• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Cengiz: Ana hedeflerimizden biri Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Ana hedeflerimizden biri Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak. Bu dönem için konuşmuyorum ama hedefimiz ve stratejik vizyonumuz bu." dedi.
Cengiz: Ana hedeflerimizden biri Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, ana hedeflerinden birinin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Türk Telekom Stadı'nda Bilyoner.com ile imzaladıkları sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cengiz, ara transfer döneminde teknik heyetin raporu doğrultusunda forvet transferi yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Mustafa Cengiz, forvet transferi konusunda taraftarların da yoğun bir talebi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Kiminle fotoğraf çektirsem bana 'başkanım forvet al' diyor. Çok müthiş bir algı yönetimi yapıldı. Yapanları da tebrik ediyorum, haklılar. Bunu yapacağız. Kusursuz sorumluluk diye bir şey var. Bizim birçok şeyde kusurumuz yok ama sorumluluğumuz var. Aynı şeyleri tekrar söylediğim zaman 'Ağladın mı' diyorlar. Ağlamıyorum, gerçek bu. Geçmişten bir yükle geliyorsunuz. UEFA bunu söyleyince bunu bizim aleyhimize kullanıyorlar. 'Vay 147 milyon avro zarar ettin, ey UEFA bunları men et.' diye yine binlerce yazı gidiyor. Arkadaşlar, yaşamın gerçekleri var. Eğer biz yönetimi bugün alsaydık, kardaydık. Ancak öyle bir dünya yok, geçmişe bağlıyız. UEFA'nın standartlarına bağlı kalmaya mecburuz."

Mücadele ettikleri kulvarlarda kötü durumda olmadıklarını vurgulayan Cengiz, "Şu anda kulübümüz diplerde oynamıyor, kulübümüz en az gol atanlardan biri değil. Forvet olsa tabii ki daha iyi olurdu. Bazen her istediğiniz olmuyor. Bu dünyada her istediğinizin olması zaten cenneti de anlamsız kılar. Forvet transferi konusunda hocamızın talepleri önümüze geldiğinde hiçbir imzadan kaçmayız. Dünya çapında çok değerli bir teknik direktörümüz var. Onun getireceği hiçbir öneriye karşı çıkmadık, hiçbir imzadan da imtina etmedik, etmeyiz." diye konuştu.

Devre arası transfer döneminin zor olduğunu aktaran Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ayı transferleri genelde zor transferlerdir. Yani kendi kulüplerinde mutlu olmayanlar, beklentileri karşılamayanlara yöneliktir. Kulübünde oturmuş bir insanı kalkıp ara dönemde transfer edemezsiniz. Fakat gerek oyuncu izleme ekibimiz, gerek de teknik ekibimiz bu konuda çok ciddi çalışıyor. Çünkü bizim sütten ağzımız yandı. Taraftar haklı olarak çok ciddi tepki verdi bize. Bu tepkiden ders aldık. İnşallah en iyisi olacak. Çarşamba günü Schalke 04 ile UEFA Şampiyonlar Ligi maçımız var. O maçta Türkiye ve Galatasaray için en iyi sonucu almayı diliyorum. Ana hedeflerimizden biri Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak. Bu dönem için konuşmuyorum ama hedefimiz ve stratejik vizyonumuz bu."

"UEFA kriterlerine uyacağız"

Mustafa Cengiz, UEFA ile yaptıkları anlaşmaya uyacaklarını dile getirerek, "Finansal açıdan borsaya kote şirketler içinde en iyi durumda olan firmayız. Son 3 aylık raporlamada Galatasaray 117 milyon, bir diğer rakibimiz 170 milyon, başka bir rakibimiz de 350 milyon lira zarar bildirdi. İnşallah bütün kulüplerimizin zararı azalır ve artıya geçerler. Biz önümüzdeki iki yıl içinde zararımızı sıfırlamayı düşünüyoruz. Eğer finansman ve kur farkı gideri olmasaydı 12 milyon avro artıdaydık. Biz UEFA kriterlerine uyacağız. Yıllardır ilk defa gerçekçi bir bütçenin içerisindeyiz. İnşallah bütün branşlarda taraftarlarımızın başını yere eğdirmeden kalıcı zaferlere ulaşırız. Bunun yeniden yapılandırmasını gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Stat isim sponsorluğu konusunda Türk Telekom ile yaptıkları anlaşmanın sonuna yaklaşılmasıyla ilgili bir soru üzerine Cengiz, "Hem stadın etrafına reklam almak hem de stadın isim sponsorluğu için çalışmalarımız var. Bu konuda irtibatlar devam ediyor. Zaten ilerleyen aylarda bunu göreceksiniz. Büyük konuşmamak gerekir. Kulüp yönetimleri, davalar, görüşmeler, süreç ve sözleşmelerde mutlak yoktur. Ancak bizim o konuda çok ciddi sağlam görüşmelerimiz var." şeklinde görüş belirtti.

Mustafa Cengiz, inşaat firması Nef'in ana sponsorları olduğunu dile getirerek, "Şu anda en büyük desteği Nef'ten alıyoruz. Nef bu desteği vermeye devam edecek. Bana 'Ocak ayında transfer yaptığınızda yine Nef desteği mi olacak' şeklinde bir soru soruldu. Bu soru beni rahatsız etti. Galatasaray transferleri kendi olanakları doğrultusunda yapar. Herhangi bir kurum bize sponsor olacak diye yola çıkamayız. Nef de elinden geleni yapmakta. Emre Akbaba transferiyle ilgili yine elinden geleni yapacak." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler