• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

I. Umuda Destek Atış Yarışması gerçekleştirildi

KKTC Atıcılık Federasyonu tarafından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı himayelerinde sosyal dayanışma amaçlı I. Umuda Destek Atış Yarışması gerçekleştirildi.
I. Umuda Destek Atış Yarışması gerçekleştirildi

KKTC Atıcılık Federasyonu tarafından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı himayelerinde sosyal dayanışma amaçlı I. Umuda Destek Atış Yarışması gerçekleştirildi.

14 takımın bayan ve erkeklerden oluşan 70 atıcı ile katıldığı I. Umuda Destek Atış Yarışması'nın finalinde kupayı almaya hak kazanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Atıcılık Takımı'na Beyaz Ev'de düzenlenen törenle kupa takdim edildi. 

GELİR SOSYAL DAYANIŞMA VE DESTEK AMAÇLI KULLANILACAK

KKTC Atıcılık Federasyonu'ndan verilen bilgiye göre, yarışmaya katılan takımlardan bu yıl elde edilen gelirin önemli bölümü, masraflar çıkarıldıktan sonra Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı Lefkoşa Çocuk Yuvası'na bağışlanacak.

KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan törende yaptığı konuşmada etkinliğin önemine ve gösterilen başarılara dikkat çekti ve "Önümüzdeki yıllarda da bu dayanışma giderek büyüyecek ve katılım mutlaka artacaktır" dedi.

Yarışmanın organizatörlerinden Mustafa Şevketoğlu da yaptığı konuşmada atıcılık sporunun artık daha da geliştiğini vurguladı ve "Bugün geldiğimiz noktayı daha da ileriye taşıyacağız ve hem sporu hem de toplumsal dayanışmayı bir arada götüreceğiz" dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atıcılık Takımı üyesi ve I. Umuda Destek Atış Yarışması organizatörü Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel de yaptığı konuşmada etkinliğin sosyal dayanışma yönüne vurgu yaparak, "Sportif amaçlı ama aynı zamanda sosyal ve toplumsal dayanışma amaçlı olarak da düzenlenen bu yarışmaya özveriyle katkı koyan herkese ve bu etkinliği himayesine alan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na çok teşekkür ederiz. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin devamını getireceğiz ve gelenekselleştireceğiz. Bugün bir ilk gerçekleşmiş ve atıcılık sporu farklı bir boyuta taşınmış, sosyal ve toplumsal dayanışma amacıyla bütünleşmiştir" dedi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Temsilcisi Engin Savim de organizatörlere teşekkür ve anı plaketi takdimi sırasında yaptığı konuşmada kanser hastalarına olan desteğin önemine dikkat çekti ve "Bu yarışmanın adının Umuda Destek olması çok anlamlıdır, kanser hastaları için en önemli şey umuttur, destektir. Böylesi bir etkinlikte bizleri de düşündüğünüz ve paylaştığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özün Yamaç da  organizatörlere teşekkür plaketi takdimi sırasında yaptığı konuşmada kanser hastalarına yapılan desteğin önemine dikkat çekti ve "Kanserle tanışmayan, kanserin ne olduğunu kolay kolay bilemez, bu tür toplumsal destekler hem hastaların hem de onları destekleyen kurumların mücadele gücünü artırır, moral desteği sağlar. Tüm katılımcılara ve organizatörlere kurumumuz adına teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

I. Umuda Destek Atış Yarışması Kupa Takdim Töreni KKTC Atıcılık Federasyonu'nun sporculara, sponsorlara ve organizatörlere verdiği yemekle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler