• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Şenol Güneş imzayı attı!

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı
Şenol Güneş imzayı attı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile yeni teknik direktör Şenol Güneş, imza töreni öncesinde konuştular.

Siyah-Beyazlı kulüple isminin geçtiği günlerde teklife duyarlı yaklaşmadığını itiraf eden Şenol Güneş, transfer konusundaki çalışmlara başlayacaklarını ifade etti.

Güneş ekibindeki isimlerle ilgili, "Teknik heyet benim ekibim olacak. Tamer hocayla bir görüşmem oldu. Tanıdığım biriydi kendisi. Ekibimde İspanyol hoca Miguel ve Şeref hoca olacak." açıklamasını yaptı.

Fikret Orman'ın açıklamaları;

"Artık başarılara koşmak istiyoruz. Şenol hocam çok önemli bir teknik adam. Herşeyden önce dürüst, namuslu bir teknik adam. İlk geldiğimizde de bizim aklımızdan geçmişti. Bugüne kısmetmiş. Çok güvendiğimiz, onun da kendine çok güvendiği açık. Tüm Beşiktaşlılara hayırlı olsun. Önümüzde hem bizim açımızdan hem onun açısından önemli bir süreç var.

Stadı bitirip, kamp programını halledip yeni sezona hazır olarak gireceğiz. Beşiktaş yönetimi olarak hocamızın arkasında olacağız. Beşiktaş'ta Şenol hocam bu kulübü isteyerek tereddüt etmeden bizimle çalışmak istedi. Teşekkür ediyorum.."

Şenol Güneş'in sözleri;

"Şampiyon yapmak istiyoruz"

"Belki de terleyerek geldim buraya. Dolaşmak durumunda kaldı. Sıkıntılar var, her kulüpte olduğu gibi burada da var. Ama bunlar aşılacaktır. Ahmet Nuri Çebi ve Metin Albarak beylerin babalarını da tanıyorum. Dostluklar çok önemli.

Sevgi saygı içerisinden kurallara bağlı olarak Beşiktaş'ı başarılı yapmak istiyoruz. Beşiktaş, yeniden bir yapılanma içiçine girmek durumunda kaldı. Tüm zorluklara rağmen kulübün başarılı olduğunu düşünüyorum İyi sonuçlar aldılar, Avrupa'da da başarılı oldular. Beşiktaş futbol olarak da iyi şeyler sundu. Yetenekli bir kadro. Onların bıraktığı yerden daha iyisini yapmak için buradayız.

Şampiyon olmayan antrenörle şampiyon olunmaz diye bir kural yok. Tüm diğer kupalar var bende. Bunun için de açım tabii. Daha önceki alınan sonuçların üstüne çıkmak sitiyoruz. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Bunlar elbirliğiyle yapılacak şeyler. Tüm Beşiktaşlıların yapacağı bir iş. Bu konuda herkes anlayışlı olmalı. Tesiste gördüğüm en güzel yer burası. Harika bir yere geldiğimi düşünüyorum. Sonunda iyi sonuçlar almak istiyoruz. Taraftarlara da seslenmek istiyorum. Beşiktaş'ın taraftarı imaj olarak öne geçti. Herkes değişiyor, taraftar hep var. O zaman doğru düşünceleri sahiplenip, oyuncuları sevgiyle kucaklayan bir taraftar istiyorum ki o var zaten. Çarşı grubunu biliyorum. Sahadaki etkisini biliyorum.

"Duyarlı bakmıyordum"

İsmim geçtiği zaman duyarlı bakmıyorum. Burada çok güzel bir zenginlik var. Hep yanımızda olsunlar. Tribünde olsunlar istiyorum. Sokaktaki sevgiyi tribünde de görmek istiyorum.

Sizi dinleyeceğiz, siz de beni dilnleyeceksiniz. Hepimiz birbirimize saygı göstereceğiz. İlkeli prensipli güzel bir Beşiktaş için elimden geleni yapacağım. Saygılarımı sunarım."

Takım nasıl oynayacak?

Beklenti her zaman vardır. Kolay bir iş değil tabi. Eleştiriler de alabiliyorsunuz. Doğrulara devam edeceğiz. Yanlış bir şey varsa değiştirmeye çalışacağız. Eldeki geliştirerek yapabileceklerimizi düşüneceğiz. Ne kadar sorun olursa olsun Beşiktaş geriye oynayamaz. Beşiktaş kaliteli bir takım. Bu sezon iyi maçları oldu Beşiktaş'ın. Fenerbahçe ile Galatasaray beklenen futbolun altında kalmasına rağmen Beşiktaş o atağı yapamadı. Doğrulara yanlışlara bakıp bunları değerlendirip yola devam edeceğiz.."

Stat konusu, Töre ve Demba Ba...

"Büyük beklentileriniz, hedefleriniz var ama stadyum yok. İlk gün statk onusunu konuştuk. Yakın statta ya da ilk maçları deplasmanda oynama konusu var. Bunları değerlendireceğiz.

Demba Ba ve Gökhan Töre'nin takımda kalmasından yanayım. İki mevkiide transfer için aciliyet var."

"Futbolcu kendini geliştirecek"

Eldeki oyuncuları geliştirip yarıştırmak büyük avantaj. Olcay çok iyi geldi, devam etti. İkinci yarıda sorun yaşadı mesela. Oğuzhan, Veli, Cenk hepsi iyi oyuncular. Bu haliyle kendisini yeterli görüyorlarsa başka iş yapmalılar. Futbolcu kendini geliştirecek. Takımı taşıyacak anlayışta olmaları gerekiyor. Bu yarışa hazır olup en iyisini sunmaları gerekiyor.

Sayısal olarak sağ tarafta eksiklik var. Serdar'ın da iyi olmadığı zamanlarda arayış oldu, ona çok yük bindi.  Onun dışında kaleci, defans, orta saha, forvet.. Bunların hepsi konuşulacak.

Yabancı kaleci alınacak mı?

"Biz eldekileri kullanabilr miyiz diye diye düşünüyoruz. Var olan değerlerini yukarılara çıkarmak istiyoruz. Başkan'la da bu konuyu tartıştık. Önce eldekileri görmemiz gerekiyor. Yetenekleri bugünkü seviyede ise zaten burada işleri yok. Onları düzeltmek için sıfırdan başlayacaklar. İkinci şık yerlerine yabancı kaleci almak. Bu da maddi anlamda da sıkıntı çıkaracak bir durum. "

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler