• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin hedefi birincilik

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin hedefi birincilik

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak olan okullarda heyecan dorukta. Yarışmaya sıkı şekilde hazırlanan ve son 2 yıldır “en iyi erkek solist” ödülü ile “orkesta” dallarında ödüller alan Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yılki hedefi birincilik. Okulun müzik öğretmeni İrfan İrfanoğlu, Türkiye’deki meslek liselerinin müzik alanındaki başarılarını işaret ederek, kendilerinin de yarışmayı kazanıp, Türkiye’de ülkemizi bir meslek lisesi olarak gururla temsil etmek istediklerini kaydetti. İrfanoğlu, “hedefimiz birincilik, öğrencilerimle birlikte bu hedefe ulaşacağımıza eminim” dedi.

“DOSTLUK ÇERÇEVESİNDE GEÇEN BİR YARIŞMA”

Ülkemizdeki liseli genç müzisyenleri biraraya getiren organizasyonun dostluk çerçevesinde geçtiğini kaydeden öğrenciler, Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine büyük bir tecrübe olacak bir yarışma hazırladıklarını söyledi.

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi orkestrası 5 kişiden oluşuyor. Yarışmada solo gitarda Ediz Selbisöğüt, klavyede Keroslava Karniel, bas gitarda Mevlit Özkutaylı, bateride Özer Başkan, ritm gitar ve soloda Mazlum Keleşoğlu sahne alacak. Öğrenciler yarışma ile ilgili görüş ve duygularını şöyle aktardı:

EDİZ SELBİSÖĞÜT: Yarışmaya iki yıldır katılıyorum. Benim için büyük bir tecrübe oldu. Bu sene orkestraya yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte başarıyla devam edeceğimize inanıyorum. Birinci olacağımıza inanıyoruz.

MAZLUM KELEŞOĞLU: Son iki yılın en iyi erkek solist dalında ödül aldım. Bu sene de iddialıyız. Bu yıl yeniliklerle dolu heyecanlı bir yarışma bizi bekliyor. İnanıyorum ki birinciliği alıp, İstanbul’da ülkemizi temsil etmenin heyecanını yaşayacağız.

KEROSLAVA KARNIEL: Bu sene yarışmaya ilk defa katılıyorum. Çok heyecanlıyım. Diğer okullarla aynı ortamda yarışmak çok güzel. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

MEVLİT ÖZKUTAYLI: Yarışma, beni ve tüm müzisyen arkadaşlarımı geliştiren bir organizasyon. Dostluk çerçevesinde geçen bu yarışmanın bize çok şey kattığını düşünüyorum.

ÖZER BAŞKAN: Yarışmaya bu yıl ilk defa katılıyorum. Biz gençlerin geleceği için faydalı bir yarışma. Çok heyecanlıyız ve iddialıyız. Diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bu yıl 14 okulun, 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. Yarışmanın ilk aşaması 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler