• BIST 13198.84
  • Altın 6817.13
  • Dolar 48.8331
  • Euro 55.8275
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TRT, TFF 1. Lig’i yayımlayamıyor!

TRT'ye "FETÖ darbesi"
TRT, TFF 1. Lig’i yayımlayamıyor!

Sivas, Eskişehir, Giresun, Samsun, Adana, İzmir gibi 16 büyük şehrin Süper Lig'e yükselme heyecanı yaşadığı TFF 1. Lig'de yayın krizi çözülmüş değil. İlk 2 hafta televizyondan yayınlanmadı. Fanatik’te yer alan habere göre kamuoyunda konuşulan iddialar konunun çözümünün zaman alacağına işaret ediyor.

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz'daki darbe girişiminde TRT binası basılmış ve zorla metin okutulmuştu. Olaydan sonra ise kamu kuruluşlarının tamamı üzerinde başlayan FETÖ operasyonlarında örgütle bağlantıları olduğu tespit edilen birçok kişinin işine son verilmişti. Ancak TRT'den bu konuyla ilgili de resmi bir rakam açıklanmamıştı.

EKİP SIKINTISI YAŞANIYOR

Çok geniş bir kadroyla geçtiğimiz senelerde 1. Lig'de maçların tamamını yayınlayan TRT'de çalışanlarla ilgili araştırmaların devam ettiği ve bu yüzden çok ciddi bir ekip sıkıntısı yaşandığı ifade ediliyor. Futbol Federasyonu, kurumla anlaşma zemini arıyor. TRT ise malum durumdan ötürü görüşmeleri ağırdan alıyor.

Kurum yetkililerin de operasyonların tamamlanmasının ardından yeni bir ekiple yola koyulma hazırlığında olduğu belirtiliyor. İddialar doğru ise 1. Lig takipçileri daha uzun bir süre takımlarını izleyemeyecek.

İSİM HAKKI GÖRÜŞMELERİ DE İLERLEMİYOR

Yayın konusu çözülemediği için federasyon ligin isim hakkı üzerinde de görüşmeleri ağırdan alıyor. Son isim sponsoru PTT'yle olan anlaşma sona ermişti. Ligin ismi şu anda TFF 1. Lig. Ancak maçları izleyemedikleri için isyanda olan taraftarların bu konuda son derece yaratıcı bir önerisi var: Periscope 1. Lig… İlk 2 hafta maçları taraftarların bireysel olarak telefonlarından yaptığı Periscope görüntüleriyle taraftara ulaşmıştı.

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran Digitürk'ün son ihtimal olarak görüşmelere katılacağı da konuşuluyor. TRT ile TFF arasındaki görüşmelerden en kısa zaman içinde olumlu sonuç alınamazsa bu kez Bein Medya'nın satın aldığı Digitürk'ün 1. Lig yayınlarını da ekranlarına taşıması muhtemel.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20