• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kıb-Tek'te yeni Başkan kim olacak?

Kıb-tek başkanlığı için Cemal Bulutoğluları'nın ismi ön planda...
Kıb-Tek'te yeni Başkan kim olacak?

Haber: Taner ULUTAŞ

Kıb-Tek’te Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile yönetim kurulunun görevden alınmalarının gündeme gelmesinden sonra UBP Merkez Binası ile Kıb-Tek’te kulis çalışmaları yoğunluk kazandı. Başkanlık için 4 ismin gündemde olduğu belirlendi.

Kıb –Tek yönetim kurulunun UBP – DP hükümetinin iktidara gelmesi  sonrasında değiştirilmesi gündeme geldi. Kıb-Tek’i batak durumdan bugünkü durumuna getiren ve en başarılı Yönetim Kurulu Başkanları arasında gösterilen İsmet Akim ile yönetim kurulu kadrosunun değiştirileceği öğrenildi.

BAŞKANLIK İÇİN 4 İSİM YARIŞIYOR

Güven Oylaması sonrasında değiştirilmesi gündeme gelecek olan Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in yerine şu anda 4 ismin konuşulduğu sızan bilgiler arasında bulunuyor.

BULUTOĞLULARI MI? KARADERİ Mİ?

Kıb –Tek Yönetim Kurulu Başkanlığı için  Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğlu’nun ağırlık kazanırken yine ayni oranda Kıb-Tek eski yönetim kurulu başkanı Asım Karaderi’nin de yeniden başkanlığa getirilmesinin de düşünüldüğü öğrenildi.

LEFKOŞA GRUBU KOÇYİĞİT’İ TUTMUYOR

Lefkoşa Bölgesinden Cemal Bulutoğluları ile Asım Karaderi’nin başkanlık için uğraş verdiği öğrenilirken Girne Bölgesinden Yalçın Koçyiğit’in, Mağusa Bölgesinden de Hasan Paterson olarak bilinen bir yöneticinin isminin geçtiği sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Kıb-Tek başkanlığı için UBP Merkez Binasında kıyasıya bir mücadele sürerken Cemal Bulutoğlu’nun isminin ağırlık kazandığı, Lefkoşa grubunun sıcak bakmadığı Yalçın Koçyiğit’in ise başkanlık yarışında geri kaldığı öne sürülüyor.

MEHMET SALİH GÜRKAN’IN YERİNE ALİ HOROZ MU?

Kıb-Tek Genel Müdürü Mehmet Salih Gürkan’ın da görevden alınacağı öne sürülürken yerine Ali Horoz’un getirilmesinin düşünüldüğü belirtiliyor. Bunun yanı sıra Kıb-Tek Müdür Muavinliğini halen yürütmekte olan Kulderen Canselen’in de UBP’li eşi vasıtası ile Müdürlük istediği ve Ali Horoz yerine kendisinin o göreve atanması için uğraş verdiği sızan bilgiler arasında bulunuyor.

SERHAT KOTAK VE OSMAN AKTUNÇ’UN DA İSMİ GEÇİYOR

Kıb-Tek çevrelerindeki güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Kıb-Tek yönetim kuruluna Demokrat Parti kanadından Serhat Kotak, Yılmaz Nasipoğlu ve Osman Aktunç’un isimlerinin geçtiği, Serhat Kotak ile Osman Nalbant’ın Yönetim Kurulu Asbaşkanlığı için mücadele ettiği öğrenildi.

MEHMET ÖZÇELİK İDARİ MÜDÜRLÜĞE

Uzun bir süredir Müşavir pozisyonuna sokulan Mehmet Özçelik’in İdari Müdür olarak isminin geçtiği öğrenilirken Özçelik’in bu konuda bazı şartlar ileri sürdüğü ve görevden el çektirilmesine neden olan bazı kişiler ile çalışmak istemediği belirtiliyor. Mehmet Özçelik’in yanı sıra yine hükümet değişikliğinde birçok mağduriyet yaşatılan Şaziye hanımın da Muhasebe Müdürlüğü görevine getirileceği öne sürülüyor.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler