• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

‘’Gereken Tüm adımlar atılacak’’

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Kamu Taşımacıları Derneği’ni kabul etti
‘’Gereken Tüm adımlar atılacak’’

Kabulde Dernek Başkanı İsmail Gürsoy, toplu taşımacılıkta yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

 

‘’Tek muhatap KAR-İŞ değildir’’

Kıbrıs Türk Kamu Taşımacıları Derneği Başkanı İsmail Gürsoy, yaklaşık altı ay önce kurdukları derneklerinin yetkililer tarafından muhatap alınmasını, tek muhatabın KAR-İŞ olmaması gerektiğini söyledi. KTKD olarak izin kurulunda temsilcilik istediklerini ve ulaşım konusunda derneklerinin de muhatap alınıp bilgilendirilmesini istedi. Yıllardır toplu taşımacılığın dibe çökmesinde en büyük rolü oynayan, ‘’ücretsiz’’ başlığı altında üniversitelerin öğrenci taşımalarına karşı olduklarını belirtti. Özellikle Mağusa Bölgesi’nde özel şirkete ait yirmi adet otobüsün oturuyor olduğunu ifade eden Başkan Gürsoy, bu durumun adaletli bir tarafı olmadığını savundu. Devlet yetkililerinin, konuyla ilgili her hangi bir çalışma yapmaması halinde gereken hukuksal işlemleri yapacaklarını ve dernek olarak eylemler düzenleyeceklerini kaydetti. Kıbrıs Türk Kamu Taşımacıları Derneği Başkanı İsmail Gürsoy, T izinlerinin de bir süreliğine verilmemesi, araştırma yapıldıktan sonra gerçekten ihtiyacı olan bölge ve işletmelere verilmesini taleb etti. Gürsoy, taşımacılık sektöründe (eşya-yolcu) yapılacak olan ihalelerde Devlet veya Özel işletmelerin, bölge T izni olması koşulunun yasal bir hale getirilmesini istediklerini belirtti.

 

‘’KIB-HAS batırdı’’

Başkan İsmail Gürsoy, KIB-HAS’ın taşıma izinlerinin ve kuruluş amacının, havaalanı-şehir terminali arası olması gerekirken, şehir içlerinde de dolmuşçuluk yaptığını ileri sürdü. Başkan Gürsoy, uygulamadan dolayı taksi ve şehir içi otobüs işletmelerinin battığına işaret etti.

 

 

‘’ Kartlı sistem gündemde’’

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, geçmiş bakanlık dönemlerinde üniversitelerin otobüs ithali yapmalarına yasak getirdiklerine dikkat çekti. Ülkede bu işi yapan ve izinleri olan şirketlerden hizmet alınması yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Denktaş, yine bu dönemde de bu uygulama için çalışacaklarını kaydetti. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, üniversitelere bu şirketlerin içerisine girerek ihtiyaçları olan parkur için özel izin çıkartacaklarını söyledi. Serdar Denktaş, kartlı sistem uygulamasının gündemlerinde olduğunu ve her öğrencinin kartına ihtiyacı olan yüklemeyi yaparak istediği yere taşınacağını söyledi. Bu uygulamaya önce Milli Eğitim’le başlanacağını belirten Denktaş, daha sonra uygulamayı genele taşıyacaklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı’nın tüm kesimlerinin sıkıntılarını bildiklerini, halkın refah düzeyi ve yaşam kalitesini artırmak için gereken tüm adımları atacaklarının altını çizdi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler