• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Prof. Bıçak Suidi Arabistan’ın Fahad Bin Sultan Üniversitesini denetledi

British University of Nicosia’nın (BUN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Suidi Arabistan’ın kuzeyinde, Tabuk Eyaleti’nin Fahd Bin Sultan Üniversitesi’ni denetledi.
Prof. Bıçak Suidi Arabistan’ın Fahad Bin Sultan Üniversitesini denetledi

British University of Nicosia’nın (BUN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Suidi Arabistan’ın kuzeyinde, Tabuk Eyaleti’nin Fahd Bin Sultan Üniversitesi’ni denetledi.

6 - 10 Mart 2016 tarihlerinde, 5 gün süren denetlemelerde, Prof. Bıçak’ın yanında, 5 kişilik Denetleme Heyeti’nde, Kanada’dan gelen Prof. Janice Mawhiney Priest, Avusturalya’dan gelen Doç. Dr. Alex Maritz, Katar’dan gelen Doç. Dr. Salem Aljuhani ve Romanya’dan gelen Doç. Dr. Anca Prisacariu görev aldılar. Suidi Arabistan’da daha önce Suidi Arabistan’ın köklü üniversitelerinden (King Saud Üniversitesi, Um Al Qura Üniversitesi, King Fahad University of Petroleum and Minerals) denetimler yapan ve geçtiğimiz yılda da Suidi Arabistan Ulusal Kalite Güvence Kurumu’nda danışman olarak görev yapan Prof.  Bıçak, söz konusu üniversitenin kurumsal bazda denetlenmesinde, Uluslararası Denetleme Heyeti’ne başkanlık yaptı.

Denetleme süresince, ilk olarak FBSU Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ahmad Nasri ile görüşen Denetleme Heyeti, Üniversitenin iç ve dış paydaşları ile de birçok görüşmeler gerçekleştirerek, Üniversitenin öz değerlendirme Raporunda verdiği bilgileri teyit etmiş ve eksik olan konularda da önemli bilgiler elde etmiştir. Denetlemede Üniversitenin, sınıf ve laboratuvarları, kütüphane ve bilgi işlem merkezi, öğrenci aktivite merkezi ile sağlık merkezi gibi altyapıları da değerlendirilmiştir.

2008 yılından beri Üniversitelerinde hem kurumsal ve hem de program bazında değerlendirmeler yapan  Suidi Arabistan Ulusal Kalite Kurulu denetlemelerinde 11 standart ve bu standartlar için belirlediği “iyi uygulamalar” çerçevesinde denetlemelerini gerçekleştirmektedir. Söz konusu standartlar arasında, eğitim ve öğretim standardı (öğrenim çıktılarının doğru yazılması, Ulusal yeterliliklerle uyumlu olması, öğrenim çıktılarının doğru değerlendirilmesi ve diğer), yanında araştırma, ve misyon cümlesi ile stratejik planın uyumlu olması, standartları büyük önem taşımaktadır.

Pazar günü başlayan denetleme, Denetleme Heyeti’nin her kriterle ilgili değerlendirmelerini içeren Raporun Hazırlanması ve sonrasında Ünivesite Rektörü ile Üniversite Senato Üyelerine bilgi verilmesi ile tamamlanmaktadır. Denetleme Heyeti Başkanı Prof. Bıçak, önce Rektör Prof. Nasri ile Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Waleed’e özel olarak değerlendirmeleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, Üniversitenin, Bayan ve Bay Senato üyeleri ile öğretim üyelerinin katılabileceği Toplantı Salonu’nda 5 günlük değerlendirmede öne çıkan konularda sunum gerçekleştirdi. Rapor NCAAA Akreditasyon Kurulu tarafından değerlendirilme sürecinin tamamlanmasından sonra 5 - 6 aylık bir süre içerisinde  tamamlanması beklenmektedir.

British University of Nicosia’nın Rektörü Prof. Bıçak, değerlendirme standartları ABET’in uzun yıllar başkanlığını yapmış olan George Peterson, Avustralya’nın Yüksek Öğretim Dairesi’nin Direktörlüğünü yapmış olan lan Alan, İngiltere’nin ve Avrupa Kalite Güvence Ajansları Birliği’nin Başkanlığını yapmış olan Peter Williams gibi uzmanların katkıları ile hazırlanmış olan Suidi Arabistan Ulusal Kalite Kurulu’ndan öğrenilecek birçok uygulamanın olduğu, Suidi Arabistan yanında, diğer Körfez Ülkeleri olan Bahrain, Birleşik Arap Emirlikleri ve Oman’ın da örnek alınabileceğini söylemiştir.

British University of Nicosia’nın Rektörü Prof. Bıçak sözlerine devamla, üniversitelerimizin Suidi Arabistan’ın köklü üniversiteleri olan King Saud Üniversitesi, King Abdulaziz Üniversitesi ve Kin Fahd University of Petrolium and Minerals dışındaki üniversitelerden geri kalmadığını ancak kaliteli eğitim verme adına, üniversitelerimizin araştırma kapasitelerini daha ileriye götürmeleri, program ve ders bazında öğrenim çıktılarını yazarak istenilen şekilde değerlendirmeleri gerektiğini, başta Avrupa Üniversiteleri olmak üzere Uluslararası alanda isim yapmış üniversitelerle gerek öğrenci değişimi ve gerekse öğretim üyelerinin ortak araştırma yapmaları konularında daha fazla çaba sarfetmeleri gerektiğini söyledi.                         

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler