• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyada alarm gecesi

Dünyada alarm gecesi

Dünya yeni yıla terör tehdidi altında girerken Almanya’nın Münih kentinde canlı bomba korkusu yaşandı. IŞİD’li teröristlerin intihar saldırısı yapabileceği ihbarı üzerine yeni yıla bir saat kala kentte iki tren istasyonu boşaltıldı. ABD ve Avrupa kentlerinde yılbaşı kutlamaları polis kuşatması altında yapıldı. Fransa’da 100 binden fazla polis görev aldı.

ABD ve birçok Avrupa ülkesinde yılbaşı kutlamalarına yönelik terör saldırısı olacağı yönünde toplanan istihbaratlar üzerine pek çok kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Almanya’nın Münih kentinde iki tren istasyonu, IŞİD saldırısı ihbarı üzerine acilen boşaltıldı. Halka kalabalık yerlerden uzak durma çağrısı yapıldı. Münih caddelerinde tam teçhizatlı ve ağır silahlı özel kuvvetler devriye gezdi. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andra, ana gar ve Pasing tren istasyonlarına intihar saldırısı düzenleneceği yönünde ‘çok somut’ bir istihbarat aldıklarını açıkladı. Münih Polis Sözcüsü Elizabeth Matzinger de istihbarata göre 5 ila 7 kişilik IŞİD’le bağlantılı bir grubun olduğunu söyledi. Yeni yıla bir saat kala boşaltılan tren istasyonları saatler sonra yeniden açıldı. Alman polisi önceki gece ilan edilen ‘acil tehdit alarmı’nı da dün kaldırdı. Münih Emniyet Müdürü Andra, dün yaptığı açıklamada “İsimler aldık. Bu kişilerin Münih’te hatta Almanya’da olup olmadığını söyleyemeyiz. Şu anda bu isimlerin doğru olup olmadığını, bu kişilerin gerçekten var olup olmadığını bilmiyoruz” dedi. Alman basını ise istihbaratın Amerikan ve Fransız gizli servislerinden geldiğini yazdı.

5686e48518c7731c4ca53e7b

SURİYELİ VE IRAKLI İSİMLER

Andra, istihbarata göre saldırı yapacağı söylenen isimlerin Suriyeli ve Iraklı olduğunu da belirtti. Konuyla ilgili olarak Münih’in bağlı olduğu Bavyera Eyaleti’nin İçişleri Bakanı Joachim Herrman da kendilerine gelen bilginin IŞİD’i işaret ettiğini söyledi. Herrman, tren istasyonlarının kapatılmasıyla ilgili olarak “Doğru bir karar çünkü yeri ve zamanı belli tehditler varsa hiç risk alamayız” açıklamasını yaptı. Herrman, pazar gününe kadar bir terör eylemi yaşanacağı yönünde bir risk görmediklerini belirtirken, genel anlamda terör alarmının sürdüğünü sözlerine ekledi. Münih’teki acil terör alarmı üzerine kente destek için 500’den fazla polis sevk edilmişti. Dün öğle saatleri itibarıyla devriye gezen polislerin sayısı 100’e indirildi.

Moskova’da da bomba korkusu

5686e48518c7731c4ca53e79

Rusya’nın başkenti Moskova’da da dün iki tren istasyonu bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. İstasyonlardaki 500 kişinin tahliye edilmesinin ardından bomba uzmanları arama yaptı. Kursky istasyonunun temiz çıktığı açıklandı ancak Paveletsky garıyla ilgili bilgi verilmedi. Moskova’da Kremlin Meydanı yılbaşında kapatılmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler