• BIST 9548.09
  • Altın 2486.498
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.4936
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Prof. Dr. Necdet Osam DAÜ Rektörlüğüne aday

Protokolle özele devredilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite öncesi eğitim kurumlarının binalarının tekrar üniversiteye kazandırılması düşüncesinde olduğunu söyleyen Osam, protokol taraflarının uzlaşmasıyla bunun gerçekleşebileceğinin belirtti.
Prof. Dr. Necdet Osam  DAÜ Rektörlüğüne aday

PROF. DR. NECDET OSAM, DAÜ REKTÖRLÜĞÜ’NE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

“ÜNİVERSİTENİN MALİ TABLOSUNU KIRMIZI BÖLGEDEN YEŞİLE ÇEKTİK”

“ÜNİVERSİTE ÖNCESİ KURUMLARIN BİNALARININ TEKRAR DAÜ’YE KAZANDIRILMASI DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

Rektörlük ofisinde basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Prof. Dr. Necdet Osam, dün itibarıyla Vakıf Yöneticiler Kurulu’na (VYK) adaylık başvurusunu yaptığını ifade etti.

Osam, rektörlük görevinin uzun süre vekaleten yürütülmesinin yarattığı sorunlar ve sıkıntılar üzerine VYK’nın münhal açtığını belirtti.

TEMAYÜL YOKLAMASI 9 HAZİRAN’DA

Osam, rektör seçimi için temayül yoklamasının 9 Haziran’da yapılacağını ve bunun ardından VYK’nın karar vererek rektörü belirleyeceğini söyledi.

“KAZANIRSAM BİR SONRAKİ SEÇİMDE ADAY DEĞİLİM”

Rektör Vekili Osam, kazanması halinde, bir sonraki seçimde aday olmayacağını belirtti.

Prof. Dr. Necdet Osam basın toplantısında 20 aydır rektörlük görevini vekaleten yürüttüğünü hatırlatarak bu süredeki icraatlarını anlattı.

Prof. Dr. Necdet Osam, icraatlarıyla ilgili olarak, üniversitenin mali tablosunu “kırmızı bölgeden yeşil bölgeye” çektiklerini, uzun yıllar sonra ilk kez ağustos ayında bütçenin artıyla sonuçlanacağını kaydetti.

Görev yaptığı dönemde öğrenci sayısında düşüş olmadığını belirten Osam, Kasım 2014’te 19 bin 112 olan öğrenci sayısının Kasım 2015 itibarıyla da 19 bin 730 olduğunun altını çizdi.

Osam, nitelikli eğitim kapsamında birçok fakülte ve bölümün uluslararası akreditasyon aldığını, 24 üniversite ile de anlaşma yapıldığını söyledi.
İş barışı konusunda da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Osam, yönetsel personelle 5 yıl, akademik personelle de 7 yıl sonra toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirtti.

Üniversitenin ilk kez kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapabilecek duruma geldiğini belirten Osam, yeni Eğitim Fakültesi binası inşaatını öz kaynakla yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Zor dönemde önemli işler yaptıklarını belirten Osam, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Osam, temayül yoklamasında akademisyen, okutman ve yönetsel personelin verdikleri oyların ağırlığının eşit olmamasına kendisinin de karşı olduğunu ancak uygulamanın geçmişten itibaren böyle geldiğini belirtti.

Osam, en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde dahi herkesin verdiği oyun eşit olduğunu, rektörlük makamının Cumhurbaşkanlığı makamından daha yüksek olmadığını vurguladı.

ÖZELE DEVREDİLEN BİNALAR

Protokolle özele devredilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite öncesi eğitim kurumlarının binalarının tekrar üniversiteye kazandırılması düşüncesinde olduğunu söyleyen Osam, protokol taraflarının uzlaşmasıyla bunun gerçekleşebileceğinin belirtti.

“DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMEM”

DAÜ içinde başka bir üniversitenin kampus açacağı iddialarıyla ilgili olarak da Osam, şu anda böyle bir şeyin olmadığını, böyle bir şeyin olmasını düşünmek dahi istemediğini söyledi.

“ÖNLEM ALINMAZSA ÜNİVERSİTE ÇÖPLÜĞÜ YAŞANACAK”

DAÜ’nün hemen yanında yeni üniversite açılmasına ilişkin çalışmalara ve KKTC’deki üniversite sayısının artmasına değinen Osam, bu yapıyı kaldıracak yeterli öğretim üyesi dahi olmadığını belirtti ve gerekli önlemler alınmazsa “üniversiteler çöplüğü” yaşanacağı uyarısında bulundu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler