• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü açıldı

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü açıldı

Karpaz yarımadasının 5 Altın Çıpa ödülllü lüks marinasında, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün açılışı, 12 Haziran Cuma günü özel bir tanıtım toplantısı ile gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Efe Karahan Şahin, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün büyük emekler sonucunda kurulmuş olduğunu belirtti ve bundan büyük mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti. Şahin, “Birçoğumuz denizciliğe yelken kulüpleri ile başladık. Marinamızda da kulübümüzün açılmış olmasından bu sebeple de mutluluk duyuyoruz. Kulübümüzün kurulmasının esas amaçları arasında Karpaz bölgesi halkına denizciliği ve yelkeni sevdirmek yer almaktadır. Karpaz Gate Marina, bugüne dek özellikle Karpaz bölgesine yönelik olarak sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket etmiş ve bundan sonra da aynı anlayış ile yoluna devam edecektir” dedi.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün açılış etkinliği sırasında, özellikle bölge halkına denizciliği ve yekleni sevdirmek amacıyla öncelikle Karpaz bölgesi çocuklarına yönelik olarak düzenlenecek yelken eğitiminde kullanılacak olan Optimist ve Laser isimli yeni eğitim teknelerinden bazıları da sergilendi. Doğu Akdeniz Yat Rallisi (EMYR) katılımcıları, marinadaki diğer yat sahipleri ve ziyaretçilerin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Antartika’ya 14 metrelik “Uzaklar” isimli yelkenleri ile 4 yıllık bir sefer ile giden ilk Türk yelkenciler Osman Atasoy ve Sibel Karasu, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün özel konukları olarak lansmana katılıp maceralarına ilişkin bir sunum yaptılar. Katılımcıların büyük hayranlıkla dinlediği sunumda oldukça zorlu koşullar içerisinde gerçekleşen Antartika yolculuğuna ilişkin detaylar paylaşıldı. Denizcilerin Everest’i olarak bilinen Horn Burnu’nu seyahatin en zorlu bölgelerinden biri olarak değerlendiren yelkenciler, Akdeniz’in genelde denizciler tarafından “arka bahçe” olarak nitelendirildiğini ancak tecrübelerine dayanarak Akdeniz’in okyanustan daha zorlu koşullara sahip olduğunu belirttiler.

Seyahatlerini tamamlamaları sonrasında Türkiye’ye dönen Osman Atasoy ve Sibel Karasu, son 2 yıldır Antartika’da Türk Bilim Üssü kurulmasına yönelik çeşitli girişimlerde bulunduklarını söylediler. Çabalarının nihayet sonuç verdiğini ve yakın tarihte üssün kurulacağına inandıklarını belirten Sibel Karasu, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün ilk davetlileri olarak Kıbrıs’a gelmekten ve deniz sevdalısı özel bir gruba Antartika maceralarını anlatmaktan büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün, özellikle bölge halkına denizciliği ve yekleni sevdirmek amacıyla düzenleyeceği eğitimler ilk olarak 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olacak ve Optimist eğitim teknesi ile 2 grup halinde yaz ayları boyunca devam edecek.

Karpaz bölgesi çocukları için okulların kapanmasını takiben başlayacak eğitimler, 4 hafta boyunca hafta arası Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde düzenlenecek. Bölge çocuklarının alacağı yelken eğitimi sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak sunulacak.

Karpaz bölgesi dışından gelmek isteyen çocuklar için ise Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 2 tam gün, 4 hafta süre ile yelken eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda çocuklara KKTC Yelken Federasyonu onaylı sertifikalar verilecek. Karpaz bölgesi dışından gelerek eğitim alacak çocuklar için aileleri ile birlikte civar otellerde konaklama konusunda da yardımcı olunabilecek.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü ile ilgili detaylı bilgi almak için 0533 833 7878 numaralı telefon aranabilir veya sailingclub@karpazbay.com adresine e-posta gönderilebilir. Ayrıca Karpaz Gate Marina ile ilgili bilgilere karpazbay.com web sitesi üzerinden erişilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler