• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

En Acı İtiraf

Trafik kazalarının önüne geçilemeyen ülkemizde ulaşımdan sorumlu olan KKTC’nin Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu güvenlikten ciddi şekilde yoksun olunduğunu itiraf etti.
En Acı İtiraf
KATLİAM’A İTİRAF: 1974’ten bugüne trafikte 1830’un üzerinde kurban verilen ülkemizde trafik konusunda ne kadar aciz olduğumuz bu kez Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından itiraf edildi. Ülkemizde adeta katliam şeklinde değerlendirilebilecek trafik kazaları ile ilgili Ertuğruloğlu, KKTC’deki karayolları ağının güvenlikten ciddi şekilde yoksun olduğunu kaydetti.
BAKAN SAVUNMASI: KKTC’de sistemsizlik olduğunu da belirten Ertuğruloğlu, yeterli düzeyde bir Karayolları Dairemizin olmadığını, bunun üstesinden nasıl gelineceği konusundaki kararı sadece ilgili bakanlığın veremeyeceğini söyledi. Hükümet ortağı bir partinin bakanı olan Ertuğruloğlu “Ülkedeki bu hantal ve randıman vermekten uzak yapıdan nasıl çıkacağız sorusuna birlikte cevap aramalıyız” ifadesini kullan Ulaştırma Bakanı “Önlem almaya çalıştıkça bazı engellerle karşılaşıyoruz” yorumunu da yaptı.

Ülkemizde önceki gün arka arkaya 3 kişinin daha trafiğe kurban verilmesi bir kez daha ülkenin trafik sistemine kuşku ile bakılmasına neden oldu. Tüm bunların üstüne Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun trafikteki sorunlarla ilgili yaptığı açıklama ise hem bakanın, hem bakanlar kurulunun, hem de hükümetin sorgulanmasına neden oldu.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC’deki karayolları ağının güvenlikten ciddi şekilde yoksun olduğunu söyledi.

KKTC’de sistemsizlik olduğunu belirten Ertuğruloğlu, “Yeterli düzeyde bir Karayolları Dairemiz yok. Bunun üstesinden nasıl gelineceği konusundaki kararı sadece ilgili bakanlık veremez. Ülkedeki bu hantal ve randıman vermekten uzak yapıdan nasıl çıkacağız sorusuna birlikte cevap aramalıyız” dedi.

Devletin işleyişi konusunda görevlerin hakkıyla yerine getirilmediğini söyleyen Bakan, “Bunu gündeme getirmek zorundayız. Nerde yanlış, nerede doğru olduğumuzu kişisel şekilde yorumlamamalıyız. Artık el birliğiyle hareket etmeliyiz” dedi.

Bakan Ertuğruloğlu, Meclis Genel Kurulu’nda trafik konusunda TDP milletvekili Hüseyin Angolemli’nin yaptığı güncel konuşmaya cevabında “Trafik konusunda çok haklı eleştiriler var” ifadesine yer verdi.

Ertuğruloğlu, “Bu eleştiriler yılların getirdiği ihmalkârlıkların sonucudur. Ben de her arkadaş gibi trafik konusunda rahatsızım. Önlem almaya çalıştıkça bazı engellerle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Ulaştırma Bakanlığı’nın yaşadığı sıkıntılara da değinen Bakan, “Mevcut karayolları ağı güvenlikten o kadar yoksun ki. Sürücüler de çağdaş olmayan karayolları ağında gerekli dikkati göstermiyor” şeklinde konuştu.

Trafik konusunda çıkılan ihalelere değinen Bakan Ertuğruloğlu, 25 bin TL’nin üzerindeki harcamalar için ihaleye çıkılması gerektiğini ancak düşük miktarlı ihalelere teklif verilmediğini söyledi.

“O yüzden Merkezi İhale sistemini eleştiriyorum” diyen Ertuğruloğlu,“Bakanlıklara kendi ihale sistemlerini denetleme imkanı verilmeli” şeklinde konuştu.

“Ben de en az sizin kadar bisiklet yolu oluşturulmasını istiyorum” diyen Bakan Tahsin Ertuğruloğlu, “Araçlar ne motosikletliye ne de bisikletliye saygı göstermiyor. Tek yollara kimse uymuyor, geç vakit olduğunda kimse kırmızı ışığı dinlemiyor” dedi.

Yolların araç sayısına göre yetersiz olduğunu dile getiren Bakan Ertuğruloğlu, trafik akışının kolaylaştırılmak yerine gün geçtikçe zorlaştığını aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler