• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Nedeni Özelleştirilme mi?

Nedeni Özelleştirilme mi?

Cumhuriyetçi Türk Partisinde Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in görevden alınması tartışması giderek büyüyor. CTP Genel Kurulu öncesinde İsmet Akim’in görevden alınması için verilen uğraşın arkasındaki nedenlerin ortaya çıkmaya başladığı öne sürülüyor.

GÖREVDEN ALMANIN NEDENİ ÖZELLEŞTİRİLME Mİ?

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Kıb-Tek’i borç batağından çıkartarak düzlüğe getirdiği ileri sürülen İsmet Akim’in görevden alınmasının istenmesindeki esas nedenin Kıb-Tek’in özelleştirilmesi olduğuna vurgu yapılıyor.

YORGANCIOĞLU DİREKTİF Mİ ALDI?

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in görevden alınması konusu, partinin yetkili organı Merkez Yönetim Kuruluna da taşınırken, bu konuda çıkan hayır oyu tartışmaların daha da büyümesine neden oldu. CTP Merkez Yönetim Kurulunda yapılan oylamada, İsmet Akim’in görevinden alınmaması ve görevine devam etmesi için 10 Hayır oyuna karşılık, tek Evet oyunun CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan gelmesi de dikkat çekti. Yorgancıoğlu’nun MYK’ya rağmen evet oyu vermesi de bazı yerlerden aldığı direktife bağlanıyor.

MYK’daki oylama ile ilgili olarak CTP’den yalanlama gelirken, aslında oylamanın yapıldığı ancak tartışmaların büyümemesi için oylamanın gizlenmeye çalışıldığı öne sürülüyor.

İSMET AKİM ÖZERKLEŞTİRMEDEN YANA TAVIR ALDI

CTP üst düzey yetkililerinden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, parti içerisinde bir süreden beridir bazı rahatsızlıkların olduğu bilinen bir gerçektir. Bu rahatsızlıklar da tabii ki beraberinde bir takım tartışmaları da beraberinde getiriyor. Partinin saygın isimlerinden İsmet Akim Beyin görevden alınmak istenmesindeki nedenlerden bir tanesi de Kıb-Tek’in özelleştirilmek istenmesinde yatar dedi.

BAZI GÜÇLER ÖZELLEŞTİRME İSTER

Ayni kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Bilindiği gibi UBP hükümeti döneminde Sayın İrsen Küçük’ün Kıb-Tek’in özelleştirme yerine özerkleştirileceği açıklanmıştı. Ancak daha sonra yapılan açıklamanın tam tersi özelleştirme çalışmaları hızlandırılmış ancak Kıb-Tek çalışanlarının sert tepkisi sonrasında da UBP genel kurulu ile içerisindeki tartışmalar nedeni ile özelleştirme çalışmaları yavaşlamıştı.

ÖZERKLEŞTİRME BEKLENTİSİNDE OLANLAR HAREKETE GEÇTİ

UBP hükümeti dönemi sona erince hükümet görevini üstlenen hükümetin büyük ortağı CTP, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanlığına İsmet Akim’i atamıştı. İsmet Akim’in beklenenin aksine Kıb-Tek’in özerkleştirilmesini ısrarla talep ederken özelleştirme beklentisi içerisinde olanlar ona karşı harekete geçti ‘

ELÇİLİK ÖZELLEŞTİRMEDEN YANA

Kıb-Tek’te yatırımlar da bu çerçevede hız kazanınca perde gerisindeki güçler ki benim kanaatimce bu özelleştirmeyi isteyen Elçiliktir, mazot farkını söz verilmesine karşın ödemedi. Maliye Bakanı Zeren Mungan da, Elçiliğin istemi ile karşı duruş sergileyerek, kurumun kredi istemlerine set çekildi ifadesinde bulunan ayni kaynak, Kredi Komitesine başvurun denilerek oradan çıkartılan ret oyu ile kurumun kredi alarak yatırım yapılmasına karşı çıkıldı.  Hâlbuki kısmen özerk bir yapıya sahip olan ve Fasıl 171 ile idare edilen Kıb-Tek, kendi yasasına göre borçlanabilir ve idaresi de Maliye Bakanı ile değil Yönetim Kurulu ile olur dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler