• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Doğu Akdeniz Doğa Koleji 9 Mayıs’ta İstanbul’da KKTC’yi temsil edecek

Doğu Akdeniz Doğa Koleji 9 Mayıs’ta İstanbul’da KKTC’yi temsil edecek

 

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması’nda “en iyi orkestra” dalında birinci gelerek ülkemizi 18. Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nda  temsil etme hakkı kazanan Doğu Akdeniz Doğa Koleji, 9 Mayıs Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahneye çıkacak.

Kuzey Kıbrıs’ta 14 okulun, 16 grubunda yer alan liseli genç müzisyenleri biraraya getiren organizasyonda başarılı bir performans sergileyerek en eyi orkestra seçilen Doğu Akdeniz Doğa Koleji, İstanbul’da 18 yıldır düzenlenen efsane yarışmada KKTC’yi temsilen sahneye çıkacak.

Öğrencilerinin yarışmada elde ettiği başarıdan dolayı onlarla gurur duyduğunu dile getiren Doğu Akdeniz Doğa Koleji Müzik Öğretmeni Tolga Ruhi, ülkemizi Türkiye’de temsil edecekleri için mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrencilik yıllarında Türkiye’de düzenlenen yarışmaya Namık Kemal Lisesi grubuyla katılan Ruhi, yıllar sonra yeniden aynı heyecanı öğrencileriyle yaşayacağı için mutluluk duyduğunu belirrti. Yaklaşık 30 yıl önceki yarışmada birincilik ve jüri özel ödülü kazandıklarını kaydeden Ruhi, “Ülkemizi ve okulumuzu Türkiye’de temsil edecek olmak büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğun farkında olarak, gerekli adımları atarak, yıllar önce olduğu gibi yine mutlu bir sonuçla ülkemize döneceğimize inanıyoruz” dedi.

Tolga Ruhi’nin hazırladığı orkestra 8 kişiden oluşuyor. Bateride Diyar Othman, bongoda Çetin Gökhas, bas gitarda Yusuf İlerici, klavyede Deha Mertkal ve Perihan Akyürek, gitarda Gökberk Çırakoğlu ve Bora Ökçün, solist olarak da Niyazi Yiğittürk ile sahneye çıkacak olan Doğu Akdeniz Doğa Koleji dereceye girmek için performans sergileyecek. Öğrenciler İstanbul finali öncesinde görüş ve duygularını şöyle aktardı:

GÖKBERK ÇIRAKOĞLU; Çok mutluyum. Okulumuza büyük bir başarı getirdik ve çok büyük bir deneyim kazandık. İstanbul’da da büyük bir tecrübe kazanacağız. Çekişmeli bir yarışma olacak. Heyecanlıyız.

 

ÇETİN GÖKHAS: Çok güzel bir başarı elde ettik. Biz çok iyi bir grubuz. Türkiye’den güzel bir ödülle döneceğimize yürekten inanıyorum.

 

DİYAR OTHMAN: Yarışmada tüm okullar iyi performans sergiledi. Biz de grubumuzla en iyisini yaparak, birinci olduğumuz için çok iyi hissediyoruz. Türkiye’deki yarışmada ülkemizi temsil edeceğimiz için mutluyuz. Dereceye gireceğimize inanıyorum.

 

BORA ÖKÇÜN: Hepimiz çok mutluyuz. Grup arkadaşlarımızın çoğunun olduğu gibi ben de bu yarışmaya ilk defa katıldım. İlk yılımızdan bu başarıya ulaşmak bizi çok mutlu etti. Okulumuz da bizimle gurur duyuyor. Türkiye’de çok iyi bir performans sergilememiz durumunda birinci de seçilebiliriz.

 

YUSUF ZİYA İLERİCİ: Çok büyük bir deneyim yaşadık. Büyük bir organizasyonda, profesyonel bir sahneye çıkarak, 16 grup arasından birinci seçilmek bizi çok gururlandırdı. KKTC’yi Türkiye’de temsil etmek bizim için büyük bir onurdur.

 

DEHA MERTKAL: Burada 16 grup arasında en iyi orkestra seçilmek bizim için gurur verici bir olaydır. Okulumuzu ve ülkemizi Türkiye’de en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Üzerimizdeki yükün farkındayız. İyi bir dereceyle Kıbrıs’a geleceğimize inanıyoruz.

 

PERİHAN AKYÜREK: Yarışmada o atmosferi ve heyecanı yaşamak çok büyük bir mutluluktu. Ben sahne korkumu Tolga Hoca’mın yardımıyla bu yarışma sayesinde yendim. Türkiye’de de iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.

 

NİYAZİ YİĞİTTÜRK: İlk defa bir seyirci topluluğu karşısında sahneye çıktım. Çok heyecanlıydı. Güzel bir tecrübe kazandım. Türkiye’deki yarışmada da çok güzel bir performans sergileyeceğimize düşünüyorum. Gruptaki tüm arkadaşlarıma güveniyorum. Türkiye’de de güzel bir ödül alacağız.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL ÖDÜLLER İÇİN YARIŞACAKLAR

Doğu Akdeniz Doğa Koleji,Vodafone FreeZone 18.Liselerarası Müzik Yarışması’nda "icra", "beste", "orkestra", "sahne performansı","kız solist", “erkek solist” ve "enstrüman" kategorilerinde dereye girmek için yarışacak.

 

Vodafone FreeZone 18.Liselerarası Müzik Yarışması’nda dereceye giren okulları birbirinden güzel ödüller bekliyor. İcra dalı birincisi her sene olduğu gibi tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunun sahibi olacak.

 

Bu yıl ilk kez tüm dallarda dereceye giren liseli öğrencileri ise muhteşem para ödülleri bekliyor. Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için; 1.lik ödülü: 10.000 TL, 2.lik ödülü: 7.500 TL ,3.lük ödülü: 5.000 TL; Orkestra/Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:1.lik ödülü: 6.000 TL, 2.lik ödülü: 4.000 TL, 3.lük ödülü: 2.000 TL, Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için ise; 1.lik ödülü: 3.000 TL, 2.lik ödülü: 2.000 TL, 3.lük ödülü: 1.000 TL olarak belirlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler