• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kadın Girişimcilik Projesi devam ediyor

Kadın Girişimcilik Projesi devam ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Turizm Araştırmaları Merkezi ile Beyarmudu Belediyesinin işbirliği içerisinde yürütmüş olduğu Kadın Girişimcilik ve Öğrenme Atölyeleri Projesi devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, projenin 2. haftasında kadınlara yönelik seminerleri Doç. Dr. Tülen Saner, Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen Saner, liderlik ve motivasyon üzerine detaylı bilgiler aktarırken Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’i de liderlik konusunda en güzel örnek olarak bahsedildi. Doç. Dr. Saner, seminer sırasında kendini gerçekleştirmenin aşamalarından ve hayattan örneklere değinerek katılımcıların kalıcı bilgiler sahip olmasını sağladı.

Proje kapsamında konuşma yapan Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Eşbaşkanı Doç. Dr. Zehra Altınay, kurumlarda örgüt kültürünü oluşturan unsurlara dikkat çekti. Örgütsel imaj, slogan ve algı yönetiminin örgütsel gelişime katkılarından bahseden Doç. Dr. Zehra Altınay, slogan ve örgütsel imaj konusunda örneklerle sunumunu tamamladı.

Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Eşbaşkanı Doç. Dr. Fahriye Altınay ise yapmış olduğu konuşmada, girişimcilik ve teknoloji kullanımı hakkında detaylı bilgi verdi. Bunun yanısıra, çocuk ve teknoloji  konusunda da bilgilendirme yapan Doç. Dr. Fahriye Altınay, teknoloji kullanımında zaman yönetiminin ve verimliliğin önemini de vurguladı.

Projenin 3. haftasında farklı konular ve konukların konuşma yaptığı proje kapsamında, kadın ve girişimcilik, yaşamdan örnekler, anne-baba-çocuk ilişkileri konuları hakkında seminerler verildi.

Dr. Beste Sakallı’nın konuşma yaptığı etkinlikte, kadın, girişimcilik, yenilik konuları gündeme geldi.

Ankara’dan internet aracılığıyla konuk konuşmacı olan Remime Koçoğlu Karabağ, dünyadan ve Türkiyeden kadın girişimcilik konularında örnekler ve bilgiler verdi.

Daha sonra seminere Yrd. Doç. Dr. Yağmur  Çerkez’in konuşması ile devam edildi. Yrd. Doç. Dr. Çerkez, geleceğin girişimcilerinin aile ortamında yetiştiğini, anne,baba ve çocuk ilişkilerinin toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak ailelere önerilerde bulundu. Son olarak söz alan Semral Erel, kendi hayat öyküsünü paylaşarak ülkenin kalkınmasında ekonominin gelişmesinde kadın girişimciliğin önemini belirterek, 2015 yılının kadınların hayallerinin gerçekleşeceği bir yılın başlangıcı olmasını temenni etti. Konuşmacıların bahsettiği konular ve örnekler katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Turizm Araştırmaları Merkezi ile Beyarmudu Belediyesinin işbirliği içerisinde yürütülen proje, gelecek hafta yeni konuşmacılar ve konularla bölge halkının ev hanımlarına katkı sağlamaya devam edecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler