• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ülkesel fiziki plan belediye başkanları ile GAÜ’de masya yatırıldı

Ülkesel fiziki plan belediye başkanları ile GAÜ’de masya yatırıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), gündemde olan Ülkesel Fizik Planını değerlendirilmesi konusunda KKTC belediye başkanlarını ağırladı.

GAÜ Kıbrıs Kampüs, Girne Yerleşkesi Millenium Başkanlık ofisi Toplantı Salonunda gerçekleşen buluşmada, gündemdeki en önemli konulardan birisi olan Ülkesel Fizik Plan kapsamında inşaatlara yapılabilecek kısıntılar konusunda görüşme gerçekleştirildi. GAÜ Kurucu rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar Başkanlığın’da ki toplantıya, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzelsanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Gazimagusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulisioğlu, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Lefkoşa Türk Belediyesi,  Belediye Meclis Üyesi Onur Olguner ve Ülkü Taşseven, KTMMO Başkanı Azmi Öge, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası Yazmanı Tunç Adanır, Mimar Fevzi Özersay, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdür Vekili Cengiz Erçağ, Mimar Erdal Öcal, Alsancak Belediyesi İmar Sorumlusu Barış Üldar’ın katılımı ile gerçekleşti.

Toplantı gündemininde, ülke geleceğini yakından ilgilendiren Ülkesel Fizik Planı, Şehir Planlama Dairesi tarafından Bakanlar Kuruluna sunulmasının ardından ülkedeki birçok Belediye Yönetimi, sivil toplum örgütü ve oda tarafından ele alınmış ve planda belirtilen detaylar irdelendi. Oluşturulan Ülkesel Fizik Planı ile ilgili öne çıkan eleştirilerin, geleceği olumsuz yönde etkileceği yönündeki vurgu, KKTC’deki eğitim sektörü göz önünde bulundurulduğunda, genelde ülke ekonomik gelişimini, özelde  ise eğitim sektöründe yer alan yüksek öğretim kuruluşlarını da yakından ilgilendirdiği sonucuna varıldı.

IMG_7717Toplantıda, ilk olarak GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Akpınar konuşmasında, herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak, gerçekleşen toplantının yalnızca bölgesel değil, tüm KKTC için büyük önem arz ettiğini düşündüğünü belirterek, günemdeki en önemli konulardan birisi olan Ülkesel Fizik Planı ile ilgili tüm belediyelerin sorunları olduğu ve bu konunun en iyi şekilde çözüme ulaşması noktasında GAÜ’nün de tüm imkanlarını seferber edeceğini vurguladı.

GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri konuşmasında, bu güne kadar KKTC bünyesindeki tüm belediye başkanları ile gündemdeki Ülkesel Fizik Planı konusunda görüştüklerini, gerekliliği konusunda herkesin hemfikir olduğunu ifade etti. Sadri, ülkesel fiziki planının çok detaylara girmeden genel hatlarla oluşturulması gerektiği konusunda da belediyelerin hemfikir olduğunu  belirterek, hazırlanan yasa tasarısında, tüm oteritenin şehircilik ve bölge planlamanın elinde olması ve belediyelerin söz sahibi olmaması konusunda yine tüm belediyelerin durumdan rahatsız olduğunu bildirdi. Bir diğer konunun ise ülkenin eğitim ve turizm yönünde gelişim panının olmasına ramen, özellikle Magosa, Girne ve Lefkoşa bölgelerinin ülkesel fiziki plan dahilinde gelişme payının olamaması, fonların ve yatırımların başka bölgelere yönlendirilmesi gibi meseleler söz konusu olduğunu bildirdi. Genel olarak baktıkıldığında, ülkesel fiziki planın olmasının önemine değinen Sadri, bu planın oluşturulmasında belediyelerin ve bazı sivil toplum örgütlerininde söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Ardından, Beldiye Başkanları, KTMMOB Başkanı Azmi Öge, KTMMOB Yazmanı Tunç Adanır, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdür Vekili Cengiz Erçağ ile katılımcılarında fikirleirni beyan ettiği toplantıda, sorunların genel olarak, tasarının çok detaylı olduğu ve belediyelere gereken yetkilerin verilmediği sonucuna varıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler