• BIST 9311.88
  • Altın 4344.503
  • Dolar 38.8487
  • Euro 44.8721
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Çavuşoğlu: Hükümet yüksek öğrenimi çok önemsiyor

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, hükümetin yüksek öğretim alanına büyük önem verdiğini kaydetti.
Çavuşoğlu: Hükümet yüksek öğrenimi çok önemsiyor

Meclis Genel Kurulu’nda Demokrat Parti Girne Milletvekili Serhat Akpınar’ı yanıtlayan Çavuşoğlu, yaratılan tüm sıkıntılara rağmen yüksek öğrenimi ayakta tutmak için yoğun çaba verdiklerini belirterek, ‘40 bin olan öğrenci hedefini 100 bine çıkardık. Kredi Yurtlar Kurumu’nu da adaya getirdik” diye konuştu. 
 

“Ülke bir anda üniversite enflasyonuna uğradı”
Sözlerine “gerçekleri de konuşmalıyız” diyerek devam eden Çavuşoğlu, ülkenin bir anda üniversite enflasyonuna uğradığını belirterek, şunları kaydetti:
“Ülke üniversite enflasyonuna uğradı ve ne yazık ki bu üniversiteler Meclis kürsüsünde yapılan konuşmalardaki hassasiyete göre yönetilmedi. Bu ülkede ilk kez bizim zamanımızda üniversitelerle yüksek öğrenim strateji belgesi çalışması yapıldı. Ardından pandemi döneminde üniversitelerimizle yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Şu an YÖKAS sisteminde ciddi iyileştirmelere gittik, onun üzerinde çalışıyoruz. Hükümet bu alanın ne kadar önemli olduğunun farkında ve bilerek, isteyerek mücadele ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler