• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

GAÜ’den Karpaz müjdesi

GAÜ’den Karpaz müjdesi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Karpaz bölgesine duydukları hassasiyeti yineleyerek, “Bölge halkının kaderi yakında tamamlanacak olan Yaşam Kampüsü ile değişmeye başlayacak” dedi. Dipkarpaz’da faaliyet gösteren turizm temsilcilerinin Eko-Argo turizm çalışmaları konusunda yaşadığı olumsuzluklar ve çözüm yolları GAÜ’de masaya yatırıldı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Başkanlık Ofisi toplantı salonunda yer alan toplantıya, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, bakanlık temsilcisi Turgut Muslu, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün de katıldı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar toplantıda yaptığı konuşmada, Eko-Agro turizm çalışmalarında beklenen verimin alınabilmesi için, sosyal, ekonomik ve kültürel farkındalığın artırılmasının önemini vurguladı.

Akpınar, GAÜ olarak Karpaz Bölgesi’ne duydukları hassasiyet ile inşaatı hızla ilerleyen kampüs oluşumuna imza attığını belirterek,“Bölge halkının kaderi yakında tamamlanacak olan Yaşam Kampüsü ile değişmeye başlayacak, buna yürekten inanıyorum” dedi.

GAU1Gelinen aşamada, bölge halkının turizm kültürünün artırılması ve köy pansiyonculuğundan en yüksek verimin alınabilmesi için planlanan yatırımların beklentilerin altında kalmayacağına işaret eden Akpınar, bölge halkının ekonomik gücünün artacağını, sağlanan ek gelirlerle tesislerin geliştirilebileceğini anlattı.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri ise, özellikle teşvik yolu ile alınan kredilerin geri ödemelerinde yaşanan sıkıntılara işaret etti.

Eko-Agro turizm temsilcileri, dünya turizm literatürüne girmeyi başaran Karpaz yarımadasının doğal park ve bölge köylerinde yaşanan zorluklar ile bölge halkının Eko-Agro turizmden beklentilerini de dile getirdiler.

GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel de toplantıdaki konuşmasında, bölge halkının “Eko Turizm Eğitimi”nden geçirilmesinin önemine işaret etti.

Esenyel, köy pansiyonculuğu, misafir ilişkileri, yöresel tatlar, yerel kültürün doğru yansıtılması gibi konularda yürütülen çabaların artırılması gerektiğine işaret etti.

Esenyel, GAÜ Başkanlık Ofisi’nce kurulan Uluslararası Turizm ve Eğitim Birliği’nin (INTEB) 2012 yılı itibarı ile bölge için çok ciddi araştırmalar içerisinde olduğunu vurguladı.

GAU3AKPINAR: “GEREKEN YAPILACAK”

Toplantının sonunda yeniden söz alan GAÜ Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Dipkarpaz Eko-turizm Kooperatifi ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin bütün organlarının birlikte hareket ederek, bölgedeki alternatif turizm ve olanaklarının artırılmasının önemine dikkat çekti. Akpınar, Karpaz yarımadasının sakin ve dinginliğinin korunarak, bölge halkının farkındalığının da yükseltilerek hareket edileceğini, ortak pazarlama faaliyetlerini geliştirerek, Karpaz bölgesindeki turizm olgusunun geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler