• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Geleceğin sanatçılarını belirleme sınavı 7 Eylül'de yapılıyor

Grafik Tasarım Bölümü yanısıra Plastik Sanatlar (resim, heykel, seramik) bölümlerinde eğitim görecek öğrencilerinin seviye belirleme sınavı 7 Eylül 2016, Çarşamba günü, saat 10:00’da yapılacak...
Geleceğin sanatçılarını belirleme sınavı 7 Eylül'de yapılıyor

eviye belirleme sınavına girmek isteyen adaylar  6 Eylül 2016, Salı günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Türkiye ve yurdışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise YDÜ temsilciliklerine başvuruda bulunabileceklerdir.

Türkiye’den kayıt yaptıracak adayların, 2016-ÖSYS sonuçlarına göre puan türlerinin herhangi birinden barajı (150 puan ve üzeri) geçmiş olmaları gerekmektedir. KKTC vatandaşı adayların ise, öğrenci işlerine doğrudan kayıt yaptırdıktan sonra YDÜ GSTF’nin yapacağı seviye belirleme sınavına girmeleri yeterli olacaktır. Adaylara karakalemle çizim yaptırılacak seviye belirleme sınavı, fakülte binasında yapılacaktır.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Grafik Tasarım ve Plastik Sanatlar Bölümleri’ne alınacak öğrencilerin, tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında sanat danışmanı veya grafik tasarımcı olarak; illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çokluortam, masaüstü yayıncılık, yeni medya alanlarında görev alabilirler. Bunların yanısıra mezunlarımız, ‘sanatçı tasarımcı’ ünvanları ile serbest meslek yapabilecekleri gibi, öğretmenlik sertifikası alanlar, resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olarak görev alabileceklerdir. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin rolü olan sanatsal yönü güçlü, çözüm yeteneği gelişmiş grafik tasarımcısının; hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları olduğu bildirilmektedir.

Fakülte dekan vekili Prof.Dr. Uğurcan Akyüz “seviye belirleme sınavını geçip bir programa yerleştikten sonra mezun olmak ve daha sonra rahatça iş bulmak en önemli sorunudur.   Bu bağlamda; mezunlarımızın iş bulmada; aldıkları eğitim ve donanımları ile rakiplerine göre daha avantajlı olduklarını duymak, görmek ve bilmek bizi mutlu ediyor. Dört yıllık öğrenimlerini tamamlayan mezunlarımız istedikleri takdirde YÖDAK’tan sonra YÖK’ten de onay almış Yüksek Lisans programına devam edebilirler. Ayrıca Fakültemizde; sanat ve tasarım alanlarında YÖDAK ve YÖK onaylı ilk ve tek Doktora programı da mevcuttur. Bu programdan ilk mezunlarımızı vermek üzereyiz. Herbiri alanlarında yetkin ve deneyimli hocalar ile yürüttüğümüz programlarımızda geleceğin sanatçı, tasarımcı veya akademisyenlerini bekliyoruz” dedi.

Başvurularda;  www.neu.edu.tr  adresinden girildikten sonra ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.  TC. veya KKTC uyruklu adaylar, YDÜ Temsilcilikleri veya YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına; Tel: (0392) 223 6464 veya Fax: (0392) 223 6461 üzerinden iletişim kurabilir, doğrudan kayıt yaptırabilirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler