• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Büyükyılmaz: Siyasette yeni oluşum kaçınılmaz

Karadenizliler Derneği eski başkanı Turan Büyükyılmaz siyasette yeni oluşumun kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Büyükyılmaz: Siyasette yeni oluşum kaçınılmaz

Büyükyılmaz sosyal medyadaki hesabında şunları paylaştı:
"Son gùnlerde hareketli gùnler geçiriyoruz. Siyasilerden beklediģi çòzùmleri bulamayan birçok kesim sorunlarìnì bizlere aktariyor. Bize ulaşan taban şunu sòylüyor. "son zamanlarda yaşananlarla ilgili sesinizi yùkseltmeniz ve korkmadan sorunlarımızı dile getirmeniz gerekiyor. Hìćbir siyasetçi ve siyasi partinin sorunlarımızla ilgilendiģi yok." 
Neler mi oluyor?

1. Seçim ve halk oylamasi yasasi KKTC yurttaşlarının tamamının parlementoda temsil edilmesi hakkını elinden alıyor. Bu yasanın T.C tabanına verdigi mesaj şudur sizler iradeye ortak olamazsınız yeriniz olan çiftcilik ve hayvancılığa devam edeceksiniz. Bu yanlışı gòren birçok siyasetći ve siyasi parti var fakat yasa oy birliģiyle geçiyor???demekki bu insanlar sorunlarımızı çözebilecek iradeye sahip degil ve yanlış bildiklerine bile parti kararı diye sahip cikiyorlar. 
2. Çok daha tehlikeli bir yasa geçirilmeye calìşìliyor. Vatandaşlìk yasa tasarìsì. Ne diyor bu yasa tasarisi...KKTC vatandaslarini 1974 oncesi ve sonrasi diye 2 ye ayrilacak ve onlarin firuģlari icin de bu ayrim devam ettirilecek. Dùnyanìn neresinde ayni ulkenin vatandaslari farkli kriterlere tabi tutuluyor? Amaciniz ne? Yada bu tasariyi kime hizmet icin hazirladiniz? KKKTC halkinin butunlesmesine hizmet etmedigi gelecegimiz olan cocuklarimizi da ayristirmak icin kurgulandigi kesin. Peki bu yasa tasarisina herhangi bir partiden ciddi bir tepki geldi mi? Hayir. Gùndemlerine alip deģerlendirdiler "bu kabul edilemez" dediler mi? Hayir. 
3. Ozellikle T.C tabaninda yillardir còzùm uretilmeyen iskan ve emirname sorunları devam ediyor. 
4. Ùlkemizdeki üst duzey yoneticilik kadrolarına birçok eğitimli ve donanımlı insanımız atanamıyor olmasını sorguluyor ve cevap olarak bu halkın yöneticileri tarafından 40 yıl sonra bile kabul görmedikleri ve eğitimli torunlarının dahi ülkedeki varlığı ve iş taleplerinin sorgulanıyor olduğunu buluyorlar. Bu sorunlara da içten cevap veren çòzùm üreten veya üretecek olan siyasi bir parti olmayışı insanimızı derinden üzüyor.malesefki bize gelenlere gösterebileceğimiz bir yol ve bu sorunları çözer diyebilecegimiz bir parti mevcut değildir. Bu ve benzer birçok òrnekle yok sayılan kesimlerin bir araya gelmiş ve bir halk hareketi oluşmaya başlamıştır. Bu baģlamda ciddi çalışmalar sùrdùrulmektedir. Sonuć ne olur bilinmez ama bu çıkılan yolda tek amacın; yok sayılan, sorunları görmezden gelinen büyük bir kitlenin var olma mùcadelesi olduģu kesindir. Çıkılan bu yol Kıbrıs Türk halkının tamamına EŞİTLİK ve ADALET GETİRECEKTİR. HALKIN SESÌ OLMAYA DEVAM..."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler