• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Denktaş - CTP kavgası büyüyor!

“CTP’de geçmişte ‘Muhaceret Affı’nı Kanun Gücünde Kararname ile hayata geçirdi”
Denktaş - CTP kavgası büyüyor!

Demokrat Parti, Lefkoşa’ya bağlı Küçük Kaymaklı mahalle kongresini gerçekleştirdi.

Seçimlerin sonucunda Küçük Kaymaklı Örgüt Başkanlığına Cevdet Aktepe, Kadın Örgütü Başkanlığına Keriman Görüş, Gençlik Örgütü Başkanlığına Mehmet İbrahimoğulları seçildi.

Kongreye, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, ile parti üst düzey yetkilileri katıldı. 

Denktaş: “Hükümetin icraatları halkı memnun ederken, Muhalefeti çıldırttı”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş kongrede yaptığı konuşmada son dönemin gündem maddesi Emirnamelerin kaldırılmasına değindi, hükümetin icraatları konusunda bilgi verdi.

6 aylık dönemde Hükümetin icraatları…

Yaklaşık 6 aydır yeniden iktidarda olduklarına işaret eden Denktaş, bu 6 ay içerisinde hükümetin icraatlarının halkı memnun ederken, muhalefeti çıldırttığını söyledi. 

6 ay içerisinde bir önceki hükümet döneminde bir yandan eksik, aksak ne varsa onların onarıldığının altını çizen Başbakan Yardımcısı, diğer yandan da 2017 yılının bütçesini hazırlamakta olduklarını söyledi.

Hatırlatmalarda da bulunan Serdar Denktaş, iktidara geldikleri günün bir hafta öncesine kadar maaşların taksitle ödendiğini, ek mesailerin yatırılmadığını, piyasaya olan borçlar, öğretmen ödenekleri, tahsisatlar, çiftçi, narenciyeci ve hayvancıya ödemelerin yapılmadığını,  ancak UBP-DP koalisyonunun güvenoyu almasının hemen ardından tüm bu ödemelerin gerçekleştirdiğini kaydederek, 6 ayda maaşlar hariç piyasaya 2 milyar 400 milyon para aktardıklarını kaydetti.

 “Biz başardıkça muhalefet çıldırdı”

“Biz başardıkça muhalefet çıldırdı” diyen Denktaş, hükümetin adımlarını engellemek için icraatların muhalefet tarafından yargıya taşındığını söyledi.

“CTP’de geçmişte ‘Muhaceret Affı’nı Kanun Gücünde Kararname ile hayata geçirdi”

Bölünmüş ailelerin bütünlüğünün devamı ve esnafın şikâyetleri üzerine kanun hükmünde kararname ile ‘Muhaceret Affı’ çıkardıklarını belirten Başbakan Yardımcısı, CTP’nin usule uygun değil diyerek olayı yargıya taşıdığını, ancak benzer kararnameyi geçmişte CTP’nin yaptığını ve dönemin UBP ve DP muhalefeti olarak bunun bir ihtiyaç olduğunu bildiklerinden bu tür saldırılara başvurmadıklarını hatırlattı.

Denktaş: “CTP-ÖRP döneminde üstelik Meclis açıkken muhaceret affını yine kanun hükmünde kararname ile geçirmiş uygulamaya koyan CTP bugün bizim uygulamamızı doğru bulmuyormuş” dedi.

“Seyrüsefer Affı’da CTP döneminde Kanun Gücünde Kararname ile hayat buldu”

Benzer hatırlatmalara devam eden Denktaş, birçok aracın yeniden kayıt altına girdiği ‘seyrüsefer affı’ konusunun da mahkemeye taşındığını, oysa yine CTP-ÖRP döneminde bu yönde bir affın yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bununla birlikte, yatırımların önünü açmak, yeni istihdam ve gelir kaynağı sağlaması sebebiyle hazırlanan Girne Emirnamesi ve yine bu ülkede doğmuş TC kökenli gençlerin vatandaşlıklarını engelleme girişimleri ile ‘Vatandaşlıkları’nda yargıya taşındığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş: “efendilere yetmedi şimdi beni pervasızlıkla suçlaya başladılar. Ama sorun değil. Onlar suçlayacak biz yürüyeceğiz” diye konuştu.

“Meclis tatildeyken kanun gücünde kararname çıkarmalarına sebep yine CTP’nin geçmişteki adımları…”

Cumhuriyet Meclisi tatildeyken kanun gücünde kararname çıkarmalarına sebep yine CTP’nin kendi politikaları olduğunun da bilinmesini isteyen Serdar Denktaş; “çünkü CTP bizim de iktidarda olduğumuz dönemde ‘Kamu Reformu’nun hayat bulmasını önlemek için Anayasa mahkemesine bir yazı yazdı ve Meclis’in Haziran sonundan Ekim başına kadar kapalı kalmasına neden oldu. ‘Arada olağanüstü bir durum olursa toplantı yapılabilirin dışında toplantı yapamaz’ diye bir karar çıkardı. Ardından o dönemde ‘Kamu Reformu’nu geçiremedik sonra ise bizi iktidardan dışladılar. Yeni bir hükümet ile 39 kişi oldular ancak hiçbir iş başaramadılar” diye konuştu.

 “Muhalefetin bu tür engelleri manidar”

Muhalefetin tüm bu engellerini manidar bulan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, dönüp baktıklarında bu engellerin altında yine dış politikaya dönük girişimler olduğuna dikkati çekerek; “döndük dolaştık geldik yine Kıbrıs sorununa geldik. Vatandaşlık konusunun yargıya taşınması, Rum’un rakamsal talebinin hayat bulması için, Emirnameler için ara emri talep edilmesi yine Rum’un sevindirilmesi, inkişafın önüne geçilmesi için tüm bu oyunlar.  Çünkü görüşmeler esnasında geri iade edilecek mallar sıralanmaya başlandı. Biz yatırımlara için izin verirsek Rum’a iade edilecek mal azalacak. Onlarda biliyor ki, inkişaf edilen mülk geri iade edilmez. Muhalefetin bu tavrını artık görmezden gelemeyiz. Bunlar tamamen dış politikaya yönlendirilmiş bir hareketlenme” diye konuştu.

 “DP, KKTC’ye inanan, sahip çıkan, ülkede ilkleri başararak değişimi sağlayan tek parti”

Hiçbir dönem Demokrat Parti’nin güçlenmesinin bazı çevreler tarafından istenilmediğini ve zaman zaman bilinçli olarak yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunulduğunun da farktın olduklarını söyleyen Serdar Denktaş: “Çünkü DP devletine inanan, sahip çıkan, cesur adımlar atarak ülkede değişimi sağlayan, ilkleri başaran, halkının tümünü kucaklayan tek parti. Sadece ve sadece “Vatan Millet Sakarya” diyerek siyaset yapmak bizim işimiz değil. Gerçeklere dayalı, geleceği iyi öngören bir yaklaşımla hareket ediyoruz.  Bu işlerine gelmiyor ama biz doğru politikalar ortaya koymaya kararlıyız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler