• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

"Partizanlıklar vatandaşı canından bezdirdi”

Halkın Partisi vatandaşlarla biraraya gelmeye ve sorunların çözümüne dair görüşlerini anlatmaya devam ediyor
"Partizanlıklar vatandaşı canından bezdirdi”

Yoğun köy ve bölge toplantıları çerçevesinde Girne ve Mesarya bölgelerini ziyaret eden Halkın Partisi vatandaşlarla biraraya gelmeye ve sorunların çözümüne dair görüşlerini anlatmaya devam ediyor. Tepebaşı, Akdeniz ve Dilekkaya köylerine yapılan ziyaretlerde konuşan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “eski siyaset anlayışının yaptığı partizanlıklar vatandaşı canından bezdirdi. Kendi partililerine, yandaşlarına ve akrabalarına devletin makamlarını, imkanlarını ve kaynaklarını keyfi şekilde dağıtanlar, uzun yıllardır bu topraklarda varolmak için verilen mücadeleye de saygısızlık ediyorlar. Bu yaklaşımlar halkın adalet duygusunu zedeleyerek kendi kendini yönetme iradesine zarar veriyor. Halkın Partisi partizanlığa son vermek için kuruldu. Halkın desteğiyle bu adaletsizlikleri ortadan kaldıracağız” dedi.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan, Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç ve Girne İlçe Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu ile ilçe yönetimlerinden çok sayıda yetkili, üye ve gönüllünün katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlardan gelen sorular da yanıtlandı. Genel Başkan Özersay yaptığı konuşmalarda Halkın Partisi olarak gittikleri her yerde vatandaşların devlet yönetiminin her kademesinde partizanlık örneklerini dile getirdiklerine işaret ederek şu noktalara dikkat çekti: “Mevcut hükümet döneminde de bundan önceki hükümetlerin dönemlerinde de ardı ardına birtakım usulsüz kredi uygulamaları yapıldı ve yapılıyor. Kamunun yönetimindeki bankalara usulsüz ve haksız birtakım istihdamlar, işe alımlar yapılıyor. Kırsal kesim arsası dağıtımında, organize sanayi arazisi verilmesinde partililere, yandaş ve akrabalara kıyak çekiliyor. Buna okul kantinlerinin işletmelerinin verilmesini, kuyu açma izinlerini, noterlik hizmeti verme izinlerini ve hatta kamu kurumlarının davalarının avukatlık hizmetlerinin her hükümet değişiminde el değiştirmesini de eklemek gerekiyor. Böyle bir partizanlık bu ülkenin kaynaklarının boşa harcanmasına ve kendi kendimizi yönetme mücadelemizin zayıflamasına neden olmaktadır. Buna artık bir son vermek için bu yola çıktık. Partisi ve siyasi görüşü ne olursa olsun, görevini başarılı şekilde yapan insan gücünden yararlanmak, kamu kaynaklarını objektif kriterlere göre etkin ve verimli kullanmak hem bir erdem hem de iyi yönetim ilkesinin gereğidir. Halkın Partisi bunu kendisine temel hedef edinmiştir ve partizanlığa dayalı uygulamalara son verme kararlılığındadır. Bu sadece bundan sonra uygulamayı değiştirmekle olmaz, yaratılan adaletsizliklerle ilgili olarak hesap da sormak gerekir. Halkın desteğiyle göreve geldiğimizde bu düşüncelere uygun hareket edeceğiz.”

“Halka Sorma Zamanı Geldi”  

Vatandaşların erken seçimle ilgili sorularını da yanıtlayan Parti Başkanı Özersay “aslında seçime gidilmemesi yönünde mecliste büyük bir koalisyon var. Meclisteki partiler seçime gitmemek için ellerinden geleni yapmaya hazırdırlar. Ama korkunun ecele faydası yok, vatandaşın bu yönetimi değiştirmek istediği, hizmet üretmeyen bir hükümetçilik anlayışından rahatsız olduğu açıktır ve herkes tarafından görülmektedir. Bu taleplere daha fazla direnemezler, gelecek yılın ilk aylarında bir seçim kaçınılmazdır. Toplumsal iradenin, Halk iradesinin önünde kimse duramaz. Menfaat birlikteliği şeklinde oluşturulmuş olan bu hükümet de duramayacak. Artık Halka sorma zamanı gelmiştir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler