• BIST 9992.4
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması liselerde heyecan fırtınası estiriyor

Namık Kemal Lisesi, yarışmada iyi müzik yapmanın önemine dikkati çekti
Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması liselerde heyecan fırtınası estiriyor

Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmaya üç yıldır katılan ve daha önce “en iyi orkestra” ödülünü kazanarak İstanbul’daki yarışmada KKTC’yi temsil eden Namık Kemal Lisesi, tecrübeli bir okul olarak yarışmada iyi müzik yapmanın önemine dikkati çekti.

Yarışmanın ilk yıldan beri kendilerine heyecan verdiğini kaydeden Namık Kemal Lisesi Müzik Öğretmeni Kürşat Öztürk, heyecanın yıldan yıla arttığını belirtti.

Geçmiş yıllarada Namık Kemal Lisesi’nde öğrenci olarak Türkiye’deki yarışmaya katılarak birincilik elde ettiğini söyleyen Kürşat, yarışma heyecanını çok iyi bildiğini ve o duyguyu yeni nesil gençlerle yeniden yaşadığını söyledi.

Kürşat, gençlerin özgüvenlerini geliştiren, becerilerini arttıran ve kendilerini gösterebildikleri bir yarışma düzenleyen Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.

 “YAPTIĞIMIZ MÜZİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Namık Kemal Lisesi orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Bateride Günay Olkan, darbukada Sercan Çelikel, gitarda Diren Garib ve Mustafa Basrioğlu, piyanoda Aslı Canan, vokalde Firdevs Zorali, bas gitarda Hasan Elmastaş ve soloda Süleyman Kasımoğluları sahneye çıkacak.

Yarışma sayesinde müzikle özgürleşme şansı yakalayan öğrenciler bu fırsatı kendilerine tanıyan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Öğrenciler yaptıkları müziği en iyi şekilde sunmak amacıyla katılacaklarını kaydettikleri yarışma hakkında görüş ve duygularını şöyle aktardı:

GÜNAY OLKAN: Yarışmaya 3 yıldır katılıyorum ve bu yıl mezun olacağım için yarışmada son senem olacak. Bu yarışma bana çok şey kattı. Yarışmada birinci olup, Türkiye’de mükemmel bir deneyim yaşadık. Biz bu yıl yine iyi müzik yapmaya ve eğlenirken de yarışmaya gidiyoruz. İnanıyorum ki bizden sonraki öğrenciler müziği daha da ileriye taşıyacak.

SERCAN ÇELİKEL: Yarışmada arkadaşlarımızla birarada olmak çok keyifli. Yarışmayı kazanırsak Türkiye’de ülkemizi temsil edeceğiz. Kazanamasak da arkadaşlarımızla birlikte eğlenceli ve güzel bir gün geçireceğiz.

DİREN GARİB: Müziğimizi daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatı bulduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz bir yarışmaya katılıyoruz. Yeniliklerin de olduğu büyük yarışmada yaptığımız müziği en iyi şekilde sunabilmeyi hedefliyoruz.

MUSTAFA BASRİOĞLU: Bu yarışma biz gençlere sosyalleşebilme ve yaptığımız müzikle özgürleşebilme fırsatı veriyor. Çok güzel bir ortamda eğlenceli vakit geçiriyoruz. Biz gençlere bu imkanı tanıyan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz.

ASLI CANAN: Yarışmaya bu yıl üçüncü kez katılıyorum. Gençlerin kendilerini ifade edebildikleri çok güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Yarışmada herkesin kendi müziğini yaptığı ve yeni dostluklar kurabildiği bir ortam da yaratılıyor.

FİRDEVS ZORALİ: Yarışmaya bu yıl ilk defa katılıyorum. Daha önceki senelerde seyirci olarak katılmıştım. Bu yıl sahnede olmak heyecan verici bir deneyim olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

HASAN ELMASTAŞ: Yarışmaya ilk defa katılacağım için çok heyecanlıyım. Hedefimiz müziğimizi en iyi şekilde icra etmek ve Namık Kemal Lisesi olarak güzel bir sahne performansı sergilemek.

SÜLEYMAN KASIMOĞLULARI: Müzik benim için bir yaşam kaynağıdır. Okulumuzun orkestrasında bu yıl yer almaya başladım. Daha önce birinci gelen bir okulun grubunda sahneye çıkacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. Çok güzel bir yarışma geçeceğine inanıyorum.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler