• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

LAÜ öğrencilerinin anlamlı projeleri tanıtıldı

“Birlikte Değiştirebiliriz” adı altında düzenlenen sunum ve video gösterimi ile tanıtıldı
LAÜ öğrencilerinin anlamlı projeleri tanıtıldı

 

   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında dönem boyunca gerçekleştirdikleri projeler “Birlikte Değiştirebiliriz” adı altında düzenlenen sunum ve video gösterimi ile tanıtıldı.

   Öğrencilerin bir dönem boyunca ders kapsamında bölgede gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler veren, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve ders yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu, öğretmen adaylarının hizmet edeceği toplumu çeşitli yönleriyle tanıması ve toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretebilmesi amacıyla çeşitli başarılı projeler ortaya koyduklarını belirtti. Gökmenoğlu, projelerin yapım aşamalarını ve son şekillerini gösteren videoları konuklarla paylaşarak, böylesi anlamlı projeleri üstlenen ve hayata geçirip başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Dönem boyunca öğrencilerin Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 13 farklı noktada proje yürüterek birden fazla temada sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Gökmenoğlu, ikinci dönem başında planladıkları projeler kapsamında hayat bulan sosyal sorumluluk etkinliklerini şöyle sıraladı:

Sinemasız Çocuk Kalmasın; Proje kapsamında Erdal Abit, Yeşilyurt, Lefke İstiklal ve Yedidalga ilkokullarından toplam 500 çocuğa ulaşılarak, bölgede yaşayan okul öncesi ve ilkokul çocuklarının sinema ortamını görmeleri sağlandı. Okulum Şahane; Üç farklı okulda çalışmalar yürütülerek Erdal Abit ve Lefke İstiklal İlkokulu’nda yer oyunları boyaması ile çeşitli tadilatlar yapıldı. Ayrıca öğrenciler tarafından tasarlanan özbakım kitapları ve oyuncak bebek bağışının yanı sıra, Erdal Abit İlkokulu kitaplığına İngilizce kitap bağışı yapıldı.  Yeşilyurt özel Eğitim Merkezi’nde meyve ağacı dikim etkinliği düzenlendi. Kan Bağışlayalım; Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen kan bağışlayalım kampanyasıyla Kan Bankası’na kan bağışı yapıldı. Kütüphane Kuralım; Gelen talep üzerine Adıyaman Besni İlçesi Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’na kitap bağışı kampanyası başlatan öğrenciler toplanan kitapları, kendi çabalarıyla okula teslim ettiler. Çocuk Şöleni; Lefke’de düzenlenen “çocuk şöleninde” öğrenciler ve bölge çocukları Lefke gezisi, resim etkinliği, yer oyunları ve bayrak yarışları gibi etkinlikler gerçekleştirdiler. Sanat dolu cumartesim; Ailelerin katılımı ile ebru, mozaik ve seramik atölyeleri gerçekleştirilerek bölgedeki çocukların aileleriyle birlikte katılabilecekleri, vakit geçirebilecekleri etkinlikler planlanırken farklı sanat dallarıyla da tanışmaları sağlandı. Uçurtma Şenliği; Lefke’de ilkokul çocuklarına yönelik uçurtma şenliği gerçekleştirildi. Çöp Toplama Etkinliği; LAÜ giriş kapısından 90 öğrencinin katılımıyla başlayan ve Gemikonağı’na kadar giden okulu yolu ile çevresi titizlikle temizlendi.

Silahsızlaşalım; Şiddet içerikli oyun ve oyuncakların zararlarına yönelik interaktif etkinlikler gerçekleştirilerek, çocukların sahip olduğu şiddet içerikli oyuncaklar ve oynadıkları oyunlar üzerine tartışılıp, etkinlik sonunda okul bahçesinde çiçek dikim etkinliği yapıldı. Özel Eğitim Özel Üretim; İki farklı özel eğitim merkezinde keçe, seramik, boncuk ürünlerinin tasarlanması ve meslek edindirme projesinin çalışması yapıldı. Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nde ve Güneşköy 18 Yaş Üstü Özel Eğitim Merkezi’nde çalışmalar gerçekleştirilerek, burada özel eğitime gereksinim duyan bireylerin de bir şeyler tasarlayıp üretebilecekleri anlatıldı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler