• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Cumhuriyet Meclisi Genel kurulu toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel kurulu toplandı

SİBER, ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

BAZI TASARILAR İÇİN İVEDİLİK KARARLARI ALINDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.20’de Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında Meclis Başkanı Siber, Ankara’da dün meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenlere KKTC halkı adına taziye, başsağlığı ve sabır, yararlılara acil şifa diledi. Siber, terör olaylarını Meclis adına kınadı.

Toplantıda ilk olarak “Elektronik Haberleşme Değişiklik Yasa Önerisi”nin ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oylandı. Bu sırada Komite Başkanı DP UG Milletvekili Hasan Taçoy söz alarak, yasa önerisiyle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra UBP Milletvekili Ersin Tatar söz alarak, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun önemine değindi. Tatar bu konuda sektördeki gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından, “Yataklı Tedavi Kurumları Değişiklik Yasa Tasarısı’nın ivedilikle görüşülmesi tezkeresi oylandı. DP UG Milletvekili Özdemir Berova söz alarak, yasa tasarısının önemini vurguladı; günümüz koşullarında hemşire ve hekim sayısının yeterli olmadığını, güncel hale getirilmesinin elzem olduğunu kaydetti. Yasa tasarısının tek başına Meclis gündemine getirilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Berova, ana sistem yasalarının da kısa sürede Meclis’e getirilmesini istedi.

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, yasa tasarısını incelediğini, personel sayısının artırılmasına ilişkin olduğunu söyleyerek, son açılan münhallere değindi. “Göç Yasası”nın her alanı vurduğunu, sağlık alanında da olumsuz etkilediğini dile getiren Angolemli, “Nice değerli sağlık elemanı ülkeye bu yasadan dolayı gelmek istemiyor” dedi.

Daha sonra söz alan Sağlık Bakanı Salih İzbul, bir yıldır açık olan pratisyen hekim münhallerine başvuru olmadığını, dünyanın her yerinde yabancı uyruklu doktorların hastanelerde görev yaptığını belirtti. İzbul, sistem üzerinde çalışmalar yaptıklarını, kısa süre içinde sistem oturtarak, sağlık çalışanlarını kabul edilebilir gelir düzeyine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sağlık merkezilerine de doktor bulunamadığını, son münhallerle hekim göndermeye başlandığını söyleyen İzbul, yasa ile doktor kadrolarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. İzbul, sağlıkla ilgili diğer yasaların da Meclis’e sevk edileceğini vurguladı.

UBP Milletvekili Ersin Tatar söz alarak, “14 kişi memurun yapacağı işi, işçi olarak yapacaklar. Bazı tereddütler vardır” dedi. Alınış şekli ile ilgili tereddütler olduğunu dile getiren Tatar, “Nasıl sınav yapılacak, nasıl düzenlenecek?” diye sordu.

Sağlık Bakanı Salih İzbul da, sağlık alanındaki münhallerin şeffaf bir şekilde yapılacağına, şaibe karıştırılmayacağını belirtti.

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, “CTP’nin bugüne kadar sınıfı geçtiği herhangi bir istihdam politikası yoktur” iddiasında bulunarak, geçmişteki istihdamlara değindi.

Tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Yayın Yüksek Kurulu’na üye olarak Erol Atabek’i ataması Meclis’in bilgisine getirildi.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra “Sayıştay Komitesi’nin 2011-12-13 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarıları” görüşülmeye başlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler