• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Ercan’da ‘engelsiz yolculuk’ başladı

Ercan’da ‘engelsiz yolculuk’ başladı

Ercan Havaalanı’nda izlenime açılan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf sergisi özellikle öğrenciler ve turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sergi, 27 Ocak-07 Şubat tarihleri arasında Ercan Havaalanı’nda açık kalacak.

Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan penceresi Ercan Havaalanı, her gün yüzlerce turisti, öğrenciyi, iş insanını “engellilere” yönelik önemli bir farkındalık ile uğurluyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf sergisi Ercan Havaalanı’nda izlenime açıldı, sergi özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sergi, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Ercan Havaalanı T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış tarafından da yerinde ziyaret edildi.

“Sanat Engel Tanımaz Dünya Yolcusu” konsepti ile Ercan Havaalanı’na taşınan sergiyi gezen yöneticiler, “engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek” anlamında projenin önemini bir kez daha vurguladı.

7 Şubat’a kadar izlenebilecek

Ülkeye gelen tüm turist, iş insanı ve öğrencilere engelli bilincini yaymayı hedefleyen “Engelsiz Yürekler Dünya Yolcusu” sergisi 7 Şubat’a kadar izlenebilecek.

Sergi kapsamında “Sanat Engel Tanımaz Yarışması”nda sergilenmeye hak kazanan 30 eser, Ercan Havaalanı’nın yolcu gidiş salonunda izlenime sunuldu.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="50071,50070,50073,50072"]

Dünyaya yayılan ışık

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, engellilere yönelik projelerinin tüm halk tarafından sahiplenildiğini belirterek, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülkemizde her bir haneye dokunan, yaşadığımız her mekanda izi olan en büyük kurumlardan biri. Bu nedenle sorumluluğumuz da çok büyük. İşte bu sorumluluk anlayışıyla engelsiz bir ülke özlemine ışık tutarken, bunu, halkımızdan aldığımız güvenle yükseltiyoruz. Şimdi bu ışığı, Ercan Havaalanı’ndan dünyaya taşıyor, engelsiz yüreklerimizi belleklerde bırakacakları izlerle bir kez daha dünyaya uğurluyoruz” diye konuştu.

Ercan Havaalanı T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik  de bu anlamlı işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirterek, serginin, sürekli gelişim ve yenilenme içerisinde olan Ercan Havaalanı’na da ayrı bir boyut kazandırdığını söyledi.

Sergiler sürecek

Etkinliği uluslararası bir boyuta taşımak amacıyla açılan “Sanat Engel Tanımaz Dünya Yolcusu”sergisi, engellilerin başarılarını ve öykülerini sanatla anlatıyor, sevginin her engeli aşacağı teması üzerinden farkındalık yaratıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraflarının, tüm büyük şehirlerde, yurt dışında ve çeşitli sanat etkinliklerinde sergileneceği de belirtildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler