• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Adam kaçırıp silahla soygun işlemekle suçlanıyorlar...

Acarbey: “Dasan, kimlik ve pasaortları kendisi verdi...”
Adam kaçırıp silahla soygun işlemekle suçlanıyorlar...
İskele’ye bağlı Bafra köyünde faaliyet gösteren Kaya Artemis Otel’de müşteri olarak kalan Ürdün uyruklu Ahmad Dasan isimli turisti kendilerine olan 160 bin Dolar kumar borcunu ödemediği gerekçesiyle kaçırıp silahla soygun işledikleri gerekçesiyle Acar Acarbey, Orçun Kara ve Ziad Alzubi isimli zanlılar dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “İnsan kaçırma”, “Silahlı soygun”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Şiddet tehdidi” ve “Darp” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Acarbey, Kara ve Alzubi tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

Gamze PİR BAYKUR

Polis: “Başına silah dayayıp borç senedi imzalattılar...”

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Erdal Dal, 24 Ekim tarihinde Ürdün uyruklu Ahmad Dasan’ın, zanlı Acar Acarbey’e kumar borcu olan 160 bin doları ödemediği gerekçesiyle, zanlı Ziad Alzubi’nin teşviki ile Salamis Otel’e götürülmek amacıyla kaldığı otelden zanlı Orçun Kara tarafından alınarak rızası olmaksızın zanlı Acar Acarbey’in Yeni Boğaziçi köyündeki ofisine götürüldüğünü söyledi. Zanlı Acarbey’in, müşteki Dasan’ın yüzüne iki tokat atmak suretiyle darp ettikten sonra tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu silahı başına dayadığını belirten Dal, Dasan’a önceden hazırlanmış olan 4 adet borç senedini imzalattığını ve müşteki Dasan’ın tasarrufunda bulunan iki pasaport, bir kimlik, 120 TL, 240 dolar ve bir adet kol saatini alarak soygun suçunu işlediğini açıkladı. Dal, akabinde zanlı Orçun Kara’nın müşteki Dasan’ı ayni araçla Boğaz’a getirip yol kenarında bıraktığını ve ayrıldığını söyledi. Ayni gün polise şikayet geldiğini belirten Dal, olayda kullanılan araç ile zanlı Acarbey’in tasarrufunda bulunan müşteki Dasan’a ait kimlik, pasaport ve müştekiye imzalatılan 2 adet borç senedinin emare olarak alındığını ifade etti.

Zanlı Acarbey ve Kara gönüllü ifade verdiler...

Zanlı Acar Acarbey ile Orçun Kara’nın gönüllü ifade verdiklerini belirten Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlıların suçla ilişkili olduklarını ancak müşteki üzerinden alınan eşyaların müşteki tarafından kendilerine rızası ile verdiğini iddia ettiklerini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Dal, zanlıların uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Teminata bağlandılar...

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cankay İnan, zanlı Acar Acarbey, Orçun Kara ve Ziad Alzubi’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve ayrıca zanlı Alzubi’nin hafatada iki gün polise giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Acarbey: “Dasan, kimlik ve pasaortları kendisi verdi...”

Mahkemenin ardından basına açıklama yapan zanlı Acar Acarbey, Ahmad Dasan’ın kendisine geçen yıldan beri borcu olduğunu ve parasını almadığı için Ürdün’de dava açtığını söyledi. Ürdünde açtığı davayı da kazandığını söyleyen Acarbey, Dasan’ın evine ve arabasına haciz çıkarttırdığını ileri sürdü. Dasan’ın KKTC’ye gelerek kendisiyle görüşmek istediğini anlatan Acarbey, şoförünün Artemis Otele giderek Dasan’ı aldığını ve ofisine getirdiğini söyleyerek darp, adam kaçırma ve soygun iddialarını yalanladı. Dasan’ın kendisine “Pasaportumu al sözleşme imzalayalım. Damadım gelecek ve paranı getirecek. Şimdilik 50 bin dolar vereyim sana” dediğini ileri süren Acarbey, senet imzaladıklarını ifade etti. Acarbey, Dasan’ın damadı parayı yollamayacağını söyleyince Dasan’ın korktuğunu ve polise giderek yalan ifade verdiğini ileri sürerek, Dasan’ın yalan ifade verdiğini de polise itiraf ettiğini iddia etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler