• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Büyük Final 27 Mart’ta

Büyük Final 27 Mart’ta
Genç yetenekler, Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzık Yarışmasının ilk aşaması başarıyla tamamladı

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması’nın ilk aşaması tamamlandı. Ülkemizdeki liseli gençlere yönelik düzenlenen en büyük müzik organizasyonunun ilk aşaması Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde seyircisiz olarak gerçekleşti. Yetenekli genç müzisyenlerin biraraya geldiği ilk aşamada 14 okul 16 grupla, usta müzisyen ve sanatçılardan oluşan jüri karşısında sahneye çıktı.

“Müziğinle Özgürleş“ sloganı ile düzenlenen yarışmanın ilk aşamasında sahneye çıkan genç yetenekler, çok heyecanlı olduklarını ve başarılı bir performans sergilemek için çok çalıştıklarını kaydetti. Muhteşem finali heyecan içinde beklediklerini ifade eden öğrenciler, ilk aşama hakkındaki görüş ve duygularını şöyle aktardı:

EGE BAKİ(GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİ- TETRA GRUBU): Burada çok güzel bir ortam var. Sahnede arkadaşlarımla birlikte iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Çok güzel bir deneyimdi. 27 Mart’ta daha coşkulu ve daha eğlenceli bir gün olacak.

HASAN TURAN(SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ): Çok güzel bir performans sergilediğimizi düşünüyoruz. Türkçe bir şarkı ile sahneye çıktık. Kendimize güveniyoruz. Jüri üyelerinin de beğenisini kazandığımızı düşünüyoruz. 27 Mart’ı heyecanla bekliyoruz. Tüm katılımcılara başarılar dileriz.

GÜNAY OLKAN (NAMIK KEMAL LİSESİ): Biz buraya eğlenmeye geldik ve çok eğlendik. Sahneye çıktığımızda yarışmaya değil de konsere çıktığımızı düşünerek çıktık. En iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Büyük finalde de aynısını yapacağız ve orada da çok eğleneceğiz.

ARDIÇ TAŞÇIOĞLU( GAZİMAĞUSA TMK): Arkadaşlarımızla sahnede olmaktan büyük keyif aldık. İyi bir performans sergilediğimizi düşünüyoruz. Finalde de başarlı olup, iyi bir derece ile yarışmayı tamamlamayı istiyoruz.

HÜSEYİN KASAP( POLATPAŞA LİSESİ): Yarışmaya çok iyi hazırlandık. Kendimize güveniyoruz. Burada çok güzel bir sahne performansı sergileyip, finalde de bu başaryı devam ettirmeyi ve güzel bir ödülle yarışmadan ayrılmayı amaçlıyoruz.

ELİF ŞAHİN(ERENKÖY LİSESİ): Arkadaşlarımızla keyifli bir şekilde yarışmaya hazırlandık. Çok heyecanlı ve mutluyuz. Güzel bir sahne deneyimi yaşadığımız bu ilk aşamanın ardından finalde de çok eğleneceğiz.

SCARLET GOODWIN (GİRNE AMERİKAN KOLEJİ): Yarışmadan çok müzik konusunda pratiğimizin gelişeceği mükemmel bir organizasyon fikri. Finalde çok eğleceğimizi düşünüyoruz.

EKREM ERGİL(LEVENT KOLEJİ): Geçen yıl o atmosferi ve heyecanı yaşamak çok güzeldi. Bu yıl da iddialıyız. Umarız, bu yıl ödüller kazanırız.

SERVET ÜREL (19 MAYIS TÜRK MAARİF KOLEJİ): Ben bu yarışma sayesinde ilk defa büyük bir seyircinin önünde sahneye çıkacağım.  Yarışma özgüvenime katkıda bulunacak, cesaretimi arttıracak ve çok güzel bir deneyim kazandıracak.

