• BIST 9497.56
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Ataoğlu, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü

Bakan Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu makamında kabul etti...
Ataoğlu, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü

TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "KKTC'ye her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Oradaki kardeşlerimizle birlikte hareket etmek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Bakan Eroğlu,  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu makamında kabul etti.

veysel-eroglu-ndan-aciklama-2005725.jpeg

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Eroğlu, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olduğunu vurguladı.

Kısa süre önce Başbakan Binali Yıldırım ile KKTC'yi ziyaret ettiklerini anımsatan Eroğlu, "Kıbrıs'a her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. Oradaki kardeşlerimizle birlikte hareket etmek bizim boynumuzun borcudur. Bakanlık olarak yardımcı olabileceğimiz konular varsa onları birlikte görüşeceğiz, her türlü desteği verip, iş birliğini yapacağız." diye konuştu.

KKTC'de kurulan yeni hükümetin hayırlı olmasını dileyen Bakan Eroğlu, "Kıbrıs, daha da güzelleşecek, eğitimde, turizmde, tarım da çok daha güzel bir noktaya gelecek. Kıbrıs'ta deniz turizmi iyi noktada, deniz turizmi dışında da gelişmesi konusunda gerekli desteği vereceğiz." değerlendirmesini yaptı.

fikri_ataoglu.jpg

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu'nun kendisinden yangınla mücadele konusunda destek istemesi üzerine Bakan Eroğlu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde KKTC'ye çıkabilecek yangınlarına müdahale etmek için helikopterin hazır bulunduğunu, ayrıca KKTC'de ağustos ayında çıkabilecek yangınlara müdahale için de helikopter ve acil müdahale araçlarının yollanacağını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNDEN GÜÇ ALIYORUZ"

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da dün İstanbul'da yaşanan terör olayı nedeniyle şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Ataoğlu, "Güçlü olmamış olsak etkilenebiliriz fakat güçlü oluşumuzdan dolayı herhangi bir şekilde etkilenmiyoruz, daha farkında değiller." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin KKTC'den yardım ve desteğini esirgemeğini söyleyen Ataoğlu, Türkiye'nin desteğini her zaman hissettiklerini ve bundan güç, cesaret aldıklarını dile getirdi.

Bu sene turizm hedeflerinin yüksek olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, Türkiye'de yaklaşık 8-10 ilde KKTC'yi tanıtmayı, bu vesileyle Türkiye'den KKTC'ye ziyaretleri artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Görüşmenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, dün İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Yaşar Özlem'in cenaze törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesine gitti. Cenaze töreni dolayısıyla Eroğlu'nun, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yu kabulü iptal edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler