• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

CTP Lefkoşa’da: Üreticiler, üretim politikası bekliyor!

Cumhuriyetçi Türk Partisi, üreticileri dinlemek, sorunları yerinde tespit edip yeni politikalar belirlemek üzere başlattığı gezilere Lefkoşa ile devam etti.
CTP Lefkoşa’da: Üreticiler, üretim politikası bekliyor!

“Sokaktayız” adı altında sürdürülen ziyaretlerde Sanayi Bölgesi’ndeki metal imalatçıları ve kahve üreticileri ile görüşüldü. Genel Sekreter Tufan Erhürman, Maliye eski Bakanı Birikim Özgür, İlçe Başkanı Rifat Arşehit ile ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin katıldığı ziyaretlerde sorunlar not edildi. Üretim kesimlerinin ortak sorununun devlet teşviki alamamaları, devletten alacaklı olmaları ve KDV sorunu olduğu ortaya çıktı. Sohbetlerde öne çıkan bir diğer konu ise devlet politikaları nedeniyle üretimin değil ticaretin karlı hale gelmesi oldu. İflas noktasına gelen birçok işletme kendi ayakları üzerinde duran bir yapı yaratılması için devletin özellikle üreticiyi koruyacak adımlar atmasını istedi.

ERHÜRMAN: DÜNYADAKİ UYGULAMALARI TAKİP EDİP, UYGULAMALIYIZ

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, ziyaretlerde yaptığı tespitlerde Sanayi ve Ticaret Odalarının üreticiyle daha yakından ilgilenmesi gerektiğini vurgulayarak, özel sektörün sorunlarına daha fazla eğilmelerini istedi. Toplumsal sorumluluğun hep birlikte alınması gerektiğine dikkat çeken Erhürman, “Üretim imalathanelerini gezdikçe Kıbrıslı Türklerin neler yapabildiklerini görüyorum. Sıkıntıları birbirimizle koordineli şekilde çalışarak, bu iyi örnekleri çoğaltarak aşabiliriz” dedi. Dünyadaki uygulamaları takip edip, uygulamak gerektiği üzerinde duran Erhürman, CTP’nin yeni dönemde politikalarını belirlemekte bu ziyaretlerin büyük önemi olacağını, bir masanın etrafında buluşup yeni yol haritasının birlikte belirleneceğini kaydetti.

ctp-sanayi-7-(1).jpg

METAL İMALATÇILARI KÜÇÜLÜYOR

Dışarıdan gelen insanların iç piyasadan alabilecekleri her şeyi dışarıdan getirdiklerini böylelikle yerli üreticinin büyük işler almasının önünün kesildiğini aktaran üretici bu nedenle ürün yelpazelerini daraltmak zorunda kalacaklarını belirtti. Otellere muafiyet verilmesi nedeniyle iş sahiplerinin gerekli olan her şeyi dışarıdan getirdiklerini vurgulayan imalatçılar, devletin önceliği kendilerine vermesini istedi. Yerli bankaların faiz oranlarının yüksekliğinden de işlerin büyüyemediğini, birçok işletmenin borçlar nedeniyle batma noktasına geldiğini belirten metal üreticileri, sanayi bölgesinin alt yapı sorunlarını da kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştıklarını, bölgenin sahipsiz olduğunu kaydetti.

KAHVE ÜRETİCİLERİ LABORATUVAR İSTİYOR

Bölgedeki kahve üreticileri ise ortak sorunlarının yerli malların marketlerde öne çıkarılmaması olduğunu belirtti. Üretmek yerine market açmanın daha karlı hale geldiğini vurgulayan üreticiler, KDV oranları nedeniyle de zorlandıklarını kaydetti. Devletten alacakları olduğunu, ödemelerin zamanında alınamaması nedeniyle işlerin dönmediğini, devletin adil davranmadığını kaydeden üreticiler, ‘memur devleti’ zihniyetinden vazgeçilmesini istedi. Akredite olmuş Genel Gıda Laboratuvarı’na ihtiyaç olduğuna vurgu yapan kahve üreticileri devletin hantallığı nedeniyle işlerin iyiye gitmediğini belirtti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler