• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, yıldızlar geçidine sahne oluyor

Festival kapsamında, dün akşam Othello Kalesi’nde Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nun Kanaviçe adlı oyununu sahnelendi...
Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, yıldızlar geçidine sahne oluyor

Kıbrıs’ın kültür sanat başkenti olmanın sorumluluğuyla hareket ederek, bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası düzeyde çok değerli sanatçıları uygarlık beşiği Akdeniz’in önemli kentlerinden biri olan Gazimağusa’da ağırlamaya devam ediyor.

Festival kapsamında, dün akşam  Othello Kalesi’nde Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nun Kanaviçe adlı oyununu sahnelendi.

Oyun öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, ‘’ Bu yıl 20. Sini gerçekleştirdiğimiz Gazimağusa Kültür, Sanat ve Turuzin Festivalinin ne denli büyük bir organizasyon olduğu açıkça görülmektedir’’dedi. Daha sonra Otello Kalesinin O büyüleyici atmosferinde Gazimağusa Belediye Tiyatrosu Kanaviçe oyunu’nu sergilendi.

11 Temmuz Akşamı Salamis Antik Tiyatro’da, Türkiye’nin tanınmış isimlilerinden Oğuzhan Koç sahne alacak.

 13 Temmuz’da ise dünyaca tanınmış Reaggea müziğinin kralı Bob Marley’in oğlu Julian Marley’in konseri gerçekleşecek.

 15 Temmuz’da ise Ülkemizin en önemli Tiyatro ekiplerinden olana Lefkoşa Belediye Tiyatro’sunun Bozan Oratoryosunu izleyicisi ile buluşacak. Türkiye’nin en önemli seslerinden biri olan Volkan Konak, 18 Temmuz’da Salamis Antik Tiyaro’da olacak.

19 Temmuz’da İstanbul Meydan Sahnesi’nin Pijamalı Adamlar oyunu seyirci ile buluşacak. 21 Temmuz’da dünyaca ünlü grup Pink Martini bir kez daha festivalde yer alacak.

 22 Temmuz’da Kıbrıslı sanatçımızdan Tolga Erzurumlu Othello Kalesi’nde vereceği konserle festivale katılacak.

 25 Temmuz’da ise şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Koray Avcı Salamis Antik Tiyatro’da olacak.

 26 Temmuz’da yine Kıbrıslı bir sanatçılarmızdan Süleyman Akosman A Chunk Of Funk projesiyle Othello Kalesi’nde konser verecek. 28 Temmuz’da ise Los Vivancos Flamenco topluluğu muhteşem gösterisiyle festivalin finalini yapacak.

msa2-001.jpg

 
Bu yıl da sembolik ücretlerle önemli sanatçıları izleme şansı sunacak Uluslararası Mağusa Kültür sanat ve Turizm Festivali’nin kombine biletlerini alacak izleyiciler çok daha avantajlı olarak etkinliklerin tümünü takip edebilecek. Festivalin açılış etkinliği olan Ozan Orhon ve Muhteşem 90’lar konseri ücretsiz olarak izlenirken, Kanaviçe ve Pijamalı Adamlar Oyunu, Tolga Erzurumlu Konseri, Achunk Of Funk by Süleyman Akosman konseri 10 TL, Oğuzhan Koç, Volkan Konak ve Koray Avcı konserleri 20 TL, Julian Marley, Pink Martini ve Los Vivancos konserleri 30 TL ücretle izlenebilecek. Kombine biletler 150 TL’den satışa sunuluyor. Festival biletleri Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler, Deniz Plazalar’dan ve etkinlik girişlerinden aynı fiyatla temin edilebilir. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgilere Gazimağusa Belediyesinin internet sitesi www.magusa.org adresinden ulaşılabilir.(

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler