• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

“Uyuşturucu ve Madde Kullanımı ile Mücadele Projesi” kapsamında eğitimler verilecek

“Uyuşturucu ve Madde Kullanımı ile Mücadele Projesi” kapsamında eğitimler verilecek

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi Projesi"ni hayata geçirmek amacıyla okul idarecilerine, kaymakamlık temsilcilerine, rehber öğretmenlere eğitim verilecek; ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci ve velilerine yönelik olarak da " Günlük" isimli tiyatro oyununu sahnelenecek.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu proje 30 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2008 yılında geliştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanan, bugüne kadar 568 bin 408 aileye, 45 bin 379 yönetici ve öğretmene, 120 bin 98 öğrenciye “Riskler ve baş etme becerileri” projesinde görev almış eğitmenler tarafından eğitim verildiği anımsatılan açıklamada, 5 ilçede 30 Kasım pazartesi günü "Yönetici Eğitimi", 01-04 Aralık tarihleri arasında ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek rehber öğretmenlere yönelik "Eğitici Eğitimleri " verileceği belirtildi.

Ayrıca, planlanan üç okulda öğrencilere ve velilere eğitim ve konferanslar verilecek. Eğitimlere müteakip, projenin rehber öğretmenler vasıtasıyla, KKTC'de devam ettirilmesi planlanıyor.

Proje; okul sistemi ile aileler arasında yaşantıların paylaşılmasını sağlayarak iki sistem arasındaki iletişimi geliştirmek, çocukların sağlıklı büyüme süreci ile ilgili bilgilerini artırmak ve “bağımlılığa karşı hayır” diyebilme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan Çanakkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Sanat Tiyatrosu da uyuşturucu ile mücadele konusuna vurgu yapan "Günlük" isimli tiyatro eserini sahneleyecek. Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun, madde bağımlısı bir gencin yaşamından kesitler sunduğu “Günlük” isimli tiyatro oyunu, Çanakkale Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ve 2015 yılında “Yılın Eseri” seçilmiştir. Çanakkale Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Abdulkadir KATRA tarafından yazılıp yönetilen oyun, bugüne kadar Türkiye’de 36 ilde oynanmış ve 568.125 kişi tarafından izlenmiştir.

Günlük oyunu üç ilçede (Lefkoşa, Güzelyurt ve Gazimağusa) 30 Kasım - 04 Aralık tarihleri arasında 10.00 -12.00 saatleri arasında öğrencilere, 19.00-21.00 saatleri arasında ise tüm halka yönelik sahnelenecek.

Tiyatro gösterimi, 30 Kasım ve 1 Aralık’ta YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 2 Aralık’ta ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi‘nde, 3 ve 4 Aralık’ta da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'taki gösterimlere grup halinde katılım sağlayacaklara, ihtiyaç olması halinde ücretsiz ulaşım sağlanabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler