• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 34 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

‘Sanat Engel Tanımaz’ sergisi Ercan’da

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engelli temalı "Sanat Engel Tanımaz" fotoğraf sergisi bu kez Ercan Havaalanı T&T Airport’ta açıldı...
‘Sanat Engel Tanımaz’  sergisi Ercan’da

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Sanat Engel Tanımaz" yarışmasının fotoğraf sergisi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nden ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden sonra şimdi de Ercan Havaalanı T&T Airport’ta gidiş bölümü Pasaport kontrolünü geçtikten sonra izlenime açıldı.


Ercan Havaalanı T&T Airport’ta açılan sergi, Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın fotoğraf kategorisinde dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserlerden oluşuyor. 

 

Yolcular Pasaport kontrolünü geçtikten sonra karşılaştıkları sergiden etkilendiklerini belirtirken ülkemizde bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin artması temennisinde bulundular. Bazı yolcular projeden haberdar olduklarını söylediler, turist olarak adamızda bulunan yolcular ise projenin kendilerini çok etkilediğini belirttiler.

t2-002.jpg

Sergiyi izleyen yolcuların düşüncelerini şöyleydi:

 

Mehmet Ali Soylu

soyluu.jpg

“Londra’da yaşıyorum. Kıbrıs’a ziyarete geldim. Dönerken bu sergiye rastladım. Bu temayı işlemek, bu hassasiyeti vurgulamak kolay değil. Kıbrıs’ta bu tarz projelerin yapıldığını görmekten çok etkilendim ve değişik duygular içerisine girdim diyebilirim. Yerli insanlar kadar yabancılar da havaalanının bu bölümden geçiyor. Bence bu hassasiyeti vurgulamak için çok doğru bir yer olmuş. Herkesi bu anlamlı işten ötürü tebrik ederim. Bu tarz işlerin insanlık için de çok önemli olduğu düşüncesindeyim. Mükemmel bir iş diyebilirim.”

 

Orhan Kaya

orhan.jpg

“Müthiş bir proje. Engelliler için çok güzel ve anlamlı olmuş. Daha da büyümesini dilerim. Ne mutlu size. Gençlerin önünü açıyorsunuz. İnsanların bakış açısını değiştiriyorsunuz. Engelliler insanların ikinci sınıf gibi baktıkları insanlar değiller. Bunu insanların anlamalarını sağlamak için bunun gibi işlere, projelere ihtiyacımız vardır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

 

Begüm Dörter

dorter.jpg

“Proje çok güzel ve anlamlı. Farkındalık yaratmak amacıyla yapılmış ve harika olmuş. Lokasyon olarak da çok başarılı buldum. Girer girmez fark etmemek mümkün değil. Bunun gibi projelerin devamını diliyor katkı koyan herkesi tebrik ediyoruz.”

Meltem Seda Vahap

meltem.jpg

“Farkındalık yaratmak açısından mükemmel olmuş. Bu tarz projeler her zaman devam etmeli. Ben öğrenciyim. Diş hekimliği okuyorum ve karşıma çıkan her projeyi takip ediyorum. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği duyarlılık için tebrik ediyorum.”

 

Zarif Kaplan

zarif.jpg

“Hukuk öğrencisiyim ve gözlemlediğim kadarıyla adada en fazla sosyal sorumluluk projesini Turkcell yapıyor. Ama insanlarımız hala duyarsızlar düşüncesindeyim. Ne sizin emeklerinize ne de bu çalışmaların tam olarak karşılığını bulduğunu düşünmüyorum. Herkesin ailesinde bu tarz şeyler, engelliler var ve herkesin daha duyarlı olması gerekiyor. Sadece sizin yapmanızla olmuyor. Bu yüzden de asıl engelin bizler olduğumuzu düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. İnsanları da biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

 

Büşra Kaplan

 

“Projenin amacının çok güzel olduğunu düşünüyorum. Sanırım etkilenmemek mümkün değil. Aktarılmak istenen mesajın karşılığını bulmasını, amaçlanan farkındalığın yaratılmasını umuyorum.”

 

Nalan Sınay

“Çok güzel bir proje, çok etkilendim. Havaalanının gidiş yönünde ve girişinde olması da güzel olmuş, herkesin gözü önünde. Farkındalık yaratmak adına güzel. Kıbrıs’ta güzel sosyal sorumluluk projeleri yapılıyor, takip ediyorum. Örnek olmasını dilerim.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler