• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

GAÜ Astroloji Okulu, yepyeni ufuklar açıyor

GAÜ Astroloji Okulu, yepyeni ufuklar açıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu bünyesinde bulunan GAU İstanbul Astroloji Okulu 2014’den bu yana verdiği eğitimle astroloji dünyasıyla ilgilenen çok sayıda kişiye yepyeni ufuklar açıyor.

GAU Beşiktaş Kampüsü’nde üç yıllık sertifika programı ile eğitim veren GAU İstanbul Astroloji Okulu’nun faaliyetleriyle ilgili olarak bilgiler veren Astroloji Okulu kurucusu Öner Döşer, her eğitim seviyesinin sonunda düzenlenen sınavlarda başarı elde eden öğrencilere, ilgili seviyenin sertifikasını verdiklerini vurguladı.

Sınava katılmayan öğrencilerin de bir üst seviyeye devam edebildiğini, ancak sertifika alamadıklarını anlatan Döşer, bu kişilerin 3 yıl sonunda Katılım Belgesi aldıklarını söyledi.

Astrolojiye temel bakış

Temel, Orta ve İleri Seviye eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, dördüncü yılda “Uzmanlaşma Sınıfları”na katılabildiğini anlatan Döşer “Üç yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilerimizden arzu edenler, yazılı ve sözlü sınavları alıp %75 ortalama ile başarı elde ederlerse diploma sahibi olmaya hak kazanıyorlar” dedi.

Astrolojinin önemi

“Amacımız, astrolojinin geçmişte olduğu gibi entelektüel dünyaya geri kazandırılması ve Üniversitelerde eğitim müfredatında da yer alması” diye konuşan Öner Döşer, Astroloji’nin Sosyoloji, tarih gibi bazı eğitim dallarında alt bölüm olarak yer alabileceğini, astrolojinin psikoloji gibi insan davranışlarını ele alan, tüm dallarla birlikte çalışılabilir, kendi metodolojisi olan bir disipline sahip olduğunu vurguladı.

Astronomik fenomen

Geçtiğimiz yıl GAU Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın da katıldığı törende öğrencilere sertifikalarını verdiklerini anlatan Öner Döşer, Astroloji’nin, astronomik fenomen ile dünyasal yaşam, özellikle de insan yaşamı arasında, ilişki sağlayan bir sanat ve ilim olduğunu söyledi. Astronomiyle ilgili bilgiler veren Döşer, “Güneş, Ay, gezegenler ve dünyadaki hayat arasındaki matematik temelli etkileşimi inceler. Kişiye ait olayları ele aldığı gibi, tarihsel, politik ve ekonomik olayları da ele alır. Astrolojinin doğuşu aslında bugünkü Dünya Astrolojisi'nin temelini oluşturan gökyüzü fenomenlerinin gözlemlenmesine uzanır. Kökleri ve uygulamaları antik dönemlerden bugüne dek hemen her kültürü etkilemiştir ve uzun tarihi boyunca farklı halklar tarafından akla gelen her tür amaç için kullanılmıştır” dedi.

Gelecekle ilgili merak

Gelecek hakkında bir şeyler bilme arzusunun insanın doğasının dürtüsel bir gereği olduğunu söyleyen Döşer “Bu belki de insanın astrolojiye ilgi göstermesinin en önde gelen nedenlerinden biridir. Öngörü için astrologlar tarafından kullanılan esas araç, gezegenlerin güneşin etrafındaki düzenli yörüngelerindeki ve ayın dünyanın etrafındaki yörüngesindeki fiziksel hareketidir. Bu hareket noktaları, tam da aynı gezegenlerin bireyin doğum zamanı ve yerindeki konumlarının o ana özgü geçişleriyle karşılaştırılır” diye konuştu.

Yıldızlar ve gezegenler

Astroloji’nin temel olarak gözleme dayandığını, insanların her dönemde bilinçli olarak gökyüzünün etkilerini önceden anlamaya çalıştığını söyleyen Döşer, “Şüphesiz, yıldızların ve gezegenlerin üzerimizde etkisi vardır. Zira, evrende her şeyin birbiriyle etkileşim içerisindedir. Fakat astrolojiye daha ziyade, biz insanoğlunun yürüdüğü kadersel yolda, karşısına çıkması beklenen kadersel olayları önceden işaret ettiğini düşünerek yaklaşırsak daha doğru bir noktaya varmış oluruz. Aslında başımıza gelen iyi veya kötü şeyleri onların yaptığını değil, onların sadece olmuş, olmakta ve olacak olanı işaret ediyor olduklarını görmek gerekir. İşte astroloji, bu yüzden gökyüzünün işaretlerini okuma sanatı olarak nitelendirilir” dedi.

Herkesin astroloji karakteri farklı

Her insanın astroloji karakteri ve kaderiyle ilgili nesnel bir kavrayışı olduğunu, bu faktörlerin, mutluluk ve sağlığı etkileyen ahlaki bir amacı bulunduğuna işaret eden Döşer, şunları söyledi:

“Bilgi, kim olduğumuzu, niçin var olduğumuzu anlamamızı sağlar. Böylece de hem kusurlarımızın farkında ve bağışlayıcı oluruz, hem de becerilerimizden daha iyi faydalanabilme avantajı sağlarız. Astrolojinin en büyük değeri, hayatımızı yönlendirmemizi ve düzenlememizi mümkün kılmasında yatar. Akıllıca kullanıldığında, kendini anlamaya ve seçimler yapmaya yardım eden, hayat üzerine bir kılavuz olacak perspektifler sağlar. Astroloji ayrıca bireyin hayatındaki “olaylı” periyotları bulmaya yarayacak bir zaman haritası oluşturmak için de kullanılabilir”

Derin bilgiler

Astrolojik bilgiden edinilen perspektifin, insanlara gündelik hayatlarında daha bilgili kararlar vermeleri noktasında yardımcı olabileceğini de söyleyen Döşer “Kendimize yönelik tatminkar bir bakış kazanma ve başkalarını anlama yeteneğimiz, en ideal şekliyle astroloji üzerine çalışılmasıyla mümkün olur. Astroloji, çok derin bir bilgi ve deneyim gerektiren bir çalışmadır. Aslında bu bilgiyi sadece örneklerde ve teorik olarak edinmek yeterli değildir. Astroloji bilgisini genişletmenin en iyi yolu, öncelikle kendi yaşantımızda ve sonra da başkalarının yaşantısında uygulamalı olarak kullanmaktır. Astrolojiyi kişisel hayatımızda kullanabilmemiz, özellikle hayata daha bilinçli yaklaşmamız, farkındalığımızı ve bakış açımızı genişletmemiz açısından çok geliştirici olacaktır” diye konuştu.

Astroloji ve kişisel potansiyel

Astroloji’nin, doğru bir şekilde öğrenildiğinde kişisel potansiyelden en iyi şekilde nasıl faydalanılacağı, hayatın genel gidişatı, olası zorluklardan nasıl ve ne dereceye kadar kaçılabileceği konusunda yardımcı olduğunu da vurgulayan Döşer “Böylece kişisel olgunluğa ulaşmak için hangi yollardan geçmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Astroloji sadece kişisel açıdan değil, hayatımızdaki diğer kişiler, çevresel ve bizim dışımızda gelişen faktörler açısından da bilgi verecektir” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler