• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Girne Üniversite ile Ardahan Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Girne Üniversite ile Ardahan Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı
Girne Üniversite ile Ardahan Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi ile Ardahan Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandığı ve bu protokolün bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmak, ortak bilimsel ve teknik geziler, sportif faaliyetler ve bilimsel toplantılar düzenlemek, her iki üniversiteyi uygun şekilde tanıtıcı faaliyetler yapmak konularını kapsadığı bildirildi. İki üniversite arasındaki akademik işbirliği protokolü, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz tarafından imzalandı.

 

İki Üniversite De Tüm Eğitim-Öğretim Alanlarını Kapsayan Ortak Araştırmalar, Projeler Ve Yayınlar Yapacak…

Girne Üniversitesi’nde gerçekleşen ve akademik anlamda sınırları çizmek maksadıyla imzalanan protokol uyarınca her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksek okullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılacak; her iki üniversite de tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak konular üzerinde bilimsel araştırmalar, projeler ve bilimsel yayınlar yapacaklar.

 

Üniversiteler Arasında Öğretim Üyesi Ve Öğrenci Değişimi Olacak…

Yapılan anlaşmada her iki üniversitenin birlikte çalışma yapılacak olan bilim dallarının önceden bildirilmesi kaydı ile öğretim elemanı değişimi yapabileceği ve staj durumunda öğrenci değişimi yapabileceği belirtildi.

 

İki Üniversite Ortak Sempozyumlar, Kongreler Ve Tanıtıma Yönelik Faaliyetler Düzenleyecek…

Yapılan anlaşma gereğince her iki üniversite kongre, sempozyum, atölye çalışmaları gibi ortak bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları düzenleyecek ve düzenlenen etkinliklere birbirlerini davet edecekler; düzenlenen ortak faaliyetlerde her iki üniversiteyi kapsayan tanıtıcı faaliyetlere yer verecekler.

 

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Ardahan Üniversitesi İle Birlikte Hem Eğitime Hem Topluma Katkı Sağlayacağız”

Girne Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, akademik protokol töreninde yaptığı konuşmada, Ardahan Üniversitesi ile imzaladıkları anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi. “Ardahan Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü iki üniversitenin de yenilikçi ve dinamik olması ile birlikte hem öğrencilerimize hem de topluma katkı koyacaktır. İki üniversitenin de birbirine akademik olarak destek olacağı ve gelişim için çalışacağı bu  işbirliği protokolünün iki üniversite için de hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz: “Girne Üniversitesi İle İmzaladığımız Bu Protokol İle Yaratacağımız Sinerji Sayesinde Üniversite Olarak da Gelişeceğiz”

İmza töreninde konuşan Ardahan Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Ramazan Korkmaz, “Girne Üniversitesi ile üniversitemiz arasında akademik anlamda işbirliğini sağlayacak bir protokol imzaladık. Protokolün gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz. Girne Üniversitesi ile üniversitemiz arasındaki bu işbirliği anlaşmasından güzel sonuçlar alınacağını ve hem öğrencilerimizin hem de üniversitelerin, dolayısıyla da bilim ve toplumun gelişimine katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Protokolün her iki üniversite için de hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Kampüs Gezisi Ardından “Bilinmeyen Yönleri İle Çanakkale Deniz Savaşları Sergisi” Gezildi…

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hürmüs Refiker eşliğinde Girne Üniversitesi kampüsünü gezerek ve üniversitenin mevcut ve gelecek projeleri ile ilgili bilgi alan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kampüs gezisi ardından kampüste sergilenen “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları Sergisi”ni gezdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler