• BIST 9679.8
  • Altın 2480.672
  • Dolar 32.4346
  • Euro 34.4529
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Başbakan'dan Sadıkoğlu açıklaması; "zaten aramızdaydı"

Başbakan Özgürgün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu...
Başbakan'dan Sadıkoğlu açıklaması; "zaten aramızdaydı"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP’nin 3 yıl hükümette olmamasının KKTC’yi sıkıntıya soktuğunu, halkın UBP’siz hükümetlerin hiçbir şey veremediğini gördüğünü belirterek, hedefin tek başına iktidar olduğunu belirtti.

Özgürgün, Ekonomik ve Mali Protokol ile önemli projelerin ve önemli yatırımların da hayata geçeceğini, kısa sürede piyasalarda genişleme ve rahatlama olacağını kaydetti.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre İskele Bağımsız Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun Ulusal Birlik Partisi’ne katılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Özgürgün, partinin ilk seçimde de tek başına iktidara geleceğini kaydetti.

UBP İskele İlçe merkezinde düzenlenen törene, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuoğlu, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, milletvekilleri Ersin Tatar ve Hamit Bakırcı ile çok sayıda partili katıldı.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “SADIKOĞLU ZATEN ARAMIZDAYDI”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, Ağustos 2013’de genel başkanlık görevini devraldığında, 5 yıl muhalefette kalabileceklerini, bu sürede güçlenerek tek başına iktidara gelmeyi hedeflediklerini söylediğini anımsatarak, aradan 3 sene geçtiğini UBP’nin iktidarda olduğunu, ilk seçimde de tek başına iktidara geleceklerini belirtti.

Sadıkoğlu’nun zaten aralarında olduğunu, şimdi resmen UBP’nin belediye başkanı olduğunu, UBP’nin Meclis’te 18 milletvekili ve dört de bağımsız milletvekili desteği ile 22 vekile ulaştığını kaydeden Başbakan Özgürgün, UBP’nin milletvekili sayısının 22 olduğunu ve UBP’nin  her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı.

“DEĞİŞİMİ HERKES FARK ETTİ”

UBP’nin güçlenmesini sürdürdüğünü kaydeden Başbakan Özgürgün, UBP’nin 3 yıl bile hükümette olmamasının KKTC’yi sıkıntılara soktuğunu, bunu herkesin görerek yaşadığını söyledi.

Halkın, UBP’siz hükümetlerin hiçbir şey veremediğini gördüğünü anlatan Başbakan Özgürgün, hükümet kuruları bir ay olduğunu ve bu sürede olumlu değişimi herkesin fark ettiğini belirtti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün, Ekonomik ve Mali Protokol ile önemli projelerin ve önemli yatırımların da hayata geçeceğini, kısa sürede piyasalarda genişleme ve rahatlama olacağını kaydetti.

UBP’nin bir yıldan fazla bekletilen bazı hizmetleri yaklaşık bir aylık sürede sonuçlandığına değinen Başbakan Özgürdün, “UBP bu ülkeyi kuran partidir. Bu ülkenin geleceğine harcı koyacak olan partidir. Anavatanı ile birlikte Anadolu’nun suyunu; bugün suyunu, yarın elektriğini, belki ondan sonra da daha önemli hizmetleri Anavatan Türkiye ile birlikte gerçekleştirecek olan partidir” diye konuştu.

Seçimlere iki yıl süre olduğunu ve UBP’nin tek başına iktidar olmasının uzak olmadığının altını çizen Başbakan Özgürgün, halkın desteği ile UBP’nin tek başına iktidara geleceğini, bunun için partinin tüm teşkilatların iyi çalışacağını belirtti.

UBP’nin yine eski günlerine dönme sinyalini verdiğini ve kısa sürede KKTC’nin de her alanda hizmet almaya başladığını anlatan Özgürgün, UBP’nin her kesimden ve her yaştan oy alan bir parti olduğunu, özellikle 18-24 yaş grubunda birinci olduğunu, dört nesil bir arada tabana yayıldığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, İskeleye hizmeti, UBP’li Belediye Başkanı Hasan Sadıkolu’nun getireceğini belirterek, Sadıkoğlu’nu kutlayarak, başarılar diledi.

OĞUZ: “HERKESİ YUVAYA BEKLİYORUZ”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da, UBP’nin en büyük gücünün ve en büyük rakibinin yine kendisi olduğunu ifade ederek, Başbakan Özgürgün’ün UBP’yi tek başına iktidara taşıma hedefiyle yola çıktığını, ekip olarak bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Hasan Sadıkoğlu’nun içlerinden biri olduğuna işaret eden Dursun, “Biz bundan sonra tüm UBP’lileri, herkesi yuvaya, UBP’ye bekliyoruz. UBP’nin hedefi tek başına iktidardır. KKTC’nin UBP’ye ihtiyacı var. UBP olmadığı zaman KKTC’nin ne hale geldiğini herkes gördü. Bu nedenle artık sağcısı solcusu, ‘UBP gelsin bizi kurtarsın’ demeye başladı. O zaman, UBP’nin tek başına iktidarını esirgememiz lazım. Hiç kimse partisine küsmesin, kişiler için partinizi terk etmeyin, kişiler için partinize kırılmayın. UBP varsa hepimiz varız. UBP varsa KKTC var. Hasan kardeşimize yeniden aramıza hoş geldin diyoruz. Gücüyle daha da ileriye yürüyeceğiz. İskele’de ve KKTC’de gücümüze güç katacak. Bütün güçleri bir araya getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

SADIKOĞLU: “UBP’Lİ OALAK DOĞDUM, NİKAH TAZELEDİK”

UBP’ye katılan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, heyecan ve mutluluk yaşadığını belirterek, UBP’li olarak doğduğunu, sadece nikah tazelediğini kaydetti.

Anne ve babasının yıllardır UBP’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını anlatan Sadıkoğlu, halktan aldığı güç ve motivasyonla İskele’ye ve partiye daha iyi hizmet vereceğini belirtti.

UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan da, Hasan Sadıkoğlu’nun zaten UBP’li olduğunu, nikah tazelendiğini dile getirerek, Sadıkoğlu ile UBP’nin İskele’de daha da güçlü hale geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, UBP rozeti, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na takıldı. Sadıkoğlu, daha sonra partililerin tebriklerini kabul etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler