• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Şiir dinletisi ve satranç şöleni yapıldı

2015 - 2016 eğitim yılının en büyük 'Satranç Şölenini' Girne bölge Ookulları gerçekleştirdi
Şiir  dinletisi ve satranç şöleni yapıldı

        “ Bir Hayalim Var !..  ”   projesi kapsamında düzenlenen  Karşıyaka Satranç Şölenine 23  Nisan, Lapta , Karaoğlanoğlu, Girne Amerikan, Hasan Cafer, Karşıyaka ve Çatalköy İlkokulları ile Lapta Yavuzlar Lisesinin  Orta Okul bölümünden toplam 450 öğrenci katıldı. Karşıyaka Merkez İlkokulunun bahçesinde yapılan şölende , yüzlerce satranç maçı yapıldı. Milli takım oyuncusu Haluk Ramon geniş katılımlı bir simultane gerçekleştirdi. Yeni arkadaşlıkların kurulduğu şölende katılan herkese muhallebi ikram edildi , tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

        “ Bir Hayalim Var !..  ”   projesi kapsamında projeye destek olan okullarda sınıflar bazında projeyi ve satrancı tanıtan  konferanslar verildi. Chess 3000  satranç cd dağıtıldı.  Sümültaneler düzenlendi, okullar birbirlerini ziyaret edip dostluk turnuvaları düzenledi. Okul aile birliklerinin düzenlediği geniş katılımlı, uzun soluklu turnuvalar düzenlendi. Bölge belediyeleri ve tanınmış birçok bölge işletmesi projeye destek verdi. Binden fazla öğrenci satrancın değiştirme gücünü konu alan etkili güzel bir film izledi. Bu etkinliklerin satrancın okullarda ders olarak yapılmasına kadar sürdürülmesi kararlılığı tekrarlandı. Satrancın okullarda ders olması talebi  öğrenci ve öğretmenlerden  dakikalarca süren büyük bir alkış  aldı.

Bir Hayalim Var

       Elinde yemiş kağıdı olan bir öğrenci  isterse kağıdı yere atar , isterse çöp sepetine  ; biraz düşünecek olursa yere değil de çöpe atması ihtimali artar.

     Arkadaşıyla küçük bir sorun yaşayan öğrenci isterse özür diler veya özür dilenmesini kabul eder, isterse öç almaya kalkar olayı tehlikeli boyutlara taşır; biraz düşünecek olursa öç almayı değil de barışçıl daha demokratik  bir çözümü tercih eder.

Öğleden  sonrası serbest olan bir öğrenci  isterse  takılacak sıradan bir meşguliyet bulur, isterse bir plan yapıp zamanı nasıl kullanacağını belirler; biraz düşünecek olursa plan yapmayı tercih eder, dersine çalışır, zamanı ve önceliklerini dikkate alır.

     Bu örnekleri  çoğaltabiliriz.  Kabul gören bir gerçek var ki düşünen insanlar  daha güzel şeyler yapma imkanına sahip olur.  Ve hiç şüphe yok ki satranç insanın düşünme becerisini artırır.

Bir Hayalim Var: “ Yarını, bugünden daha güzel yapmak için ; satranç  öğren  –  öğret  ”

             Bir Hayalim Var  ki satranç  oynayanlar arttıkça ülkemizde daha  mutlu , daha barışçıl , daha demokratik , daha  başarılı işler yapan insanlar artacak . Toplumumuzun  gelişmesi  hızlanacak .  Bu inançla diyoruz  ki:   “ Yurdunu seviyorsan  satrancı  öğren  –  öğret .”

Satranç  Şölenlerine katılan her öğrencimizden talebimiz  vardır. Sizler  birer satranç  elçisi olunuz. Sevdiğiniz insanlara satranç oynamayı öğretiniz. Hep beraber çalıştığımızda  HAYALLERİMİZ   gerçek olacak. 

              Karşıyaka Merkez İlkokulunun yürüttüğü "Çevre Eğitimi Projesi" kapsamında, Satranç Şöleni öncesinde,  katılımcı okulların iştiraki ile çevre -doğa konulu şiir dinletisinde tüm okullardan gelen  öğrencilerimizin okuduğu şiirler büyük beğeni kazandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler