• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Muhalefet hükümet programına tepkili!

UBP-DP-UG koalisyon hükümetinin hükümet programına muhalefet partilerinden tepki geldi...
Muhalefet hükümet programına tepkili!

FERDİ SABİT SOYER, “UBP’LİLERİN SÖYLEDİKLERİ İLE YAPTIKLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
UBP-DP hükümetinin ekonomik protokolü uygulamaya yönelik bir hükümet olarak kurulmasına rağmen ekonomik protokolde yer alan unsurların tam aksi yönünde uygulamalar yaptığını söyleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, “ekonomik protokolde politik hafızanın korunması ve devamlılığın sağlanması için bakanlıklara bağlı dairelerin değiştirilmemesine yönelik tavsiyeler yer almasına rağmen UBP-DP hükümeti göreve gelir gelmez dairelerin yerlerini değiştirmekle kalmayıp maliyeyi bile ikiye böldüler” dedi.

MEHMET ÇAKICI, “İKİ YILLIK SÜRE İÇİN BEŞ YILLIK PROGRAM HAZIRLADILAR”
Toplumcu Demokrasi Partisi Lefkoşa Milletvekili ve eski genel başkanı Mehmet Çakıcı, UBP-DP hükümetinin 5 yıl görevde kalacak şekilde bir hükümet programı hazırladığını ifade etti. Hükümetin icraat yapabilmek için önünde maksimum iki yıl gibi bir süre bulunduğuna dikkat çeken Çakıcı, hükümet programında yer alan vaatlerin yerine getirilmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. CTP ve UBP yetkililerinin yapamayacakları konuları da hükümet programına eklediğini söyleyen Çakıcı, hükümet programının şişirilmiş bir hükümet programı olduğunu dile getirdi.


AHMET VAMIK
Cumhuriyet Meclisi’nde dün UBP-DP Koalisyon hükümetinin programı okundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş 61 sayfalık hükümet programını okudu. 25 Nisan Pazartesi günü hükümet programının mecliste görüşülmesinin tamamlanması halinde 27 Nisan Çarşamba günü güvenoyu oylamasının yapılması bekleniyor. 23 Milletvekili bulunan UBP-DP hükümetinin güvenoyu alabilmek için bağımsız milletvekillerinin desteğine ihtiyacı var. Mecliste bulunan muhalefet partileri CTP ve TDP vekillerinin ise hükümete güvenoyu vermesi beklenmiyor. Yeni hükümet programını Detay Gazetesi’ne değerlendiren iki partinin eski genel başkanları Ferdi Sabit Soyer ile Mehmet Çakıcı ise hükümet programında yer alan maddeler ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

FERDİ SABİT SOYER, “KAMU REFORMUNDAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili ve eski genel başkanı Ferdi Sabit Soyer, ülkede herhangi bir yapısal dönüşüm sağlamayıp aksine mevcut yapıyı sürdürmeye yönelik bir hükümet programı hazırlandığını vurguladı. Hükümet programında yer alan kamu reformu ile ilgili maddelerin statükonun devamı niteliğinde olduğunu savunan Soyer, kamu görevlileri yasasını kökten değiştirmek yerine mevcut kamu görevlileri yasası üzerinde değişiklikler yapılmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

“ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ SAVUNMAYA DEVAM EDİYORLAR”
Hükümet programının Kıbrıs sorununa ideolojik olarak yaklaştığını belirten Ferdi Sabit Soyer, “hükümet programında Kıbrıs sorunu çözülmeden iç sorunların çözümü mümkün değildir ifadesinin yanlış olduğu yazıyor. Kendi ideolojik görüşleri doğrultusunda hükümet programının içerisinde Kıbrıs sorununa 6 sayfa ayırdılar. Fakat eğitim, sağlık, turizm, tarım, sanayi, yeniden yapılanma, ekonominin geliştirilmesi, bankacılık sektörü ve diğer sosyal politikalar alanında hiçbir detay vermeden genel geçer sözler ile bahsediliyor” diyerek genel vergi politikası konusunda ise hükümet programında sadece edebiyatın olduğunu ifade etti.

ferdi-soyer.jpg

“STATÜKONUN DEVAMINA YÖNELİK BİR HÜKÜMET PROGRAMI HAZIRLANDI”
Soyer, hükümet programında Kıbrıs müzakerelerinde görüşme sürecinin 11 Şubat 2014 belgesi temeli üzerinden yürütüleceğine dair vurgu yapılmadığını programda sadece 11 Şubat 2014 belgesinin iki kurucu devlet, iki bölge, iki toplum konusuna vurgu yaptığını fakat bu belgenin bulunacak olan çözümde tek egemenlik, tek uluslar arası kimlik ve tek vatandaşlık taşıyacağı vurgusuna hiçbir şekilde değinmediğini belirtti. Soyer, UBP-DP hükümetinin hem Kıbrıs sorunu temelinde hem de günlük yaşamda statükonun devamını sağlayacak bir hükümet programı hazırladığını sözlerine ekledi.

“EKONOMİK PROTOKOLÜN TAM TERSİNE HAREKET EDİYORLAR”
UBP-DP hükümetinin ekonomik protokolü uygulamaya yönelik bir hükümet olarak kurulmasına rağmen ekonomik protokolde yer alan unsurların tam aksi yönünde uygulamalar yaptığını söyleyen Ferdi Sabit Soyer, “ekonomik protokolde politik hafızanın korunması ve devamlılığın sağlanması için bakanlıklara bağlı dairelerin değiştirilmemesine yönelik tavsiyeler yer almasına rağmen UBP-DP hükümeti göreve gelir gelmez dairelerin yerlerini değiştirmekle kalmayıp maliyeyi bile ikiye böldüler. Bunların söyledikleri hep lafta kalıyor. Protokole sorgusuz imza atıp ardından protokolü uygulamadıkları zaman Türkiye yönetiminin gözünde KKTC hükümetlerine karşı güvensizlik oluşuyor” dedi.

“SERDAR DENKTAŞ İLE UBP ARASINDA FİKİR AYRILIĞI MI VAR?”
CTP-UBP hükümeti döneminde UBP’nin ekonomik ve mali işbirliği protokolünü görüşme bile yapılmadan koşulsuz şekilde imzalanması gerektiği yönünde tavrı bulunduğuna dikkat çeken Ferdi Sabit Soyer, “UBP-DP hükümetinin kurulmasının ardından Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın ekonomik protokolde eksik olan maddeler, çıkarılması ve değiştirilmesi gereken maddeler bulunduğuna dair açıklamaları var. Ekonomik protokolde nokta ve virgülün değişmesine dahi karşı çıkan UBP’nin DP’ye karşı tavrı ne olacak” diyerek, UBP-DP hükümetinin ekonomik protokolü gözü kapalı bir şekilde imzalayacağını fakat uygulayamayacağını kaydetti.

cak.jpg

MEHMET ÇAKICI, “HÜKÜMETİN MİSYONU BELLİ”
Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili ve eski genel başkanı Mehmet Çakıcı, UBP-DP hükümetinin 5 yıl görevde kalacak şekilde bir hükümet programı hazırladığını ifade etti. Hükümetin icraat yapabilmek için önünde maksimum iki yıl gibi bir süre bulunduğuna dikkat çeken Çakıcı, hükümet programında yer alan vaatlerin yerine getirilmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Hükümet programında sadece acil olan konuların ele alınacağını söyleyen Çakıcı, hükümetin misyonunun ekonomik protokolü imzalamak, yeni vatandaşlık vermek ve su protokolünün ihalesinin gerçekleştirilmesi yönünde olduğunu vurguladı.

“KIBRIS SORUNU İLE İLGİLİ ÇÖZÜME DEĞİL ÇÖZÜMSÜZLÜĞE YÖNELİK BİR PROGRAM HAZIRLANDI”
Hükümet programında sivilleşme ve demokratikleşmeye yönelik bir madde yer almadığını belirten Mehmet Çakıcı, hükümet programında Kıbrıs sorununa önemli bir yer verildiğini fakat programda yer alan maddelerin çözüm arayışından çok KKTC’nin tanınmasına yönelik olduğunu kaydetti.

“İMZACI VE PEŞKEŞÇİ BİR HÜKÜMET KURULDU”
Hükümet programında elektrik kurumunun bölüm bölüm özelleştirilmesi, limanların özelleştirilmesi ve Telekomünikasyon Dairesi’nin kamu özel ortaklığı adı altında özelleştirilmesi maddelerinin yer aldığını dile getiren Çakıcı, UBP-DP hükümetinin bir peşkeş hükümeti haline dönüşmesinden endişe ettiğini sözlerine ekledi. UBP-DP hükümetinin ekonomik protokolü imzalayacak ve uygulayacak bir hükümet modeli olduğunu ifade eden Mehmet Çakıcı, ekonomik protokolün adeta hükümet programına entegre edildiğini belirtti.

“ŞİŞİRİLMİŞ BİR HÜKÜMET PROGRAMI HAZIRLADILAR”
Bakanların göreve başlaması, bakanlığın çalışma prensibini çözmesi, misyon ve vizyon belirlemesinin en az 6 ay süreceğini belirten Çakıcı, hükümetin icraat yapmak için önünde bir yıl gibi bir süre kalacağını bunun da çok kısa bir süre olduğunu ifade etti. CTP ve UBP yetkililerinin yapamayacakları konuları da hükümet programına eklediğini söyleyen Çakıcı, hükümet programının şişirilmiş bir hükümet programı olduğunu dile getirdi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler