• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Liman çalışanları protokolün netleşmesini bekliyor

“PROTOKOLÜN İÇERİĞİ İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Liman çalışanları protokolün netleşmesini bekliyor

Liman Çalışanları Sendikası (LİMAN-SEN) Başkanı Serhan Tekkan, Ekonomik ve Mali Protokolün içeriği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadan ve protokolün içeriği ortaya çıkmadan yorum yapmanın yanlış olduğunu savundu.  Tekkan, “öncelikle hükümet Türkiye ile görüşmelerini tamamlasın protokolün detayları önümüze gelsin, yapılmak istenenler toplumun yararına mı zararına mı görelim ondan sonra tartışalım” dedi.

“DEVLET LİMANLARI KONTROL ALTINDA TUTMALI”
Güney Kıbrıs’taki liman sendikalarının ülkemizdeki liman işletmeciliğine hayranlık duyduğunu ifade eden Serhan Tekkan, Güney Kıbrıs’ta liman işletmeciliği sistemi yürümediği için geçtiğimiz yıllarda turizm ve ticaret bölümü olarak ikiye ayrılan liman işletmelerinin özelleştirildiğini dile getirdi. Tekkan, sendikaların bir süre sonra devletin elde edeceği gelirin altında limanların özelleştirilmesi ve devletin gelir kaybı yaşamasından ötürü özelleştirmeye karşı eylem yaptığını ifade etti.

AHMET VAMIK

Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında görüşmeleri devam eden 2016-2018 yıllarını kapsayan Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünün içeriği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmaması farklı görüşlere neden oldu. Liman Çalışanları Sendikası (LİMAN-SEN) Başkanı Serhan Tekkan, Ekonomik ve Mali Protokolün içeriği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadan ve protokolün içeriği ortaya çıkmadan yorum yapmanın yanlış olduğunu savundu.  İhtimaller üzerine kavga etmek yerine ciddi konuların üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Tekkan, “öncelikle hükümet Türkiye ile görüşmelerini tamamlasın protokolün detayları önümüze gelsin, yapılmak istenenler toplumun yararına mı zararına mı görelim ondan sonra tartışalım” dedi.

“PROTOKOLÜN İÇERİĞİ NETLEŞMEDEN KAVGAYA GEREK YOK”
İçeriği kesin olmayan bir protokol üzerinden farazi yorum yapmanın hatta hükümeti eleştirip kavga etmenin doğru olmadığını savunan Serhan Tekkan, diğer sendikaları da eleştirdi. Aynı zamanda Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı’da olan Serhan Tekkan, “biz zaten özel bir şirketiz ve başka özel bir şirket altına girmeyi asla kabul etmeyiz. Biz bugüne kadar sorunsuz çalışan, yıllardır ülkeye hizmet veren ve her kesimin hizmetlerinden memnun olduğu bir şirketiz” diyerek, şirketin ve limanların geleceği ile ilgili alınacak kararlar ortaya çıkmadan ve toplumun faydasına olup olmadığı belli olmadan yorum yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Hükümetin mevcut şirketi göz ardı ederek adım atamayacağını söyleyen Serhan Tekkan, Liman İşçileri Şirketi ile istişare edilmeden liman üzerinde farklı bir uygulama yapılamayacağını belirtti.

“GÜNEY KIBRIS’TA ÖZELLEŞTİRME DEVLETİ ZARARA UĞRATTI”
Güney Kıbrıs’taki liman sendikalarının ülkemizdeki liman işletmeciliğine hayranlık duyduğunu ifade eden Serhan Tekkan, Güney Kıbrıs’ta liman işletmeciliği sistemi yürümediği için geçtiğimiz yıllarda turizm ve ticaret bölümü olarak ikiye ayrılan liman işletmelerinin özelleştirildiğini dile getirdi. Sendikaların bir süre sonra devletin elde edeceği gelirin altında limanların özelleştirilmesi ve devletin gelir kaybı yaşamasından ötürü özelleştirmeye karşı eylem yaptığını kaydeden Tekkan, ada ülkelerinde ithalat ihracatta tek giriş kapılarının limanlar olduğunu ve bunun kontrolünü devletin kaybetmemesi gerektiğini ifade etti. Liman İşçileri Şirketi’nin yasalar tahtında kurulan bir şirket olmasından dolayı tüm icraatların ve fiyat politikasının devlet tarafından belirlendiğinin altını çizen Tekkan, limanların özelleştirilmesinin ardından fiyatların artması durumunda yine toplumun zarar göreceğine vurgu yaptı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler