• BIST 8333.14
  • Altın 1618.336
  • Dolar 27.5609
  • Euro 29.0315
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ford, 2013 model 465 bin aracı geri çağırıyor

Ford, 2013 model 465 bin aracı geri çağırıyor

Amerikan otomotiv şirketi Ford Motor, olası bir yakıt sızıntısı nedeniyle 465 bin aracı geri çağırdığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, üretim sorunundan kaynaklanan arızadan etkilenen araçlarda yakıt dağıtım modülünün sızdırma yapabileceği ve bir ateşleme sonucunda araçlarda yangın çıkabileceği belirtildi.

Ford Motor, kendilerine ulaşan yaklaşık 600 şikayeti değerlendirdiklerini, bu araçlardan hiçbirinde yangın, kaza ya da yaralanmayla sonuçlanan başka bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

Şirketin yaptığı açıklamada, geri çağrılan araçların hepsinin 2013 yılı yapımı olduğu ve aralarında Ford Explorer, Taurus, Flex, Fusion, Interceptor Utility, Interceptor Sedan ve Lincoln MKS, MKT ve MKZ modellerinin yer aldığını belirtildi.

Geri çağrılan araçların 420 binini Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'da satıldığı, diğerlerinin ise farklı ülkelerde bulunduğu belirtildi.

Aralık ayında, 2013 model 80 bin Ford Fusion, direksiyon kutusundaki bir arıza nedeniyle toplanmıştı. Bundan önce Kasım ayında ise 19 bin Ford Fusion elektrik sistemindeki bir başka arıza nedeniyle geri çağrılmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler