• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Olgun Store, yeniliklerini tanıttı

Olgun Store, yeniliklerini tanıttı

Mobilya, ev tekstili ve ev aksesuarı sektörünün başarılı kuruluşlarından olan Olgun, 14 Temmuz Salı akşamı düzenlediği tanıtım etkinliğinde, mağazada yarattığı birçok yeniliğin yanı sıra, bünyesine kattığı yeni markaların tanıtımını yaptı. Lefkoşa’da Dereboyu’nda bulunan Olgun mağazasında yaratılan yeni alanlar ve yeni markaların tanıtımının yapıldığı kokteyl yoğun bir katılımla gerçekleşti. Olgun Store Direktörü Emre Olgun’un yanı sıra, ‘Güzel Bir Gün Geceden Başlar’ sloganıyla adını duyuran ve 60 bin metrekarelik üretim alanına sahip Türkiye’nin sayılı üreticilerinden biri olan Yatsan markasının yetkilileri, tamamen doğal ürünlerle üretilen ve ‘New England’ tarzıyla birçok ülkeye ürün satan Coastal Homes markasının yetkilileri ile ünlü mimarlar ve tasarımcılar tarafından hazırlanan konseptlerle mobilya, dekorasyon ve aksesuar ürünleri sunan Altıncı Cadde markasının yetkilileri de geceye katılıp ürünlerini tanıtan birer konuşma yaptılar.

4 dev markanın ve 400 metrekarelik yeni alanın tanıtımı yapıldı

Tanıtım kokteylinde, Olgun Store bünyesinde yer alan; Türkiye’nin en kaliteli yatak üreticisi ve ABD’nin lider yatak firmalarından Serta ve King Koil’in Türkiye ve Ortadoğu yetkili üreticisi Yatsan, “Country” tarzı mobilya üretiminde Türkiye’de lider konumda olan Coastal Homes, kurucuları Kıbrıslı olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren mobilya ve aksesuar markası Estetik Decor ile ünlü mimarlar ve tasarımcılar tarafından hazırlanan konseptlerle mobilya, dekorasyon ve aksesuar ürünleri sunan Altıncı Cadde markalarının tanıtımı yapıldı.

Aynı zamanda Olgun Store’un alt katında açılan ve müşterilerin yatak kategorisindeki ürünleri daha rahat deneme imkanının yaratıldığı 400 metrekarelik ek alanın da tanıtımı yapıldı. Yeni alanda Estetik ve Altıncı Cadde markalarının dekorasyon ürünleri ile Kuka mobilyaları da bulunuyor. Olgun Store bünyesine katılan yeni markalar ve mağazada yaratılan yenilikler geceye katılanların büyük beğenisini topladı.

Olgun Store Direktörü Emre Olgun, ilk olarak 1977 yılında Lefkoşa Surlariçi’nde, ardından Lefkoşa’nın en gözde caddesi Dereboyun’a mağazalarını taşıyarak, yarattıkları yenilikler ile her zaman dinamik ve yenilikçi kalmayı başardıklarını, bunun da ilkeli, güvenilir ve kendilerini kesintisiz değişime adamış olmalarından kaynaklandığını belirtti.

Emre Olgun ayrıca, “38 yıllık sektör yaşamımızda, Avrupa menşeli mobilya ithalatını ilk başlatan firma olarak, dünyanın çeşitli yerlerinden onlarca markayı müşterilerimiz için mağazamızda topladık. Evinde yenilik ve modayı yaşatmak isteyenlerin ilk ve son durağı olduk. Dünya standartlarında bir alışveriş ortamı yaratmak önceliğimiz olmuştur ve mağazacılık konusunda Kıbrıs’ta ilham kaynağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçen zaman içerisinde, mobilyadan, uyku ürünlerine, ev tekstilinden, aksesuara kendimizi sürekli geliştirme çabası içerisinde olduk ve en sonunda yeni kurumsal yapımızla OLGUN STORE olarak karşınıza çıkıyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden onlarca markayı sizin için mağazalarımızda topladık” dedi. Aynı zamanda şirketimiz direktörlerinden Ebru Olgun Çağıner’in sayesinde ülkemizin önde gelen otel ve restorantlarının proje işlerini alarak iç mimarlık ve proje alanlarında da kalıcı eserlere imza attıklarını belirten Olgun, konuşmasını mağazalarındaki yenilikleri yaratma aşamasında destek veren tüm personeline, çözüm ortaklarına ve temsil ettikleri markaların yetkililerine teşekkür ederek noktaladı.

 

Gecede tanıtımı yapılan markalardan Costal Homes’un kurucusu Ahmet Tipi, firmanın gelişim süreçlerini içtenlikle anlattığı gecede ayrıca markalaşma sürecine değinerek marka olmanın müşterilerine verdikleri söz anlamına geldiğini söyleyerek, “4K + 1T” olarak kodladıkları marka sözlerinin; kalite, kolaylık, konfor, katalog ve Türk malı özelliklerinden/bileşenlerinden oluştuğunu belirtti. Ahmet Tipi ayrıca “Firmamız tamamen Türk girişimcilerin kurduğu; ismi, koleksiyonu, geliştirdiği satış stratejileri kendine ait yüzde yüz Türk malı bir firmadır. Çukurova’nın en nadide pamukları, Artvin Borçka’nın, Rize’nin en güzel kestane ağaçları, Bolu ormanlarının kayın ağaçları, Denizli’nin keten kumaşları ve tüm Anadolu’nun tarih birikimi, İstanbul gibi bir dünya şehrinde oluşan fikirler ürünlerimizin hammaddesidir. Firmamız kurulduğu günden itibaren, bu topraklardan çıkıp, dünyanın önemli kentlerinde satış yapan bir firma olma arzusunu ortaya koymuş ve başarmıştır. Bu sebeple, globalleşen dünyanın vazgeçilmezi olarak ismini İngilizce olarak seçmiştir” şeklinde konuştu. Tipi, konuşmasının sonunda, müşteri memnuniyeti politikalarının “Doğa yarattığı hiçbir şeyin, tıpatıp aynısından bir kez daha yaratmayacak kadar cömerttir” sözüne dayandığını belirterek Costal Homes markasını büyük başarı ile taşıyan Olgun Store yetkililerine teşekkür etti.

 

Geceye katılan Yatsan yetkilisi Zeliha Aydın ise, “Öncelikle Kıbrıs’ta markamıza hayat veren ve bizimle birlikte yol alan Olgun ailesine bu yeni dizayn showroom’larında başarılar diliyorum. Emeği geçen herkesin eline sağlık” diyerek sözlerine başladı. “Güzel bir gün geceden başlar” ana sloganı ile 1974 yılından bugüne, tüm güzel günlerin Yatsan’la geçen gecelerin ardından başladığını belirten Aydın, şunları söyledi: “YATSAN markası bugün, farklı özelliklerdeki yaylı yataklardan, hiç yay kullanmadan üretilen visko-elastik materyalli yataklara, lateks yataklardan özel döşeme yatak başlıklarına ve yatak takımlarına, özel tasarım yat yataklarından su yataklarına, geniş bir ürün yelpazesiyle sektöre damgasını vurmakta ve bugün dünyanın dört bir yanında YATSAN imzasıyla satılmaktadır. YATSAN, bugün Türkiye’de 64 satış noktasının yanısıra dünyanın 80 ülkesinde onbinlerce tüketicinin öncelikli tercihi haline geldi. Uluslararası markalar için yaptığımız sözleşmeli üretimlerimiz ve üretimimizin büyük bir kısmını yurtdışına ihraç etmemiz, tüm dünyada on binlerce kişinin bizi tercih etmesini sağladı. Bu büyük başarının temelinde yatan itici gücü tek bir kelime ile özetlemek mümkün: Mükemmeliyetçilik. Yani kusursuz olana ulaşma çabası. Akla gelebilecek en karmaşık modellerden, tedariği en zor kumaşlara, özel maharet gerektiren işçilikten, zamana karşı yarışan üretim sürecine, her zaman ve her koşulda; uyku kültürüne yön veren, değiştiren ve dönüştüren bir marka olmuştur. Yatsan 2010 yılında ise Dünya markalarının güvenilirliğini kanıtlamış bir marka olarak “Sadece yatak deyip geçemeyeceğimiz” NASA astronotları tarafından kullanılan çok özel teknolojisi sayesinde yatak deneyiminde çığır açan Tempur markasının Türkiye distribütörlüğüne hak kazanmıştır. Yaşam kalitesini yükseltmek için uzay teknolojisinden uyku teknolojisine adapte edilen TEMPUR® Yatak ve Yastıkları, bugün dünyada NASA tarafından onaylanmış ve tanınmış tek uyku ürünüdür. Uyku ürünleri sektörüne daha yeni ve sağlıklı ürünler kazandırarak, tüketicilerinin yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen YATSAN, Serta, KingKoil ve Tempur markalarından sonra Amerikan yatak devleri SEALY ve STEARNS & FOSTER markalı ürünlerin Türkiye Distribütörlüğü nü de alarak “Kaliteli Uyku” yolculuğuna devam etmektedir”.

Altıncı Cadde markasının Genel Müdürü Üzeyir Karakaş ise gecede yaptığı konuşmada; “ Altıncı Cadde, özel mimarların ve tasarımcıların hazırladığı konsept ve tarz sahibi ürünleriyle Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan bir oluşum. Doğan Online bünyesindeki markalardan biri olan Altıncı Cadde’nin kurucuları arasında cemiyet hayatının ünlü ismi, başarılı iş kadını Elif Dürüst de yer alıyor. Son dekorasyon trendlerini yakından takip eden Elif Dürüst’ün markaya katkısı çok büyük. Bu anlamda kendisinin özel olarak seçtiği ürün ve önerileriyle markamızın sadece kurucularından biri değil, aynı zamanda ilham kaynağı olduğunu da söyleyebiliriz. Altıncı Cadde olarak, müşterilerimizi her yerde bulamayacakları exclusive ve ithal ürünlerle buluşturarak yaşam alanlarının da en az kendileri kadar özel olduğunu hissettirmek istiyoruz. Özellikle satışa sunulan ürünlerin %60’ını yurtdışından ithal ederek, Avrupa’nın ev ve dekorasyon trendlerini de sevenlerimizle buluşturuyoruz. Farklı ve kaliteli detaylardan hoşlanan, evinde vakit geçirmeyi seven, dekorasyonda konforu ve şıklığı bir arada arayan ev ve dekorasyon tutkunlarıyla mağazalarımızda buluşmaya ve tarz sahibi evler yaratmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

###

Olgun Store Hakkında:

Olgun & Co Ltd.’in kurucuları ilk ticari girişimlerini İtalya, Almanya, İspanya ve İngiltere’den tedarik ettikleri hediyelik eşya ve mutfak gereçlerini satış için Lefkoşa Surlariçi’nde 1977 yılında açtıkları mağaza ile başlatmışlardı.

1980 yılında hazır ofis ve ev mobilyasında piyasada bir boşluk bulunduğunu saptayan kurucular bu sektöre de yatırım yapmaya başladılar.  Kuzey Kıbrıs’a Avrupa menşeli mobilya ithalatını ilk başlatan Olgun & Co. Ltd.’dir. Yakinen takip etmeye başladıkları bu sektörde piyasanın kaldırabileceği fiyatlarda küresel eğilimleri yansıtan ürünler üzerine odaklanarak kısa zamanda piyasada hazır mobilya arayanlar için bir cazibe merkezi oldular.

İkinci nesil yöneticilerin de katılımı ile Olgun & Co Ltd. halen Avrupa bağlantılarını muhafaza ederken küresel mobilya imalatı merkezlerindeki kaymaya ve ulaşım imkânlarına bağlı olarak başta Türkiye olmak üzere, Endonezya, Malezya ve Çin’den de denenmiş ve güvenilir üreticilerden mobilya, ev tekstili ve aksesuar tedariki ile portföylerine yeni tedarikçiler ve ürünler katarak hızla ürün ağlarını zenginleştirdiler.

Firma halen Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi’ndeki (Dereboyu) kendi iş yerleri ile Girne’de Karakum-Çatalköy anayolundaki mağazalarında Türkiye’nin en kaliteli yatak üreticisi ve ABD’nin başı çeken yatak firmalarından Serta ve King Koil’in Türkiye ve Ortadoğu yetklili üreticisi Yatsan şirketinin, Danimarka’nın gelişmiş teknoloji ürünü Tempur yataklarının, “Country” tarzı mobilya üretiminde Türkiye’de lider konumunda olan Coastal Homes’un, modern tarz mobilyada Türkiye’nin saygın üreticilerinden “B&T”nin, dünyanın en büyük mobilya üreticilerinden Kuka’nın, renkli çizgileri ile son yıllarda ev tekstili konusunda iz bırakmış English Home’un, ev dekorasyon elemanları konusunda hızla büyüyen ve yoğun ilgi gören Estetik Decor ve Altıncı Cadde’nin Kıbrıs bayiliğini yapmaktadır.

Ürünlerde kalite ve hizmette müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı ilke edinmiş olan Olgun & Co. Ltd’in 38 yıllık yaşamında dinamik kalmasının ve sürekli yenilenmesinin sebebi ilkeli, güvenilir ve kendini kesintisiz değişime adamış olmasıdır.

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler