• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Uyuşturucu davaları tavan yaptı

Polis dün sabah karşı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda bol miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Uyuşturucu davaları tavan yaptı

Gazimağusa mahkemesi dün uyuşturucu gündemi ile çok yoğun bir gün geçirdi. Yapılan duruşmalarda 9 kişi hakkında 3 farklı duruşma yapıldı. Yapılan duruşmalarda Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, 8 kişinin 3 gün daha tutuklu kalmasına 1 kişinin ise 3 bin 500 TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 25’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Polis dün sabah karşı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 4 gr 200 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi.  Olayla ilgisi olduğu düşünülen Uğur Ersan Topçu, Nalan Uğuz, Sebanu Dilara Karadeniz, Ademola Seun Coker, Kelvin Dauda İdomeh ve İona Macrides tutuklandı. Öte yandan Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir diğer ihbar üzere ise George Ugochukwu Nwanedo ile Abdurrasheed Adeniyi Olugbade’nin kalmakta olduğu öğrenci yurdu odasında yaklaşık 3 gr 750 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile uyuşturucu olduğuna inanılan madde kalıntıları ele geçirdi.

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da dün sabah karşı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 4 gr 200 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak ise 6 kişi tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Uğur Ersan Topçu, Nalan Uğuz, Sebanu Dilara Karadeniz, Ademola Seun Coker, Kelvin Dauda İdomeh ve İona Macrides tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

EVDE 4 GR, ARABADA 200 MG

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 15 Nisan tarihinde alınan bir bilgide Arıkan Apartmanı No.5 adresindeki evde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Kavaz, konu eve gidildiğini ve evde zanlı Uğur Ersan Topçu, Nalan Uğuz, Sebanu Dilara Karadeniz, Ademola Seun Coker, Kelvin Dauda İdomeh ve İona Macrides’in tespit edildiğini belirterek zanlıların huzurunda arama yapıldığını söyledi. Evde yapılan aramada mutfakta 2 adet paket içerisinde toplam 4 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirten Kavaz, konu evin önünde park halinde bulunan ve zanlı Nalan Uğuz’a ait araç içerisinde yaklaşık 200 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Uğur Ersan Topçu, Nalan Uğuz, Sebanu Dilara Karadeniz, Ademola Seun Coker, Kelvin Dauda İdomeh ve İona Macrides’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

ÖĞRENCİ YURDUNDA UYUŞTURUCU...

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzere George Ugochukwu Nwanedo ile Abdurrasheed Adeniyi Olugbade’nin kalmakta olduğu öğrenci yurdu odasında yaklaşık 3 gr 750 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile uyuşturucu olduğuna inanılan madde kalıntıları ele geçirdi. Mesele ile ilgili olarak ise zanlı George Ugochukwu Nwanedo ile Abdurrasheed Adeniyi Olugbade dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

3 GR 250 MG UYUŞTURUCU VE UYUŞTURUCU KALINTILARI BULUNDU

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 14 Nisan tarihinde alınan bir bilgide Longson Öğrenci Yurdu C Blok No 105’te uyuşturucu olduğunu öğrendiklerini söyledi. Konu öğrenci yurduna gidilerek yapılan kimlik kontrollerinde 105 numaralı odada zanlı George Ugochukwu Nwanedo ile Abdurrasheed Adeniyi Olugbade’nin kaldığını tespit ettiklerini belirten Özdesoy, konu oda da zanlıların huzurunda arama yapıldığını açıkladı. Özdesoy, yapılan aramada 2 adet kağıt içerisinde yaklaşık 500 mg Sentetik Cannabionoid, 2 adet öğütücü içerisinde Hintkeneviri kalıntısı, 1 adet içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan yarım içilmiş sigara ve 6 adet içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara izmariti ve 4 adet içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan küçük poşet bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, zanlıların tahkikat maksatları bakmından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı George Ugochukwu Nwanedo ile Abdurrasheed Adeniyi Olugbade’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

TEMİNATA BAĞLANDI...

Mağusa’da, yasa dışı yollardan Pile’ye giderek uyuşturucu madde alıp KKTC’ye ithal eden ve evinde 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduran zanlı Özdemir Gencer, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Gencer, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum, zanlı Özdemir Gencer aleyhine “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meselesiyle ilgili olarak başlatılan tahkiklatın tamamlandığını belirtti. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Osum, zanlı aleyhine ayrıca “Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan dolayı dava getirileceğini de söyledi. Osum, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

3 BİN 500 TL TEMİNAT ÖDERSE SERBEST KALACAK

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Özdemir Gencer’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin 500 TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 25’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler