• BIST 14345.68
  • Altın 6926.01
  • Dolar 47.9526
  • Euro 56.2609
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 29 °C

Başbakan Üstel: Fedakarlık gerekiyorsa ilk imzayı ben atıyorum

Başbakan Üstel, ekonomik süreçte fedakârlık çağrısı yaparak “Gerekiyorsa ilk imzayı ben atıyorum” dedi.
Başbakan Üstel: Fedakarlık gerekiyorsa ilk imzayı ben atıyorum

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hem muhalefete sert mesajlar, hem de hayat pahalılığı karşısında dar gelirliyi koruyacak yeni adımların sinyalini verdi.

Üstel, siyasilerin de fedakarlık yapması gerektiğini vurgulayarak maaş kesintisi konusunda ilk imzayı kürsüde attı. Hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da imza attı.

 

“POPÜLİZM YAPMIYORUZ”

Ana muhalefet CTP’nin eleştirilerine yanıt veren Üstel, siyasi yaşamı boyunca halka verdiği her sözü yerine getirdiğini söyledi.

Milletvekilliği döneminden bakanlık görevlerine, oradan başbakanlığa kadar hiçbir zaman popülizm yapmadığını ifade eden Üstel, “Ne söylediysek yaptık, neyin sözünü verdiysek arkasında durduk” dedi.

Hayat pahalılığı konusunda alt gelir gruplarının korunması gerektiğini uzun süredir savunduğunu belirten Üstel, düşük maaş alan çalışanların desteklenmesi için yeni düzenlemelerin gündeme geleceğini açıkladı.

 

SAMİMİYSENİZ İMZALAYIN

Hayat pahalılığı uygulamalarında alt kademe ile üst kademe arasında adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Üstel, bu konuda Meclis’te kurulan komitenin yeniden harekete geçirileceğini söyledi.

Komitenin çarşamba günü toplanması için talimat vereceğini açıklayan Üstel, “Samimiysek hep birlikte imza atalım, bu düzenlemeyi yasallaştıralım” ifadelerini kullandı.

 

“HALK FEDAKARLIK BEKLİYORSA İLK ÖNCE SİYASETÇİLER TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Toplumda siyasilerin maaşlarıyla ilgili yükselen eleştirilere dikkat çeken Üstel, hükümet olarak bu çağrıyı duyduklarını söyledi.

“Siyasiler fedakarlık yapmalı deniyorsa, ilk adımı biz atalım” diyen Üstel, milletvekili maaşlarından yüzde 10 kesinti yapılmasını önerdi.

Siyasi atamayla görev yapan müdür ve müsteşarlardan ise yüzde 5 kesinti yapılmasını gündeme getiren Üstel, “İlk imzayı da burada ben atıyorum, sözümüz imzamızdır” diyerek Meclis kürsüsünden tarihi bir çağrı yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
1/20