RAİF USAL(BÜLENT ECEVİT ANADOLU LİSESİ): Öğrencilerin yeteneklerini sergileyebildiği çok güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yarışmaya üçüncü kez katılıyorum. İki senedir en iyi sahne performansı ödülünü alıyoruz. Umuyorum ki okuldan mezun olacağım bu yıl birincilik ödülünü kazanacağız.

SALİH TOKSÖZ(TÜRK MAARİF KOLEJİ): Organizasyonu bir yarışmadan çok ada genelindeki genç müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyurabilecekleri bir fırsat olarak görüyorum. Yarışmada kendimize güvenimiz tam, hedefimiz birincilik.

MAZLUM KELEŞOĞLU( DR. FAZIL KÜÇÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ): Son iki yılın en iyi erkek solist dalında ödül aldım. Bu sene de iddialıyız. Bu yıl yeniliklerle dolu heyecanlı bir yarışma bizi bekliyor. İnanıyorum ki birinciliği alıp, İstanbul’da ülkemizi temsil etmenin heyecanını yaşayacağız.

NİYAZİ YİĞİTTÜRK( DOĞA KOLEJİ): Kendimize güveniyoruz. Sahneye çıkan her zaman bir adım öndedir. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dileriz.

BURCU TOPUK (YAKIN DOĞU KOLEJİ): Yarışma bizim için büyük bir. deneyim olacak. Müziğin bir rekabet değil de bir iletişim aracı olduğunu unutmamalıyız. Yarışmaya katılacak diğer okullardaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

GARO MAFYAN: MÜZİĞİ HİSSEDEREK YAŞAYIN VE O KEYFİ BİZE DE YAŞATIN

Jüri başkanlığını yürüten Türkiye’nin değerli müzisyeni Garo Mafyan, çok iyi performanslarla karşılaştıklarını belirterek, okullarının başarısının müzik adına sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Gençlerle gurur duyduğunu dile getiren Mafyan, “Burada çok iyi bateristler, çok iyi enstrüman çalanlar, başarılı müzikseverler görmek beni gururlandırdı” dedi. 27 Mart’taki büyük finalde ikinci kez sahneye çıkacak gençlere müziği hissederek yaşamalarını öneren Mafyan, sözlerine şöyle devam etti; “Müziği yaparken, ne kadar harika bir şey yaptıklarının farkına vararak, o sahnenin tadını çıkarsınlar, keyif alsınlar ve bize de o keyfi yaşatsınlar” dedi.

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması’nın muhteşem finali 27 Mart’ta seyircili şekilde saat 10:00'da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek. Büyük finalde, “en iyi orkestra”, “en iyi kız solist”, “en iyi erkek solist”, “en iyi sahne performansı”, “en iyi enstrüman”, “icra” ve “basın özel jüri ödülü” olmak üzere toplam 7 dalda ödül verilecek.

14 okulun 16 grupla katılacağı coşkulu finaldeki değerlendirme, Türkiye’den ve Kıbrıs’tan değerli müzisyenler ve sanatçılardan oluşan bir jüri tarafından yapılacak. Başkanlığını Garo Mafyan’ın yaptığı jüride, Nil Burak, Erdinç Gündüz, Ferazat Gürsoy, Cemal Özgürsel, İlay Fedai Taşkın, Ahmet Okan, Yıltan Taşçı ve Feridun Işıman yaparken, bu yıl ilk kez oluşturulan Basın Jürisi de "Basın özel ödülü" alacak grubu belirleyecek. Basın Jürisi ise Rasıh Reşat, Mustafa Özsoy, Cenk Mutluyakalı, Ender Denktaş Vangöl, Tolga Çelebi, Eralp Adanır, Orhan ismailoğlu, Gözde Akben, İrfan Batu ve Ogün Erciyas'dan oluşuyor. Yarışmada “en iyi orkestra” dalında birinci seçilecek grup 25 Nisan’da İstanbul’da düzenlecek Vodafone Freezone 18.Liselerarası Müzik Yarışması’nda KKTC’yi temsil etme hakkı kazanacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler