• BIST 11007.37
  • Altın 5748.33
  • Dolar 42.5216
  • Euro 49.528
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İradesi sağlam olanlar daha kolay kilo veriyor

Kanadalı bilim adamları, iradesi sağlam kişilerin başarılı bir şekilde kilo verdiğini ortaya koydu.
İradesi sağlam olanlar daha kolay kilo veriyor

Montreal Nöroloji Enstitüsü ve Hastanesinden Alain Dagher liderliğindeki ekibin, bir zayıflama kliniğindeki 24 hasta üzerinde yaptığı araştırma, kilo vermeyi başaranların beyinlerinde profental korteksin iradeyle bağlantılı bölümünde daha fazla hareketlilik olduğunu tespit etti.

Araştırmada, deneklerin beyni günde 1200 kalorilik diyete başlamadan önce manyetik rezonans (MRI) ile görüntülendi. Deneklere bu işlem sırasında iştah açıcı yemeklerin yanı sıra kontrol amaçlı manzara resimleri gösterildi. Görüntüleme işlemi birinci ve üçüncü aylarda tekrarlandı.

Süreç içinde başarıyla kilo verenlerin beyinlerinde profental korteksin iradeyle bağlantılı bölümlerinde hareketliliğin arttığı gözlendi.

Dagher, kilo kontrolünün, büyük ölçüde beynin irade ve oto kontrol ile ilgili bölümlerine bağlı olduğu bulgusunu elde ettiklerini söyledi.

Araştırmanın ayrıntıları Cell Metabolism dergisinde yayımlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler