• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Amerikan filmlerini aratmayan cinayet

Ülkemizde 2013 yılında Amerikan filmlerini aratmayacak şekilde işlenen Aybak cinayeti üzerindeki sis perdesi aralanıyor.
Amerikan filmlerini aratmayan cinayet

Ülkemizde 2013 yılında Amerikan filmlerini aratmayacak şekilde işlenen Aybak cinayeti üzerindeki sis perdesi aralanıyor.  Yeni Boğaziçi dolaylarında kumluk alanda ölü bulunan ve cinayet sonucu öldüğü anlaşılan Ahmet Aybak’ın yediği tatlıya zehir konulduğu ve yine zehir içeren sıvının iğneli enjektör ile Aybak’ın boğazına sokulduğu, maktul öldürdükten sonra ise kazılan çukura gömüldüğü tüm detayları ile mahkemede de konuşuldu.

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan ceset ile ilgili sis perdesi aralanıyor. Aybak Cinayeti olarak kamuoyuna yansıyan cinayetin duruşması başladı. Dünkü oturumda İddia Makamı ilk tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru Hasan Zorlu’yu dinletti.

ZORLU: “CESEDİN ÇUKURDAN ÇIKARILIŞ ANINI VİDEOYA KAYDETTİM...”

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru Hasan Zorlu, 21 Ocak 2014 tarihinde saat 20:30 raddelerinde Marinero Restoran bölgesinde bir ceset olabileceği yönünde bilgi aldığını ve konu bölgeye gittiğini söyledi. Olay yerine gittiği zaman bir vatandaşın orada bulunan polislere olay yerini gösterdiğini gördüğünü anlatan Zorlu, kum yığınları arasında ayakkabı ucu gördüğünü ve çıkarmaya çalıştığını ancak beton gibi sert olduğundan dolayı çıkaramadığını söyledi. 22 Ocak 2014 tarihinde saat 00:50’de Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in olay yerine geldiğini söyleyen Zorlu, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in huzurunda çukurun kazılarak cesedin çıkarıldığını ve kendisinin ise o anı videoya kaydettiğini belirtti.

“CESET KALIPLAŞMIŞTI...”

Polis Memuru Hasan Zorlu, cesedin başının çukurda, dizlerinden katlanmış vaziyette olduğunu ve cesedin beton olduğuna inanılan bir madde ile kalıplaştığını tespit ettiklerini söyledi. Zorlu ayrıca cesedin üzerinde Kıbrıs Gazetesi’ne ait bir haber küpürünün de olduğunu söyledi. Cesedin üzerindeki kıyafetlerde yaptığı kontrolde pantolon cebinde üzerinde 408 yazılı bir anahtar, 2.25 TL madeni para, ceketin cebinde içerisinde 6 adet sigara bulunan sigara paketi ile çakmak ve Nokia marka cep telefonu bularak emare aldığını anlattı. Zorlu, cesedin bulunduğu çukurun yakınında ise “BEM” marka 2 parça halinde çimento torbasının tespit edildiğini ifade ederek, ertesi gün olay yerinde yapılan detaylı aramalarda ise çukurun 10-12 metre yakınında içinde sıvı bulunan enjektör bulunduğunu söyledi.

SANIK İBRAHİM MARAŞLI’NIN ARABASINDAKİ HER ŞEY EMARE ALINDI...

Polis Memuru Hasan Zorlu, 2 Şubat 2015 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü avlusunda sanık İbrahim Maraşlı’ya ait CJ 212 plakalı araçta arama yaptığını ifade ederek, yaptığı aramada İngiltere bileti, 2 bin 940 Stg. nakit para, cep telefonu, el çantası, valiz, sırt çantası, pasaportlar ve bagajda beyaz toz tespit ettiğini söyledi. Valizde yapılan aramada ise birçok banka dekontları, diz üstü bilgisayar ve 11 adet fotoğraf tespit ettiğini belirten Zorlu, ayrıca 2 adet not bulduğunu, notların bir tanesinin üzerinde ise Rıfat Şıksanal yazdığının tespit ettiğini söyledi.

CESEDİN ÇUKURDAN ÇIKARILIŞ ANI MAHKEMEDE İZLENDİ...

Cesedin çukurdan çıkarılış anını videoya kaydeden Polis Memuru Hasan Zorlu, konu görüntüleri içeren CD’yi Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne emare olarak sundu. CD’nin mahkemeye emare olarak sunulmasının ardından ise cesedin çukurdan çıkarılış anı mahkemede izlendi.

MAHKEMEYE 29 EMARE SUNULDU...

Polis Memuru Hasan Zorlu, aralarında cesedin çukurdan çıkarılış anını içeren CD, cesedin üzerinde bulunan kıyafetler, 408 yazılı anahtar, cesede ait telefon, çukurun yakınında bulunan 2 parça çimento torbası, yine çukurun yakınında bulunan içerisinde zehir olduğu iddia edilen enjektör, çukurun 3 farklı yerinden alınan toprak örnekleri, sanık İbrahim Maraşlı’nın CJ 212 plakalı aracında bulunan bir çok eşya, belge ve bir çok banka dekontlarının da bulunduğu 29 emare mahkemeye ibraz edildi.

DURUŞMA 29 MART TARİHİNDE DEVAM EDECEK...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi, mesai bitiminden dolayı duruşmaya devam etmek üzere davayı 29 Mart tarihine erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler