• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün toplandı. Toplantının bilgiye sunuş bölümünde 2015 Mali Yılı Bütçesi 9 aylık uygulama sonuçları aktarıldı.

Konuya ilişkin söz alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, 2015’de beklenen kaynağın alınmadığı; alınan kaynağın ise yatırıma dönüştürülmesinde ciddi sıkıntı bulunduğu görüşünü ifade etti.

DPUG Milletvekili Hakan Dinçyürek de, Türkiye ile imzalanacak 2016-18 Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün netleşmemesinin doğrudan 2016 bütçesini etkileyeceğini savundu.

Ardından Genel Kurul’da güncel konuşmalara geçildi. TDP Milletvekili Zeki Çeler, özel sektörde basın çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgili görüşlerini aktararak İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na gazetecilerin çalışma koşulları, yatırımları ve çalışma saatleriyle ilgili denetim başlatılmasını önerdi.

Basınla ilgili görüşlerle ilgili konuşan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, basınla ilgili sorunlar ve Basın İş Yasası’nın uygulanmasına yönelik Basın-Sen’le görüştüklerini belirtti.

Akansoy, şu anda 1yayın kuruluşunda toplu iş sözleşmesi bir diğerinde sözleşme için çalışma başlatıldığını; toplamda 2 yayın kurumunda iş sözleşmesi bulunacağını açıkladı.

Bakan Akansoy, ‘tüm basın kuruluşlarında denetim yapılabilmesi programa bağlanmıştır, adım adım ileriye götürülecektir’ dedi.

Ardından Daimi İkamet İzni Yasası hakkında konuşan CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe daimi çalışma izni alındığında vatandaşlık alınamayacak iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Daha sonra DPUG Milletvekili Fikri Ataoğlu kırsal kesim arsaları ve tarımsal amaçlı araziler konusunda konuştu.

Eleştirileri yanıtlayan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bugün kadar 6 bin 329 arsa dağıtıldığını, bunlara konut inşaatının ise bin 900’de kaldığını anlatarak,bu veriler ışığındakırsal kesim arsası dağıtımının geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Akansoy, “İhtiyaçlı insanlara, orta ve alt gelir düzeyindeki gelir gruplarına nasıl dağıtılabileceğinin planlanması için zamana ihtiyacımız var. Değerlendirme yapıldıktan sonra nasıl bir çalışma içinde olacağımızı paylaşacağız” dedi.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali de, tarımsal rezerv arazilere değindi.

Şahali,tarımsal rezerv arazilerin tümünün tarım için kullanılmasının hayvancılık açısından doğru olmadığını, mera olarak kullanılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.

CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğluları da, yeni yasa geçene kadar T izini verilmesinin durdurulmasını’ istedi. Hamzaoğluları, ‘geçmiş izin kurulu hakkında işlem başlatılması gerektiğini de belirtti.

Trafik ve karayolları konusunda konuşan DPUG Milletvekili Menteş Gündüz de, ehliyet verilmesinde AB standardının yakalanması ve eğitim konusuna ağırlık verilmesini ve denetimlerin sürmesini istedi.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise T izinleri ve trafik güvenliğindeki eleştirele yanıt verdi.

Sorunların aşılmasına dönük 3-4-5 Aralık’ta çalıştay düzenleneceğini açıklayan Ulaştırma Bakanı, “Maksadımız tüm keyfi uygulamaları ortadan kaldıracak, ciddiyet neyse ona göre hareket edilecek bir düzen yaratabilmektir” dedi.

Ertuğruloğlu, İzin Kurulu Başkanı’nın; 3 yıl görev yapılır maddesine sığınarak ısrarla görevde kalmak istemesini etik dışı olarak nitelendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler