• BIST 11290.36
  • Altın 6177.55
  • Dolar 42.8322
  • Euro 50.5223
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 8 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 5 °C

Rusya Merkez Bankası’nın İsviçre’de tutulan varlıklarının miktarı açıklandı

İsviçre Devlet Ekonomi Sekreterliği (SECO), Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik 10. yaptırım paketi kapsamında, Rusya Merkez Bankası'nın İsviçre'de tutulan varlıklarının 8,3 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Rusya Merkez Bankası’nın İsviçre’de tutulan varlıklarının miktarı açıklandı

İsviçre Devlet Ekonomi Sekreterliği (SECO), Rusya Merkez Bankası’nın toplam 7,4 milyar İsviçre frangı (8,3 milyar dolar) rezervi ve varlığının İsviçre’de tutulduğunu bildirdi.

SECO, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik 10. yaptırım paketinin yeni raporlama yükümlülükleri kapsamında, ülkedeki Rusya Merkez Bankası varlıklarına ilişkin verileri yayınladı.

Buna göre, İsviçre genelinde 7,4 milyar İsviçre frangı (8,3 milyar dolar) değerinde Rusya Merkez Bankası varlığı tutuluyor.

RAKAMLAR 3 AYDA BİR AÇIKLANACAK

Söz konusu varlıkların yönetilmesine ilişkin işlemlerin, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yasaklandığı belirtilerek, İsviçre hükümetinin Rusya Merkez Bankası varlıkları ve rezervlerinin miktarı hakkında bugün bilgilendirildiği aktarıldı.

Açıklamada, Rusya Merkez Bankası’nın İsviçre’deki varlıklarının, yaptırım uygulanan Rus iş insanları veya Rus şirketlerine ait olduğu için dondurulan 7,5 milyar frank değerindeki varlıklarla karıştırılmaması gerektiği aktarılarak, Rusya Merkez Bankası rezervleri ve varlıklarını bildirmenin zorunlu olmaya devam edeceği ve rakamların 3 ayda bir düzenli olarak açıklanacağı bildirildi.

Yurt dışında tutulan Rusya Merkez Bankası varlıklarına kalıcı olarak el konulması ve bu varlıkların Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılması konusunda AB genelinde tartışmalar olduğu hatırlatılan açıklamada, İsviçre hükümetinin bu tartışmaları “yakından” takip ettiği kaydedildi.

İsviçre, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bir yıl sonra, Şubat 2023’te AB tarafından Rusya’ya yönelik 10. yaptırım paketine katılarak “tarihi tarafsızlığına” son vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İktisatbank piyasa analizi: Fed sonrası hisse senetlerinde rekor, altın ve gümüşte kâr satışları...19 Eylül 2025 Cuma 08:52
  • Euro’dan yeni rekor!17 Eylül 2025 Çarşamba 09:14
  • Dolar rekor serisini sürdürüyor15 Eylül 2025 Pazartesi 12:32
  • TCMB politika faizini yüzde 43'ten, 40,5’e indirdi!11 Eylül 2025 Perşembe 14:47
  • Döviz kurlarında güncel durum: Sterlin 56.10!11 Eylül 2025 Perşembe 12:31
  • Dövizin yüksek seyri sürüyor...04 Eylül 2025 Perşembe 11:10
  • Dolar ve Sterlin’den yeni rekor02 Eylül 2025 Salı 07:58
  • Dolar’ın zirve serisi sürüyor29 Ağustos 2025 Cuma 08:14
  • Euro için yükseliş beklentisi27 Ağustos 2025 Çarşamba 12:18
  • Döviz yüksek seyretmeye devam ediyor...27 Ağustos 2025 Çarşamba 12:15