• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Nesil İletişimcilerin Adresi , YDÜ İletişim Fakültesi

Yeni Nesil İletişimcilerin Adresi , YDÜ İletişim Fakültesi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, yetkin eğitim kadrosu, uygulama merkezleri ve iletişim teknolojilerini yakın takip eden bir fakülte oluşuyla dikkat çekiyor.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe K. Şekeroğlu'nun Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz modern toplumların ihtiyaçları doğrultusunda İletişim Fakülteleri sayısındaki artışın bilindiğini ve her yıl pek çok mezun veren bu fakültelerin öğrencilerine, diğerlerinin arasından sıyrılabilecek nitelikleri kazandırmaları gerektiğini belirtti.

Şekeroğlu, bunun da kaçınılmaz olarak hem akademik kadro hem de teknoloji açısından üstün özelliklere sahip olmayı gerektirdiğini söyledi.

Büyük Akademik Kadro ile Teori ve Pratik Birlikte

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Görsel İletişim ve Tasarım, Radyo TV ve Sinema olmak üzere 4 bölümde Türkçe ve İngilizce olarak eğitim veriyor. Bunun yanı sıra, 2015-2016 güz döneminde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’ne öğrenci alacak olan fakültede, Radyo Tv Yayıncılığı, Film Yapım Teknikleri ve Fotoğrafçılık-Kameramanlık başlıkları altında da 3 önlisans programı yer almaktadır. Fakültede, elektronik üniversite gazetesinin haftalık olarak çıkartıldığı Gazete Merkezi, üniversite ve fakültenin tasarım işlerinin yürütüldüğü Tasarım Atölyesi, projelerin-çalıştayların gerçekleştirildiği Fotoğraf Stüdyosu, sosyal sorumluluk projelerinin yürütüldüğü Halkla İlişkiler Uygulama Merkezi, akademik çalışmaların yapıldığı İletişim Araştırmaları Merkezi, öğrencilerin staj yapabilecekleri Yakın Doğu Radyo ve Yakın Doğu Televizyonu’ndan oluşan geniş bir uygulama alanı bulunuyor.

Fakülte, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilginin yine kendi bünyesinde pratikle bütünleşip uygulamaya olanak ve imkanlar sağlamasıyla, önemli bir iletişim fakültesi olarak kabul ediliyor.

Saygın İsimler

Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Eser Köker, Prof. Dr. Meral Özbek, Prof. Dr. Nilgün Abisel’in de aralarında bulunduğu, Türkiye’de alanlarında isim sahibi akademisyenlerin yanında, ortaya koyduğu araştırmalar ve eserlerle iletişim bilimine katkı koyan Prof. Ünlen Demiralp, Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu, Doç. Dr. Atilla Türk, Yrd. Doç. Dr. Gürdal Hüdaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap ve Dr. Nuran Öze gibi isimler de sıralanıyor.

Geniş İmkanlar

İlk kez 1996 yılında öğrenci kabul eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde halen 619 lisans, 48 yüksek lisans ve 7 doktora öğrencisi eğitimlerini sürdürüyor. Bir tarafı Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne, bir tarafı da Lefkoşa’ya bakan 4 katlı binada verilen eğitim, 40 ve 80 kişilik dersliklerde, toplam 70 kişilik laboratuvar, 200 kişi kapasiteli stüdyo-anfi, profesyonel özelliklere sahip televizyon ve radyo stüdyoları desteğiyle yürütülüyor.

Yeni Çağın Merkezi

Kendisini, “Yeni çağın merkezi, kampüsün en dinamik parçası” olarak tarif eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Dekanlığını vekaleten Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yürütüyor. Ayrıca Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Ünlen Demiralp, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı’nı Prof. Dr. Nilgün Abisel, Radyo TV Sinema Bölüm Başkanlığı’nı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanlığı’nı ise Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu yürütüyor.

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Ünlen Demiralp, basın sektörüne, mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, yetkinleşmiş, alanın toplumsal boyutunun idrakinde elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Demiralp, “Bölümü tamamlayanların, her türlü medya kuruluşunda, toplumsal yararı önde tutan başarılı çalışmalar sergilemelerini sağlayacak teorik yeterliliğe ve pratik alışkanlığa sahip kılınması hedeflenmektedir” dedi.

Radyo Tv Sinema Bölümü

Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, yayıncılığında düşünülebilecek her görev için nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir yandan teknik beceri sahibi yaparken, öte yandan onların bilgili, dünyayı kavrayabilen, toplumsal sorumluluk sahibi, meslek ahlâkını öğrenmiş çok yönlü iletişimciler olarak yetişmelerini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtın Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilgün Abisel, sosyoloji, antropoloji, iletişim gibi disiplinlerden yararlanarak faaliyet göstermesinin, bölüme disiplinler arası bir nitelik kazandırdığını söyledi. “Bu kadar çok disiplinden yararlanıyor olması halkla ilişkilerin önemini arttırmakta ve halkla ilişkiler eğitimini daha kapsamlı bir hale sokmaktadır” diyen Abisel, mezun olan öğrencilerin, özel ve kamu sektörü için bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacı doğrultusunda oluşturulan ders programının uygulandığına dikkat çekti.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Şekeroğlu da öğrencilere, “İletişim ve tasarım birlikteliğini kendi mesleki alanınızda en iyi ve doğru biçimde uygulayan yetkin bireyler olarak geleceğe yön vereceksiniz” diye seslenerek, hedeflerinin; yaşadıkları yerlerde, çalıştıkları ortamda çağdaş ve eğitimli meslek sahipleri olarak doğru iletişimi sağlayan, topluluklara yön verebilen özgün ve yaratıcı çalışmaların öncüsü olacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler