• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Oğlunun 'dev anne oldun' cümlesi 42 kilo zayıflattı

Obez anne Gülşah Çağla Yıldırım’ın (34) yüreği, oğlunun aşırı kilolarına kızıp, “Dev Anne Oldun, seninle oyun oynayamıyoruz” demesine dayanamadı.
Oğlunun 'dev anne oldun' cümlesi 42 kilo zayıflattı

10 yıl market sektöründe çalışmasına rağmen aşırı kiloları nedeniyle iş kapıları yüzüne kapanan, kendisine "Dev anne oldun" diyerek üzüntüsünü dile getiren oğluyla vakit geçiremeyen Gülşah Çağla Yıldırım (34), tüp mide ameliyatıyla yeni bir hayata adım attı. Zayıfladıktan sonra oğluyla daha sık vakit geçiren anne, yeni iş teklifleri de almaya başladı.

"BİZ SİZİ ARARIZ"

İzmirli Gülşah Çağla Yıldırım, özel sebeplerden dolayı iş hayatına ara vermek zorunda kalınca hızlı bir şekilde kilo almaya başladı. Aşırı yemek ve abur cubur tüketen kadın, 2 yılda tam 112 kiloya çıktı. Market sektöründeki 10 yıllık deneyimine rağmen aşırı kiloları yüzünden iş bulamayan, kapılar tek tek yüzüne kapanan kadına bu dönemde en büyük üzüntüyü ise çok sevdiği 7 yaşındaki oğlu Sarper yaşattı. Annesinin aşırı kiloları nedeniyle onunla oyun oynayamayan ve fazla vakit geçiremeyen Sarper, bir gün annesine kızarak, “Anne sen dev anne oldun. Seninle artık oyun oynayamıyoruz” dedi. Oğlunun ‘Dev anne oldun” cümlesi içerisine bir kor gibi düşen anne, o gün obeziteye savaş açmaya karar verdi.

AMELİYAT OLDU

Diyet veya sporla kilo vermeyi başaramayan kadın, obezite cerrahisi üzerine araştırma yapmaya başladı. Ameliyat olmak isteyen genç kadın, araştırmaları sonucunda İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç. Dr. Serdar Kaçar ile tanışarak, kararını verdi. 112 kilo ile ameliyata giren Yıldırım, 6 ayda 42 kilo vererek 70 kiloya kadar indi. Kilolu iken yaşadığı psikolojik problemlerin yanı sıra sağlık problemleri de yaşadığını anlatan Yıldırım, "Aşırı kilonun vermiş olduğu; yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklarım vardı. Karaciğerimde yağlanma oluşmuştu. Bu problemlerin de üstesinden ameliyat ile geldik" ifadelerine yer verdi.

"DEV ANNE OLDUN"

İş bulamamaktan yakınan Yıldırım, aşırı kiloları sebebiyle aile yaşantısında da sorunlar yaşadığını anlatarak, "Oğlum benimle oyun oynamak istiyordu ama ben kilolarım sebebiyle ona ayak uyduramıyordum. Bir gün bana, 'Anne sen dev anne oldun' dedi, çok gücüme gitti. İşte o gün ameliyat olmaya karar verdiğim gündür. Kendi kendime söz verdim, 'Ameliyat olacağım ve oğlumun karşısına sağlıklı bir anne olarak çıkacağım' dedim. Serdar Bey’in ameliyatının ardından hızla kilo verdim. Oğluma verdiğim sözü tuttum" diye konuştu.

"O MUTLU, BİZ MUTLU"

Genç kadının eşi Güvenlik sektöründe görev yapan Vedat Yıldırım da şu ifadelere yer verdi:

"Ben eşimin kalbini, yüreğini çok sevdim. Ama kilonun eşim üzerine etkisi çok acı oldu. İş bulma konusunda çok sıkıntılar çekti. Eve kapandı. Bir yıl boyunca birlikte doktor aradık. Ve sonunda Serdar Kaçar Bey’de karar kıldık. Eşimin her konuda sonuna kadar destekçisiyim. Şimdi o daha mutlu olduğu için ben de daha mutluyum."

ANNEM ARTIK BENİMLE OYNAYABİLİYOR

7 yaşındaki Sarper ise annesinin kilo vermesine çok sevindiğini belirterek, “Annem zayıfladığı için çok mutluyum çünkü artık benimle oyun oynuyor" dedi.

MORBİD OBEZLER, AİLE VE İŞ YAŞANTISINDA SIKINTI YAŞIYOR

Annenin ameliyatını başarıyla gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçar, obezitenin yarattığı sağlık problemleri yanında psikososyal birtakım problemlere de yol açtığını belirterek, şunları söyledi:

"Obezite; şeker, yüksek tansiyon, kalp hastalıklarına neden oluyor ve bazı kanser tipleri obez kişilerde daha yüksek görünüyor. Bunun dışında bir takım psikososyal sorunlara da neden oluyor. Aynı Gülşah Hanım'da olduğu gibi. Morbid obez kişiler, psikolojik ve sosyal açıdan negatif etkileniyor, günlük hayatları zorlaşıyor. Hareket kısıtlılığı nedeniyle kişisel bakımlarını yapmakta bile zorlanıyorlar. Toplu taşıma araçlarına binmekte zorlanıyor, kısa mesafe yürüyünce bile nefes nefese kalıyorlar ve bütün bunları yaşamamak için de kendilerini geri çekiyorlar. Özellikle, anne ve babalar çocuklarıyla oynamaktan imtina ediyorlar. Bu da başta aile yaşantısı olmak üzere kişinin sosyal yaşantısını etkiliyor. Kilo verdikten sonra Gülşah Hanım'da da olduğu gibi çocuğuyla çok daha rahat oynayabiliyor. Sağlık yönünden ömrü uzatan ve psikososyal yönden de kilo verdirdiği için hayatı kolaylaştıran bir ameliyat. Özellikle hizmet sektöründe tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görüntüye önem veriliyor. Normal kiloda biri varken morbid obez birini işe alma gerçekleşmiyor. Zayıflayan kişiler, iş görüşmelerine de öz güvenleri yüksek gidiyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler