• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Öğrenciler siber tehlikelerin farkina vardi

Öğrenciler siber tehlikelerin farkina vardi

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri 2014-2015 yarı dönem tatilinin ardından Mehmetçik Ortaokulu ve Bekirpaşa Lisesi’nde verilen eğitimlerle başladı.

Telsim'in gelenekselleşen ve bu yıl beşincisi düzenlenen Güvenli İnternet Seminerleri'nde öğrenciler, hayatlarının önemli bir parçası haline gelen internetin bilinmeyen zararları ve güvenli kullanımı hakkında bilgilendiriliyor. 4 yılda yaklaşık 10.000 öğrenciye ulaşılan seminerler de bu yıl da yaklaşık 2500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilere yönelik 5 yıldır düzenlediği seminerlerde, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

FIRINCIOĞLULARI: KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN, OKUYUN VE ARAŞTIRIN 

Fırıncıoğluları, sunumunda internetin bilinçsizce kullanılması sonucunda öğrencilerin maruz kalabileceği tehlikeler, hackerlar, virüsler ve casus yazılımlar hakkında bilgi aktardı. Öğrencilerin bu tehlikelerden nasıl korunacakları konusunda örnekler vererek öğrencileri aydınlatan Fırıncıoğluları, öğrencileri  sürekli okumaya, araştırmaya ve kendilerini geliştirmeye davet etti. Fırıncıoğluları, öğrencilere bilgilenerek ve sorgulayarak  internetteki tehlikelerin farkına varmalarını önerdi.

BAŞEL: BİLGİSAYAR VE MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün hayatımıza etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Sunum sonrası sorulan bir soruya doğru cevap veren bir öğrenciye de, Telsim tarafından bir modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

ÖĞRENCİLER AYDINLATICI VE FAYDALI BİR EĞİTİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

BARIŞ SATILMIŞ (MEHMETÇİK ORTAOKULU): Popüler kültür konusu ilgi duyduğum ve sorguladığım bir konu. Farklı olmak adına marka bağımlısı olmaya başlayan bir gençlik var. Çok etkileyici ve faydalı bir seminerdi. İnternette ise güvenli dolaştığımı düşünen biri olarak, bu eğitim sayesinde hala bilmediğim zararların farkına vardım.

ÇAĞRI YILDIZ (MEHMETÇİK ORTAOKULU): İnternette dolaşırken artık daha dikkatli olacağım, bilmediğim birçok tehlikeyi öğrendim. Sosyal ilişkilerimde ise popüler kültürün etkisinde kalmamaya  özen gösterip, marka bağımlılığı konusunu sorgulamaya başlayacağım.

SEYDA HATUN BOZER (MEHMETÇİK ORTAOKULU): Bilgisayar bağımlısı olmamalıyız. Virüslerin farkına varmalı ve virüslerden korunmak için bilgisayarımıza anti-virüs programı  indirmeliyiz.

BETÜL DOĞAN (BEKİRPAŞA LİSESİ):İnternet kullanımı konusunda daha duyarlı davranacağım. Aydınlatıcı bir eğitimdi. Artık daha bilinçli bir internet kullanıcısıyım. Modem ödülü de beni çok mutlu etti. Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ederim.

ERGÜN ÜRÜNCÜOĞLULARI (BEKİRPAŞA LİSESİ):Ben de daha önce virüs saldırısına uğramıştım. Bu eğitim sayesinde artık daha bilinçliyim. İnternetin zararları konusunda bilgilendim, çok faydalı bir seminerdi.

GÖKDENİZ BAŞ (BEKİRPAŞA LİSESİ): İnternetin birçok zararı var. Daha önce benim de şifrem çalındı. Bugünkü eğitimden sonra güvenli şifreleme teknikleri konusunda daha bilinçliyim. Artın internette güvenle dolaşacağım.

Güvenli İnternet seminerleri sırasıyla  Şht. Zeka Çorba Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Çanakkale Ortaokulu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Esentepe Ortaokulu, Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şht. Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Bayraktar Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulu, Demokrasi Ortaokulu'nda ve Agah Necati British Academy'de verilecek eğitimlerle devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler